23

779 68 5
                                    


„Ty idiot si sa jej dotkol!" Abdul sa triasol zlobou, len čo sa zhmotnil. „Opovážil si sa..."

„Upokoj sa," Rick si nemohol pomôcť, škeril sa, akoby vyhral medailu.

„Mám sa upokojiť?" Humanoid zaťal päste, výnimočne vo svojej ľudskej – pôvodnej podobe. „Za toto ťa budem strašiť po zvyšok života, počuješ?!"

„Už sa trasiem," odfrkol si chlapec a zo šálu nasal Elerin kvetinový parfum. „Čo chceš?"

„Okrem teba krvácajúceho priamo pred mojimi očami?"

„Sakra, Abdul, pred pár dňami si o nej ani nevedel a teraz sa mi vyhrážaš smrťou za bozk, ktorý mi dala ona? Mimochodom, nemal si riskovať. Mohla ťa zacítiť."

„Ako vidíš, nezacítila. A ak sa jej ešte raz opovážiš..."

Derick zagúľal očami, vložil si ruky do vrecák a silou vôle zhodil humanoida na zem. „Buď taký dobrý a povedz, aký máme problém, a vypadni skôr, než sem za Eleri dobehne Ruby. O hodinu máme totiž test."

„Fajn, preberieme to večer. Len som ťa chcel informovať, že ako sme špehovali v obsadených krajinách, narazili sme na niečo podozrivé."

„Čo? Našli ste našich nadriadených?"

Abdul sklamane pokrútil hlavou. „Nie, nič také. Avšak ani v jednej z krajín sme nenašli lovcov. Ani jediného. Pokiaľ vieme, démoni ich nezabili, z čoho vyplýva, že ušli. Otázka znie kam a prečo."

To bolo zaujímavé zistenie. Rick neočakával, že by lovci niečo podnikli, obzvlášť nie útek. „Našli ste nejakých v neobsadených krajinách?"

„Nie, ale nejako intenzívne sme nehľadali. Prekvapením ale je, že démoni práve obsadili Pobaltie, Švajčiarsko a Taliansko a ani jediný lovec krajiny nebránil. Odišli ešte pred útokom."

„Abdul, lovci by nikdy svoje krajiny len tak neopustili," neveril mu Rick. „Možno ste sa len minuli."

Humanoid sa zasmial. „Si vtipný. Zamysli sa, chlapče. Keď hovorím, že lovci sú preč, tak sú preč. Zdrhli."

„Si si istý? Nezgrupujú sa v inom štáte? Možno si pomáhajú a spoločne plánujú obranu," hádal Derick. Pozná lovcov, veď je jedným z nich, a pozná aj ich silný cit pre zodpovednosť.

„Lovci a pomáhať si? Nevedel som, že si až taký naivný."

„Máš snáď lepšie vysvetlenie?"

Abdul si človeka znechutene premeral. Netešilo ho, že s ním musí spolupracovať, ale jeho moc potreboval a rozhodne ho nechcel mať proti sebe. „Nemám. Vlastne ma tvoji lovci vôbec netrápia. Rieš si ich sám. A mimochodom, ak sa ešte raz dotkneš Eleri..."

To už ale Rick kráčal do školy a vyhrážky humanoida ani nebral na vedomie.



Ruby sa zjavila päť minút pred hodinou a smutne oznámila, že démoni zabrali ďalšie krajiny. Po Teri stále ani stopy. A humanoidi už nie sú na svojich ostrovoch. Do jedného zmizli. Eleri ani Fran sa to nepáčilo. Celé nesvoje si napísali test a zatiaľ čo Eleri zamierila do hotela za lovcami, Fran sa rozhodla vyspovedať Oliviera. Našla ho v kabinete, ako opravuje testy. Len čo vošla, usmial sa a na prácu zabudol.

„Vedel si, že El je lovkyňa? Aj Derick?" opýtala sa ho priamo.

Oliviero zaváhal, potom zvesil plecia. „Vedel."

Medzi SvetmiWhere stories live. Discover now