5

959 70 3
                                    


Démoni sa odmiestnili v jednej jedinej sekunde. Proste puf a boli preč. Všetci do jedného. Eleri sa dlho nevedela spamätať. Stála pri veži a nevedela, čo robiť. Práve bola svedkom niečoho strašného, akéhosi sprisahania,  a tušila, že démoni sa nespojili len tak. Doteraz sa to, čo medzi nimi a lovcami bolo, dalo nazvať bojom. Odteraz to bude vojna. Ak našli spôsob, ako sa vrátiť späť, vychýlia rovnováhu sveta. Nehovoriac o tom, že za celú históriu sa démoni nikdy neorganizovali. Nemajú na to dostatočnú emocionálnu a sociálnu kapacitu.

Podišla k miestu, kde ešte pred chvíľou pulzovala neznáma energetická guľa.

Nič. Ani v ľudskom, ani v astrálnom svete nezanechala stopy. Eiffelovkou ani nehlo.

„Čo to, sakra, bolo? Tá guľa?" jačala vysokým hlasom.

Ruby bezradne krútila hlavou. „Toľkú energiu som ešte nevidela. Ak by si chcela porovnanie, v ľudskom svete by to bol zdroj energie na tisíc rokov v prípade, že by sa dennodenne svietilo, šli by všetky spotrebiče a každé auto by šlo na túto energiu."

„Voľne preložené, bomba. V ľudskom svete by zničila Zem. Presne ako..." Vyvalila oči na králika a snažila sa vymyslieť hocijaký fyzikálny zákon, ktorý by jej domnienku vyvrátil. „Ruby nehovor mi, že je to možné!" vykríkla, keď jej docvakla takmer nemožná súvislosť.

Králik preglgol. „Vedeli sme, že raz to ľudia pokazia."

„Sakra aj s vami, čo je toto za svet? Učili ste ma, že je len akousi prechodnou stanicou. Svetom za závojom!"

„Nemá definované zákony, lebo je len polovičný. Vplývajú naň dva svety, fyzický a aj ten za vírom."

„Dobre, dobre. Teraz neviem, kam obe mierime. Takže tá guľa... čokoľvek to bolo, nebola vo fyzickom svete. A ja viem len o jedinej... veci podobných vlastností, ako si mi popísala. Ale ani ľudia ešte nevytvorili také množstvo. Nehovoriac o tom..." Nepotrebovala dokončovať vety, králik jej rozumel.

„Eleri, antihmota sa v astrálnom svete nespráva ako v normálnom. Tu nie je hmota, s ktorou by reagovala," prerušil ju sprievodca. „Vo svojej podstate je tu vákuum, ktoré len odráža fyzický svet, na ktorý si zvyknutá. Veci ako gravitácia, vietor a iné somariny tu neplatia, no ty ich vnímaš, lebo sa nevieš odpútať od fyzična. Antihmota tu môže vznikať v akomkoľvek množstve, môže byť skladovaná a aj skúmaná za úplne bezpečných podmienok. A v konečnom dôsledku využitá na... čokoľvek."

„Napríklad na privolanie démonov spoza víru?" Eleri sa začala od nervozity prechádzať sem a tam. "Ako?"

„To ešte neviem. Zrejme obrátili vír. Len nechápem ako," premýšľal králik. "Je to akoby nadmernou energiou vyhodili poistky."

„Musíme to niekomu povedať. A zastaviť ich!"

Ruby bezradne krútila hlavou. „Najprv sa pozrieme do Ženevy. Niečo sa tam muselo zomlieť." Chytila Eleri za ruku a premiestnili sa do CERNu. Vo fyzickom svete bol úplne v poriadku, ale tu... budova bola ako po bombardovaní. Naokolo pobehovali sprievodcovia a niekoľko astrálnych postáv. Neboli to však lovci. Eleri ich spoznala, pretože to boli tí, ktorí ju pripravovali na prácu lovkyne. Toto sú jej nadriadení. Mali na sebe akési rúcha a tvárili sa chladne a dôležito. Keby mala telo, naskočila by jej z nich husia koža.

Jeden z nich ju zbadal a podišiel bližšie. Éterická postava pôsobila ako zlý duch. Eleri sa zháčila.

„Eleri Danellová," oslovil ju muž. „Čo tu robíš?"

„Boli sme v Paríži," odpovedala namiesto nej Ruby. „Démoni použili antihmotu ako zdroj energie, ktorá siahla až za vír, a predpokladáme, že ju majú odtiaľto."

Medzi SvetmiWhere stories live. Discover now