Mülteciler

408 51 72
                                    

Selam gençlik. Ben cringe meslek liseli.

Bugün toplumsal bir konuyu eleştiricem.

Bugün ülkemizin en büyük sorunlarından biri olan mülteciler hakkında konuşucam.

Suriye'de savaş çıkınca bu kardeşlerimiz ülkemize geldi. Tamam ben buna zaten bir şey demiyorum.

Hatta ilk başta biri Suriyelilere kötü bir şey diyince hemen karşı çıkardım. "Keyiflerinden gelmediler ülkelerinde savaş var aynı şey bizim başımıza gelse onlar da bizi alır' diyodum.

Ama artık bu durum misafirlikten çıktı. Adamlar bizim ülkemizde bizden iyi yaşıyolar. Sınavsız üniversiteye giriyolar, hastanede muane sırası beklemiyolar. Biz resmen kendi ülkmizde mülteci olduk aq.

Birde hamam böceği gibi çoğalıyolar. Bir aileye 10 çocuk düşüyo. Birde çocuklarını sokakata dilendiriyorlar. O çocuklara gerçekten yazık.

Kardeşim sen savaştan kaçmışsın. Başka bir ülkeye gelmişsin. Bir de bir sürü çocuk yapıyosun. O çocuğun geleceğini hiç mi düşünmüyosun ?

Sen çocuk yaptıkça nüfus daha da çok artıyo, nüfus arttıkça işsizlik oranı artıyo. Ülkemizde şu an 4 milyon Suriyeli var.

Eğer Suriyeliler ülkemizden gitmesse 5 - 10 yıl sonra ülken nüfusunun yarısından fazlası Suriyeli olacak. Her yerde Arapça tabelalar falan olucak. Olur mu olur yani.

Suriyeliler ileride bizi kendi ülkemizden atarlarsa hiç şaşırmam.

Bence kadınlarla çocuklar kalsın. Eli silah tutan erkeklerde savaşmaya gitsin dicem de onlar anca nargile içip kızlara laf atıyolar aq. 

Ulan ben Sueriyeli olsam insanlara rahatsızlık vermemek için sokağa çıkmam.

Ulan bu ülkeyi 15 yaşındaki çocuklar savaşarak kurtardı. Bunlar da iyice yerleşti.

Benim ilk başta Suriyeli insanlara bir nefretim yoktu. Ama davranışlarını görünce nefret ettim açıkçası.

Hayır yani o kadar Arap ülkesi varken neden biz onları ülkemize alıyoruz anlamıyorum. Sonra Suriyelilere bir şey diyince ırkçı oluyoruz.

Böyle işte gençler. Neyse benden bu kadar. Hadi Allah'a emanet 🌹

Cringe Meslek LisesiWhere stories live. Discover now