17.bölüm

2.7K 125 8
                                    

Sıra Gizem deydi. Topu aldı ve fırlattı. Hayret Doğukan'dan ona yardım etmesini istememişti.

Sadece 2 denemede 1 piyon devirebilmişti. Ben lavaboya doğru ilerlerken karşıma Ayaz çıktı. "Neden bunu yaptın?"dedi. "Neyi?"diye sordum. Sanki ne olduğunu bilmiyodum.

"Beni neden yardım etmek için çağırdın?"dedi buz gibi bir sesle. "Bak üzgünüm yani ben ah tamam ben seni seviyorum tamam mı?"dedim ve aniden gözlerim doldu ve hızla lavaboya ilerledim yüzümü yıkayıp makyajımı sildim. Salak kafam ne alaka şimdi bunu söylemen?

tekrar hafif bir makyaj yaptım. Ama içimden eyeliner sürmek geliyordu. Çantamdan eyeliner ı çıkardım ve sinirli olduğum için hızlıca sürdüm.

Lavabodan çıktığımda Doğukan karşıma çıktı. Ben Doğukan'ın olduğu yerden geçerken Doğukan kolumu kavradı ve beni kendine çekti. "Ne yapıyorsun Doğukan?"dedim onu itmeye çalışarak. "Hiçbir şey yaptığım yok bebeğim,"dedi çarpıkça gülümseyerek. "Aslında karşılaştığımız iyi oldu. Doğukan ayrılalım. Tamam mı?"alayla gülümsedim. "Ne?"dedi. Çok şaşırmıştı.

"Görüşürüz"dedim ve oradan uzaklaştım. Bovling salonuna geldiğimde sıra Azra'daydı. Topu eline iyice yerleştirdi ve topu sertçe fırlattı. Bütün piyonlar devrildi. Azra sevinçle Güney'e sarıldı. Birbirlerini dudaktan öpüp tekrar yanlarımıza geldiler. Ama bunlar çok tatlı bişi ya! Ayaz ortalıkta yoktu. Somurttum. Beni sevmeyen birine seni seviyorum demiştim. Hem de en boktan anda.

Telefonumun sesiyle irkildim.

Kimden:Poyraz

Acil konuşmamız lazım lütfen.

Kime:Poyraz

Tamm herzamanki yer mi?

Kimden:Poyraz

Evet

Poyraz'ın mesajından sonra telefonu çantama koydum. "Ben gidiyorum gençlik," dedim ilerlemeye başladım. Bovling salonundan çıktım ve arabama atladım.

***

Poyraz'la buluşacağımız yere geldim. Ve arabayı park edip kafeye doğru ilerledim. Poyraz'ın yanına oturdum. "Selam,"dedi.

"Selam noldu neden çağırdın?". Hızla elimi tutup "Bana yardım eder misin?"dedi endişeyle.

"Ne konuda?"merakla yüzünr bakıyordum. "Şey..ben..sigara içiyorum"dedi. Ben ona şaşkınlık ve hayal kırıklığı bakışı atıyordum. Sigaradan nefret ediyordum.

"Ne...nnn...nasıl?"dedim kekeleyerek. "Bak benimle ilgilenirsen sigarayı içmem. Ben sigarayı sıkıldığımda içiyorum lütfen yalvarırım yardım et"dedi. Ben de terettütsüzce "evet kabul ediyorum sana yardım edeceğim" gururla elini sıktım.

"Çok teşekkür ederim gerçekten yani sağol,"dedi ve kalkıp bana sarıldı. Aslında o sarılınca gıdıklanmıştım. Yani göbek açık giydim onlarda belimden sarılıyordu yani.

Eğer ona sigarayı bıraktırabilirsem ömür boyu mutlu olurum.

♤Ruh Öküzüm♤Where stories live. Discover now