28

771 68 7
                                    


Derick pátral na Kréte. Abdul mu oznámil radostnú správu: jeho brat Amos je živý, zdravý a pripravený bojovať. Len je trošku zúrivý kvôli Eleri. Vraj ho počas výletu do Angers odhalila a sledovala až do Pisy, kde skončil vo víre.

„Eleri. Eleri," opakoval Amos. „S kým sa jej mama stavila? V živote – a to dosť dlhom – som také meno nepočul." Práve sa vznášali nad povrchom, hľadajúc akékoľvek známky po nepriateľoch. Mali podozrenie, že Damianos sa nachádza práve tu. Pod nimi sa mihali ligotavé svetlá a vzduch voňal morom. Temnota ich pohlcovala ako všadeprítomný nepriateľ.

„Je Waleské," odvrkol mu Abdul.

„Angličanka s arabskými predkami, žijúca vo Francúzsku a má Waleské meno. Pekný mix."

Rick zagúľal očami. Mal problém zvládať jedného humanoida, nie to ešte dvoch. A títo bratia mu obzvlášť liezli na nervy. „Práve sme si znepriatelili mocnú lovkyňu. Čo keby ste mi navrhli spôsob, ako si získať jej dôveru?" zahriakol ich.

Abdul ho prepálil pohľadom. „Neverím, že sa na teba bude dlho hnevať po tom, čo som videl. Kúp jej kvety, čokoládu a ospravedlň sa, to hádam dokážeš. Alebo potrebuješ schému?"

Rick doňho počas letu kopol.

„Ušlo mi niečo? Malá Eleri sa zaplietla s Derickom?" nechápal Amos.

„No, priznaj sa, Cassanova. Ako je to s tebou a Eleri?"

Lovec v prvej chvíli nevedel, či oboch odstrelí, alebo obráti zbraň proti sebe. „Nič s ňou nemám, jasné? Vtedy ma pobozkala, pretože ťa musela cítiť, somár. Vieš, aká je silná a ty sa trepeš za mnou. Za tých pár storočí si veľa inteligencie nepobral."

Amos obdivne pískol. „Takže pán Preč-odo-mňa,-hryziem si našiel dievča? Naozaj som bol mimo len pár dní?"

„Môžeme zmeniť tému? Stále neviem, čo s ňou mám robiť."

„Povedz jej pravdu," vyslovil jednoduchú myšlienku Amos. „Horšie to už aj tak nemôže byť."

Lovec vyprskol do smiechu. „Že nie? Videli ste sa vy dvaja už v zrkadle? Chcem ju upokojiť, nie vydesiť."

„Čo máš proti nášmu výzoru?" ohradil sa urazene Abdul.

„Ja vôbec nič, ale El by mohla mať menšie problémy. Takže ďalšie návrhy?"

„Nie si ty nejaký náročný?" Amos na chvíľu zmizol, aby preskúmal neosvetlený kus zeme. Po chvíli sa sklamane vrátil. „Aj tak by sa to raz dozvedela."

„Ale nie takto a teraz."

„Súhlasím s Rickom. Potrebujeme ju. Povieme jej len to, čo počuť chce. Prípadne čo ju nevydesí," spriadal plány Abdul.

„Aha, chápem. Takže vy ste dobrí deduškovia z rozprávky a bojujete za dobro pre nás všetkých, samozrejme, nenásilne. Možno keby mala IQ opice, aj by vám uverila," povedal cynicky Rick.

Skontrolovali ďalší kus ničoho uprostred tmy. „Rick, nemáme na výber. Pôjdeš za ňou a objasníš jej... naše záujmy," rozhodol Abdul.

„Až naprší a uschne. Nikdy mi neuverí. Práve zistila, čo som urobil Fran. Budem rád, ak ma obe nezabijú." Striasol sa pri predstave ďalšieho školského dňa.

Humanoidi spomalili. „Ona o nej vie?" preľakol sa Amos. „Odkedy?"

„Chodíme všetci do jednej školy a následkom našej výmeny už vie, ako som ju uväznil v tele. Je len otázkou času, kedy jej dôjde zvyšok." Nerobil si ilúzie o Franinej logike. Už prišla na to, že žiadna kliatba neexistuje a on len rapotal slová neškodnej piesne, aby odviedol jej pozornosť od skutočného činu.

Medzi SvetmiWhere stories live. Discover now