~Ε Ι Κ Ο Σ Ι Ε Ξ Ι~

24 7 0
                                    

H αυτοπεποίθηση τους ήταν πιο μεγάλη από ποτέ. Ήταν σίγουροι πως θα νικούσαν αυτόν τον αντίπαλο πολύ εύκολα. Βασικά και αυτόν και οποιοδήποτε άλλο. Γνώριζαν που ήταν κρυμμένος ο Dragonar και δεν χρειάζονταν τίποτα άλλο. Από στιγμή σε στιγμή μπορούσαν να του επιτεθούν και να τα τελειώσουν όλα. Δεν έλεγαν να συνειδητοποιήσουν ότι ήταν τόσο κοντά στο να βρουν τον Ray και να τον γιατρέψουν, να τον ξαναφέρουν στην οικογένεια τους. Όλα θα πήγαιναν καλά. Ο επόμενος ήταν ο Dragonar.

Αφότου φύγανε, τα Cressendican έδωσαν σήμα επίθεσης στους πρόποδες του βουνού Lightshot, το βουνό πάνω από το Evermoore, επομένως οι Εκλεκτοί κατευθύνθηκαν εκεί.

Όταν έφτασαν εκεί, το θέαμα ήταν τρομακτικό. Ένας άνδρας γύρω στα 30 με καστανά μαλλιά, μαύρα μάτια, γυμνασμένο αλλά γκρι δέρμα, μαύρες φλέβες και ξεσκισμένα ρούχα, στεκόταν σε μια πλαγιά και παρατηρούσε τα ρομπότ γύρω του. Δεν τους έδινε εντολές πάρα μόνο παρακολουθούσε και συμβούλευε τις μηχανές. Τα ρομπότ περιφρουρούσαν τα ανδρωειδή, τα οποία σχεδίαζαν παντού με φωτιά την φράση: 'Έχουμε ζωη'. Η φράση αυτή ήταν πάνω από δέκα φορές γραμμένη.

" Έχουμε ζωή; Τι υποτίθεται πως σήμαινε αυτό;", αναρωτήθηκε εκνευρισμένος ο Tyler.

"Θα το μάθουμε σύντομα.", είπε ο Jay, "Παιδιά είναι ο ίδιος τύπος που είδατε πριν;"

Ο Tyler και η Kendyle έγνεψαν καταφατικά. Ο Jay στη συνέχεια προσπαθούσε να σκεφτεί σχέδιο δράσης, ενώ η Κat περιεργαζόταν το σκηνικό. Περιεργαζόταν την φράση. Ποιοί ήταν ζωντανοί και γιατί; Το μυαλό της άρχισε να παίρνει μπρος. Αυτοί που έγραφαν το μήνυμα ήταν ανδρωειδή και ήταν πολλά σε αριθμό. Επίσης τα ανδρωειδή ήταν το μόνο είδος τεχνητής νοημοσύνης που μπορούσε να εξελιχτεί όπως ένας άνθρωπος.

"Παιδιά, τα ανδρωειδή χαράζουν από μόνα τους το 'Έχουμε ζωη' ... Είναι αποκλινοντα. Είναι εκτός προγραμματισμού. Όπως η Lolita και ο Karl. Ξεπέρασαν το λογισμικό τους και τώρα συμπεριφέρονται σαν άνθρωπο. Γι'αυτό είναι μόνο ανδρωειδή που κάνουν την διαδήλωση."

"Γαμώτο!", αναφώνησε απευδισμένος ο Tyler, "Για ποιον στον άνεμο λόγο να το κάνουν αυτό;"

"Σκέψου λίγο Tyler. Όταν η κυβέρνηση ζητά την καταστροφή τον αποκλινόντων ανδρωειδών αλλά αυτά θέλουν να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, τι περιμένεις;"

"Οπότε μου λες οτι πρέπει να καταστρέψουμε αθώα ανδρωειδή επειδή και μόνο θέλουν να ζήσουν;", ρώτησε η Kendyle.

Μάτζεστικ 3: Η τελευταία μάχηWhere stories live. Discover now