24

788 71 6
                                    


„Si si istá, že to zaberie?" Eleri sa triasol hlas – nevídaný jav. Na čele sa jej perlil pot. Po ľahšom tréningu na overenie si schopností lovcov sa pustili do najťažšej časti – naučiť sa ovládať svoje sily. Všetci lovci stáli pozdĺž troch stien, Eleri cúvala k štvrtej. Pred ňou s natiahnutou rukou čakala Alisa, aby mohla zahájiť skúšku. Podľa jej pokrivenej logiky sa využívať sily naučia len vtedy, keď k tomu budú prinútení.

Alisa zagúľala očami. „Je vedecky dokázané, že človek vie vyvinúť nadľudské úsilie, keď musí."

A preto mala v pláne na Eleri zaútočiť a ona sa bude musieť brániť. „Má niekto vo vytáčaní sanitku?" Uisťovala sa po stý raz.

„Už pekne dlho." Joseph zamával mobilom.

„Si si istá..."

„Eleri, ešte raz zopakuješ si si istá a uškrtím ťa! Vieš poraziť humanoida, zvládneš sa aj ubrániť. Môžem?"

„T-tak dobre." Prudko zavrela oči a čakala. Nič sa nestalo.

„El, ako sa môžeš brániť, keď nič nevidíš?" karhala ju Alisa. "Pozri, keď sa potkneš a padáš, čo urobíš ako prvé?"

„Snažím sa stlmiť pád," odpovedala rýchlo.

„A vystrieš ruky. Je to reflex. Rovnako ako tvoje sily. Vieš, že tam sú. Ony vedia, že o nich vieš. Preto ich môžeš použiť," vysvetľovala trpezlivo.

Eleri si hrýzla peru. „Ak sa mi niečo stane, vy to budete vysvetľovať mojim rodičom, jasné?"

Alisa prikývla a natiahla ruku. „Dobre. Zvládneš to, neboj. Sústreď sa."

Srdce jej bilo až v krku, adrenalín sa valil žilami. Bola pripravená na všetko. Z Alisinej ruky vyšľahol ohnivý plameň a valil sa na ňu. Strachom sa takmer zložila. Potom si v jedinej sekunde uvedomila dve veci – za prvé, pred plameňom neujde. Za druhé, ak ju spáli, príde o tvár a vlasy. Trochu malicherná motivácia, ale zabrala. Obranne vystrela ruky a zavrela oči. Plameň ju nazasiahol. Z rúk jej vychádzal prúd energie, ktorý odštítil nebezpečné plamene a tie zasiahli len stenu a kúsok koberca. Eleri sa nič nestalo.

Zmeravená šokom zostala stáť ako socha. Lovci neveriacky civeli. Alisa sa spokojne škerila. Joseph s Arthurom schmatli hasiace prístroje a zlikvidovali plamene na koberci.

„Vidíš? Nič nie je nemožné, ak veľmi chceš." Alisa jej podala pohár vody, aby sa spamätala.

„I-iste." Doslova exla vodu a odstúpila od steny. „Ako toto vysvetlíme?" Ukázala na spáleninu.

„Rodičia to zariadia," mávol rukou Joseph. „Som na rade." Postavil sa na jej miesto. „Poďme dráčik, skús ma podpáliť!" vyzval Alisu.

Tak ako predtým u Eleri, aj jeho schopnosti sa predrali na povrch, keď zacítili ohrozenie. Pokračovala Sara, Arthur a všetci ostatní.

Keď skončili, koberec bol na jednej strane celý obhorený, stena čierna, a všade lietala pena z hasiaceho prístroja.

Eleri sedela opretá o stenu spolu so Sarou, Arthurom a Josephom. Zvyšní lovci po náročnom dni odišli, spokojní sami so sebou. Keď osameli, porozprávala im o Fran a Rickovom čine, aj o jeho pokusoch vypátrať šéfov, obzvlášť hlavného podozrivého.

Ani jeden nevedel povedať, ako sa mu podarilo uväzniť ducha v tele, ale sľúbili, že budú pátrať. Poslali aj svojich sprievodcov, aby pohľadali Teri.

Potom už Josephovi tiež začali klipkať viečka a Sara sa šla najesť. Arthur ležal na zemi s hlavou opretou o stenu a pozoroval Eleri.

„Prečo mám pocit, že by si Derickovi rada verila?" opýtal sa nezaujato.

Medzi SvetmiWhere stories live. Discover now