1 3 | Razfel

334 20 0

Figura yang duduk di atas kerusi roda itu dipandang lama sebelum ada orang datang untuk menolak kerusi roda itu sambil membebel.

Dia tersenyum sinis.

Earpiece di telinga ditekan. Matanya bergerak mengekori langkah mereka berdua sementara menunggu panggilan bersambung.

"Report."

"Survive, sir. With happily."

"Find a chance, at that time we can't let him go."

"Copied."

"Make sure that the bitch doesn't know anything about this."

"Roger and out, sir."

Sengihan sinis ditarik. Semakin lebar.

×××

"Assalamualaikum." Pintu wad Alex dibuka dari luar.

"Waalaikumussalam." Alex dan Hayden melihat ke arah pintu.

"Rafiq, masuk la." Rafiq tersengih seketika lalu memasuki ruang wad itu.

"Tak tau pulak kau ada tetamu," katanya sambil menggaru belakang kepala.

"Kau dah lama tak muncul, tiba-tiba datang malam-malam ni kenapa Fiq?"  Rafiq tersengih.

"Busiest day dude. I've been overtime for the past few days," kata Rafiq.

"Oh I see."

"So, this is Rafiq?" soal Hayden. Rafiq mengangguk.

"Hi. I'm Rafiq Iskandar," sapa Rafiq sambil menghulurkan tangan ke arah Hayden.

"Hayden Razhael Harrison." Hayden menyambut salam perkenalan itu.

"I've a question for you," soal Hayden. Rafiq hanya mengangguk.

"Go on."

"How did you know that I have a relationship with Alex when you came to my office that day?" soal Hayden.

Alex hanya memerhati. Mula dah protective mode dia tu.

Rafiq kelihatan tenang saat diajukan soalan begitu.

"Oh about that. Actually, I've already know since I accidently opened Alex's phone when his house under maintenance. At that time, Alex was in ambulance to the hospital."

Alex mengangguk mengiyakan apabila Hayden merenung ke arahnya.

"Yes. Leo came with me, not Rafiq."

Hayden hanya mengangguk, lega setelah dapat memastikan kebenaran.

"Nasib baik aku sempat tukar lockscreen jadi tak ada password. Kalau tak, Rafiq tak boleh nak contact kau. Kau takkan tau aku ada kat hospital," kata Alex.

Rafiq memandang Alex.

"Hayden faham bahasa Melayu ke?" soalnya. Alex tersengih sambil mengangguk.

"Lupa nak bagitau kau."

"Penat aku speaking." Hayden tergelak.

Alexander HelenaWhere stories live. Discover now