19

905 75 4
                                    


Eleri sa s výdychom posadila do tichého boxu kaviarne a pošúchala si čelo. Ruby stála na stole, kým príde Derick.

„Sara ti odkazuje, že dnes by sa dnes rada niekam prešla. Už je v poriadku a nudí sa."

„Nemám námietky. Večer za ňou skoč a povedz jej, aby ma čakala niekde pri jej hoteli."

Králik sa obzrel, či neuvidí Dericka, ale ešte neprichádzal. „El, čokoľvek by sa zvrtlo, jediné zvolanie v astrálnej rovine a privediem celú armádu."

„Koho?" zasmiala sa Eleri. „Lovcov, ktorí sú stovky kilometrov odtiaľto? Budem v poriadku, neboj sa. Postráž Liama a všetko dobre dopadne."

„Tak moment!" zhrozil sa sprievodca a uši mu vystrelili takmer ku stropu. „Cililing si na starosť neberiem! Nezavrie sa mu zobák čo ako dlho žije!" protestovala.

„Ruby, maj rozum. Musíte na seba dohliadnuť, inak by jeden z vás mohol urobiť hlúposť."

„Urobím ju ja, pretože ho rozkúskujem. Eleri, toto po mne nemôžeš chcieť!"

Eleri sa nadýchla, aby jej dala ďalší pádny argument, keď sa vo dverách zjavil Derick a popri ňom poletoval Liam. Zbadali ju a opatrne sa približovali. Kývla Ruby, aby ich opustila, a tá so zvesenými ušami poslúchla. Liam ju bez okolkov nasledoval.

Rick si premeral Eleri. Na čele sa jej vynímala modrina a ruku mala stále obviazanú. Nenávidel sa za to. Keby vedel, že je to ona... tak čo? Nezbil by ju preto, lebo ju pozná? To sa na teba nehodí, posmieval sa mu tichý hlások v hlave. Napriek tomu vedel, že by jej neublížil. Po viac ako roku bola prvá, ktorá sa k nemu odvážila priblížiť. Kto sa ho nebál. Nechcel o jej priateľstvo prísť. A hlavne ju chcel ešte aspoň raz pobozkať!

Eleri sa zhlboka nadýchla a kývla mu, aby sa posadil oproti. Nemohla si nevšimnúť, ako jej ľútostivo hľadí na čelo. Zovrela pery.

„Si v poriadku?" opýtal sa na úvod.

„Bola som aj v horšom stave," odvetila neurčito.

Rick takmer vyslovil, že ho to mrzí, ale včas sa zastavil. Ona ho obvinila zo spolupráce s démonmi, čo možno bola pravda, ale aj tak si to vzal osobne. „Potrebovala si chirurgický zásah?"

Pokrútila hlavou a obaja sa odmlčali, kým k nim prišla čašníčka a zapísala si ich objednávku. „Tak," začala vážne. „Démoni nám zaberajú Európu."

„Už som si všimol. Dúfam, že lovcov nezabili, ale s Liamom sme ich nevedeli nájsť," prezradil jej skľúčene.

Uhla pohľadom. Dobre, o ich úteku a zoskupovaní nevie. „Čo s tým urobíme? Je otázkou pár dní, kedy sa obrátia na Francúzsko," pokračovala.

Rick sa pomrvil. „Nedáme im ho."

Eleri sa zasmiala. „Sme dvaja, pokiaľ viem počítať. Von s pravdou, Rick! Do čoho si zapletený a ako nám to môže pomôcť?"

„Prečo si myslíš, že som do niečoho zapletený?"

Ironicky nadvihla obočie. „Hovor," vyzvala ho. „Koľko toho vieš? O elektrárňach. O našich nadriadených."

„Odkiaľ vieš o elektrárňach?" zhrozil sa a Eleri sa blyslo v očiach.

„Tak predsa."

Derick sa vzdal. „Fajn, chceš počuť pravdu? Varujem ťa, nebude sa ti páčiť. Ani trochu."

„Rick, videla som povstať démonov. Je málo vecí horších od tohto pohľadu."

Chlapec si pošúchal jazvu cez oko a vzdychol. „Neviem, prečo ti to hovorím. Nejakým zvláštnym spôsobom ti verím, Eleri, tak ma nesklam."

Medzi SvetmiWhere stories live. Discover now