Hoofdstuk 16

137 7 1
                                    

"Gok eens" zeg ik met een diepe zucht. "Hmm.. ik ga voor 13 het ongeluksgetal, maar Linda's lievelings." antwoord Lilly starend naar de huizen. We stappen uit en lopen naar nummertje 13. Zodra we het pad oplopen voelen we allemaal ogen op ons branden. We stoppen met lopen en kijken bang voor ons uit. Dan horen we licht gepiep. "Het komt uit de kelder" antwoord Lilly. Ik knik en loop onzeker naar de voordeur. Lilly volgt bang en komt achter me staan.

Ik bel aan en hoor geschreeuw. De deur gaat met een ruk open en we worden naar binnen getrokken. Onze ogen worden afgebonden en het enige wat we kunnen doen, is vertrouwen op onze oren. De deur sluit piepend en mensen duwen ons vooruit. "Lopen" sist de bekende stem van hun vader. Bang zetten we een stap een paar stappen naar voren en dan voelen we dat we voor een trap staan.

We lopen doodsbang de trap af en horen dan zacht, maar lief gesnik. En Lilly en ik weten allebei van wie dat is,, "Linda lieverd, we hebben wat vriendjes voor je gevonden" zegt hun vader. "HARRY, LILLY" schreeuwt Linda. Onze blinddoeken worden afgedaan en Lilly rent huilend naar Linda toe. Ik draai me om naar hun vader om hem te slaan.. maar hij is al weg. Ik probeer de deur open te krijgen maar het lukt niet.. er zitten vast 5 sloten op.

Ik loop naar de meiden toe en geef ze een diepe knuffel. "Hoe hebben jullie me gevonden?" Zegt Linda snikkend. "We zijn je gevolgd.." antwoord Lilly terwijl ze haar tranen wegveegt. "Maar nu... zitten jullie ook vast" antwoord Linda met een schuldige blik. "Nu zijn we tenminste samen en weten we dat je niks hebt" zeg ik en ik hou ze allebei weer tegen me aan.

"Ik laat jullie nooit meer alleen.." fluister ik in hun oren. Ze glimlachen en geven me dan nog een knuffel.

Pov Linda

Eindelijk, eindelijk hebben ze me gebonden. Het was niet slim van papa om langs het huis te rijden. Vooral omdat ik weet, dat Harry altijd voor het raam zit. Ik grinnik zacht, waardoor Lilly en Harry me raar aan kijken. "Waar denk je aan?" Vraagt Lilly. "Niks" antwoord ik. Ze knikt en loopt weer naar de deur. "IK HEB ZOOONN HONGER" schreeuwt ze. "Je krijgt hier pas eten zodra het donker wordt." Zucht ik. "Hoe weet je dan wanneer het donker is?" Vraagt Harry. Ik wijs naar boven en zeg: "Daar is een klein rooster dat naar buiten leid".

Lilly hoort het en draait met een ruk om. "Je zegt dus.. dat we kunnen ontsnappen?" En het laatste stukje fluistert ze muisstil. Ik knik bang. Harry tilt Lilly op en brengt haar onder het rooster. Ze duwt ertegen en het rooster komt los! Ze klimt eruit en wil ons helpen.. maar..

Dan wordt de deur van de kelder open gegooid. "LILLY GA" schreeuwen Harry en ik in koor. Pap komt naar beneden gestormd en kijkt naar het open rooster. Dan kijkt hij Harry aan.. woedend.. "JIJ.. JIJ HEBT DIT GEDAAN" brult hij. *pats* hij slaat Harry met de platte hand op zijn wang. En nog 3 keer.. totdat zijn wang gloeiend heet aanvoelt.

Pap maakt het rooster, doet er een hangslot op en gooit dan een ice pack naar ons toe. Hij lacht en loopt dan de keldertrap weer op naar boven.

Ik kruip naar Harry toe en leg de ice pack tegen zijn wang. "Gaat het.." vraag ik. Hij knikt en pakt mijn hand vast. "Ik hoop dat Lilly snel terug komt met hulp, ," zucht ik. Harry knikt en pakt dan mijn hoofd zacht, maar stevig vast. Ik kijk hem verbaasd aan maar weet dan wat hij bedoeld.

Ik buig voorover en geef hem een zoen. Hij kijkt me raar aan en schuift wat naar achteren. "Wat is er.." vraag ik bang. "Ik.. het..ik..jij" stottert hij. "NOU, DAN NIET HE" schreeuw ik zacht en ik kruip naar de andere hoek. En ga met mijn rug naar Harry zitten.

Ik hoor hem kruipen en dan voel ik een hand op mijn schouder. "Zo bedoelde ik het niet" zegt hij met zijn schorre stem. "Wat dan" snauw ik terwijl er een traan over mijn wang loopt. "Ik wouw iets zeggen.. en het kwam gewoon heel onverwachts." Antwoord Harry. Ik draai me om, met mijn gezicht naar hem toe en hij ziet mijn traan. " awhh schatje" zucht hij en hij veegt het weg.

"Ik hou van je Lin," fluistert hij terwijl hij me diep in mijn ogen aan kijkt. "Ik hou ook van jou" fluister ik terug. Hij pakt mijn hand vast en zoent me...

~ Linda

♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥

No Sisters By Blood But Sisters By Heart!Où les histoires vivent. Découvrez maintenant