Televziyonun normalleştirdiği şeyler

580 52 61
                                    

Selam gençlik. Ben cringe meslek liseli. Karnelerimizi aldık 15 tatil geldi sonunda. Takdir ve Teşekkür belgesi alan arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Karnesi kötü olanlarda üzülmesin daha önümüzde 2. dönem var çalışıp düzelteceğinize inanıyorum. Önemli olan iyi insan olmak bunu unutmayın. İsterseniz tüm notlarınız 100 olsun ama karakteriniz yoksa pek de bir anlamı yok.

Neyse amma konuştum. Arkadaşlar size bölüm sonlarında diyorum eleştirmem için konu yazın. Geçen bölüm yazmamışsınız kırıldım. Bu bölümün sonunda yazın.

Neyse konuya giricem artık. Konumuz televizyonun bize normal gösterdiği şeyler.

Şimdi bakın bir televizyonda ki dizilerin konularına. Mafya, silah,uyuşturucu, kadına şiddet, entirika, zengin fakir ayrımı, aldatma vs.

Biz bu tv deki dizileri izleyince bunlar bize bir süre sonra normal geliyor. Mesela Çukur bu dizinin aşırı fazla bir hayran kitlesi var. İşte sürekli tişörtlerini falan giyiyorlar. Duvarlara "Çukur evimiz İdris babamız" falan gibi aptal şeyler yazıyorlar.

İnsanlar bir süre sonra bu dizilere özenmeye başlıyor. Çukurda her bölüm bir sürü adam öldürüyolar. Bir süre sonra cinayet işlemek normalmiş gibi geliyor.

Mesela Sen Anlat Karadeniz bu dizide Vedat karakteri sürekli kadınlara şiddet uyguluyo. Bir süre sonra kadına şiddet normalmiş gibi geliyor.

Mesela Yasak Elma gibi aptal bir dizi var. O dizide de kimin eli kimin cebinde belli değil. Hep bir entirika,aşağlama,aldatma ahlaki değerlerimizi ayaklar altına alan bir dizi. Bir süre sonra aldatmak, entirika, dedikodu gibi şeyler insana normal geliyor.

Aslında daha bir sürü dizi varda. Hepsini yazmaya kalksam ohoo.

Şimdi bazıları diycek ki "Aşkı Memnu izleyenler yengesiyle yasak aşk mı yaşıyodu." ya da "Bunlar dizi vakit öldürmek için bakıyoruz neye özenicez" diyeceker"

Onları diyenler bir şey diyemem onaların düşüncesi bu. Ama siz farkında olmadan bunlar sizin bilinçaltınıza gidiyor. Mesela akşam haberleri izlerken haberlere bir bakın. Cinayet, tecavüz, şiddet haberlerini duyunca şaşırmıyoruz bunlar bzie normal geliyo. Ben de şaşırmıyorum gerçekten.

Demem o ki bu dizileri izlemeyin. Zaten Türk dizileri 2,5 saat sürüyo. Onları harcayacağınız vakti başka şeylere harcayın. Kitap okuyun,belgesel izleyin,film izleyin.

Tv deki tüm diziler böyle değil. Güzel dizilerde vardır mutlaka onları da izleyebilirsiniz. Aslında benim aklıma öyle bir dizi gelmiyor ama öyle bir dizi varsa yorumlara yazın.

Neyse gençler. Benden bu kadar. Hadi Allah'a emanet 🌹🌹

Eleştirmemi istediğiniz konuları yazmayı unutmayın.

Cringe Meslek LisesiWhere stories live. Discover now