Розділ 7

734 52 2
                                    

POV Ілайя

Як виявилося я покидаюся найраніше, після мене Стефан і Соломія, і останніми Рита і Лас. Рита йде на роботу, коли всі йдуть з дому. В ту ж пору Лас ішов в школу. Так що мені дуже "пощастило".

Зате тут є і плюс. Душ не зайнятий, тому я прийняла ранкові процедури не дуже швидко. Потім пішла на кухню і зробила собі сніданок і каву, бо вчора ми дуже засиділися, а я ще й рано прокинулася. Одягнувшись в білу сорочку і штани (спідниці я не любила),  я пішла будити Северин, після чого я мала прибирати у її кімнаті.

Але виявилося, що це не так то й просто як здавалося спочатку. Северин, мабуть, зробила собі вночі кіномарафон. Бо вся кімната була закидана попкорном, пляшками з-під спиртного і подушками. А на ліжко творилося, щось не дуже ясне. Коли я підійшла ближче до ліжка, то зрозуміла, що Северин була не сама - на ліжку спав якийсь чоловік, якого я не знала.

- Ей! Пані! Чоловіче! – я почала їх будити, а вони ніби мертві.

Я ще кілька хвилин так постояла, а потім пішла іншим методом. Я у ванній кімнаті намочила руки холодною водою, але не витерла. І приклала до лиця – це швидко подіяло.

- Що ти робиш? – почала вона кричати на мене, а потім подивилася на чоловіка, що лежав біля неї, а потім знов на мене, на нього, на мене, на нього, на мене. – Давай йому ще так.

Я повторила процедуру і він прокинувся. І я сказала:

- Якщо ви не хочете, щоб вас хтось помітив пропоную, чим швидше одягатися. Тому що скоро прийде Стефан і Соломія, і прокинуться ваші батьки.

- Точно. – вони почали одягатися, - я тебе проведу.

- Давайте я проведу – почала я, – коридором для персоналу, а ви – звернулася я до Северин,- одягайтеся, бо ви запізнюєтеся.

Я провела цього чоловіка і повернулася, якраз коли Северин прийняла всі ранкові процедури і одягнулася.

- Дякую, – сказала вона, коли я повернулася.

- За що? Це моя робота.- сумно сказала, коли поправляла подушки на ліжку.

Поки Северин бігала, я встигла застелити величезне ліжко, поскладати на нього подушки, позбирати всі пляшки від спиртного, поскладати книги, канцелярію, протерти пил і поскладати на величезному туалетному столику. Пилососити я вирішила пізніше – коли нікого не буде дома - можливо хтось спить.

Клан ЮвелірівWhere stories live. Discover now