hoofdstuk 3

204 11 1
                                    

Pov Linda

Lilly staat op en loopt naar haar kamer. Ik ga op mijn bed liggen en staar naar het plafond. Stel je voor dat ik Harry ooit weer tegen kom..

Ik sluit mijn ogen en val in slaap.

Zodra de zon door de gordijnen schijnt en ik de vogeltjes hoor fluiten, sta ik op en kleed me aan. Dan doe ik mijn haar en make-up en loop mijn kamer uit. Als ik merk dat Lilly ook al wakker is, loop ik naar haar kamer en kijk in haar bed. Ze klikt haar lampje aan en dan zie ik dat ze gehuild heeft. "Lilly.." zucht ik. Ze snottert en spreid haar armen. Ik loop naar haar toe en troost haar. "We moeten hem vergeten.." fluister ik. "ja.. maar het is zo moeilijk." snikt ze. "Snap ik.." zucht ik. "Vanmiddag gaan we lekker shoppen en vanavond maken we er een meidenavond van Oké?" zeg ik blij. Meteen veranderd haar verdrietige blik ook in een glimlach. "Dan ga ik nu effe wat te eten halen voor vanavond" zeg ik en ik loop naar de deur. "Neem chocolade mee" lacht Lilly. Ik lach en loop dan naar beneden.

Ik pak mijn tas en portemonnee en doe mijn oordopjes in. Ik zucht diep en loop de deur uit. Fijn, het regent. Ik zet mijn capuchon op en loop naar de supermarkt verderop.

Ik luister naar de muziek en kijk naar de met kauwgum beplakte stenen.

Opeens voel ik een hand op mijn schouder. Ik schrik en draai me om. "Sorry, weet je waar de supermarkt is?" vraagt een jongen met een zonnebril, en dat is apart omdat het de zon niet schijnt. "Ja, volg mij maar" antwoord ik en we lopen door.

"Wat doe jij zo vroeg al op straat?" vraagt hij. "kon niet meer slapen" antwoord ik, een vreemde jongen hoeft toch ook niet alles te weten... "En jij?" vraag ik dan maar. "Ik wil er zijn voor de drukte" zegt hij met een glimlach. "Het is daar nooit echt druk?" zeg ik. "Nee... maar in het algemeen" zegt hij nerveus. Ik draai mijn hoofd weer naar de stoep en loop naar de winkel.

"Bedankt" zegt de jongen en hij geeft me plots een knuffel. "G-graag gedaan" stotter ik. Hij glimlacht en loopt dan weg. Ik loop naar de brood afdeling en pak wat harde gebakken broodjes en croissants. Dan ga ik naar de groente-fruit afdeling.

Daar staat dezelfde jongen weer. "Sorry, maar weet jij misschien waar de wortels liggen. Ik ben hier al meer als een jaar niet meer geweest, dus ik ben het een beetje vergeten." zegt hij lachend. "Daar achter in de hoek" antwoord ik. Wacht.. Hij is hier al een jaar niet meer geweest en houd van wortels..

"Louis?" zeg ik opeens. Hij draait zich om en zegt: "Ja?" Ik kijk hem met grote ogen aan en draai me meteen om. Snel pak ik nog wat chocolade en chips en dan loop ik naar de kassa. Ik betaal en vlucht naar huis.

~ Linda

No Sisters By Blood But Sisters By Heart!Where stories live. Discover now