9

924 75 7
                                    

Premiestňovali sa zo skaly na skalu. Neustále cítili prítomnosť démonov, ale nič iné nenašli. Už to chceli vzdať, keď čosi začuli. Obišli veľkú skalnú stenu a prešli úzkym priesmykom.

„To nie..." šepla Ruby. Všetkým klesli sánky. Pred veľkou otvorenou jaskyňou sa odohrával ťažký boj. Desiatky démonov sa vrhali na neviditeľnú stenu, ktorú udržiavali dvadsiati ľudia, akýsi mnísi. Ich duše sa držali za ruky a nepohnute stáli pred jaskyňou. Démoni všetkých tvarov a veľkostí sa snažili cez nich prejsť.

„Dobre, chcem okamžite vedieť, prečo sme tu a čo sa deje!" trval na svojom Derick.

„Ako myslíš," rezignovala Eleri. „Myslíme si, že niekde v astrálnom svete je kľúč k tomu, čo sa stalo a ako to odvrátiť. Primárne ako zvrátiť ten blok, ktorý nedovoľuje cestovateľom a lovcom vystúpiť z tela. Na Zemi existujú akési významné energetické miesta, kde sa uchovávajú najstaršie poznatky a chránia ich špeciálne vybratí jedinci. Podľa niekoľkých prameňov je toto jedno z tých miest. Tí mnísi sa nebránia len pre zábavu. A ak chcú démoni to, čo je vnútri, nesmieme im dovoliť dostať to."

„Čo chceš robiť?"

Eleri jednoducho mykla plecami a rozbehla sa medzi démonov, akoby to bola tá najjednoduchšia vec na svete.

„Hej!" Rick aj s Ruby sa za ňou hneď rozbehli.

Démoni sa sústredili na vlastný útok, než aby si všímali troch prichodiacich, ktorí s dýkami v rukách ničili ich druh. Ruby im kryla chrbty a Eleri s Derickom postupovali vpred.

Dostať sa k vchodu do jaskyne nebol až taký veľký problém. Obranná energia mníchov však pôsobila negatívne aj na dvoch lovcov a sprievodcu. Odtláčala ich preč.

„Daj mi ruku!" Derick sa natiahol po Eleri a spoločne kráčali proti obrannému štítu. Mocná sila ich pohyb spomaľovala a spomaľovala, až zastali a zo všetkých síl sa snažili udržať na mieste.

Odrazu to prestalo. Namiesto odtláčania ich čosi zozadu "koplo" a oni skončili pomotaní na tvrdej zemi jaskyne. Ruby pristála kdesi pomimo.

Eleri sa hneď vyhupla na rovné nohy a rozhliadla sa. Jaskyňa bola obrovská, akoby celá dutá hora. Strop sa strácal v temnote a zem osvetľovali fakle. Derick sa tváril rovnako ohromene ako ona a Ruby sa jej krčila pri nohách. Pozreli na brániace sa postavy. Jeden z mníchov vystúpil z radu a podišiel k nim. Mal bledú, unavenú tvár aj v astrálnej podobe a na sebe len pokrkvané rúcho.

„Vitajte," pozdravil ich po anglicky a mierne sa uklonil. Urobili to isté, aby ho náhodou neurazili. „Už sme sa báli, že na nás všetci zabudli."

Eleri sa obzrela. Derick nevyzeral, že by mal na jazyku nejakú múdru myšlienku a Ruby sa ešte nespamätala. Tak rozhovor ostal na nej. „Obávam sa, že vám nepomôžeme. Démoni povstali a lovci sú uväznení v reálnom svete."

Mních prikývol. „Sme si toho vedomí. Bránime sa od prvého dňa, keď obrátili vír. Po celý čas čakáme, kedy nám pošlú pomoc."

„Nuž," vzdychla Eleri. „Nerada to hovorím, ale my nie sme pomoc. Prišli sme po ňu. Dostala som sa k starej knihe, v ktorej sa spomína toto miesto ako svätyňa iného sveta s múdrosťou vekov. Myslela som si, že by som tu našla nejaký návod, alebo..."

Mních zvesil plecia. „Oni na nás zabudli. Mali sme to tušiť."

„Prečo?"

„Rada, ako sa nazvali vládcovia astrálu, sa už nestará o dobro lovcov alebo cestovateľov. Robia len to, čo považujú za dobré pre nich. Posvätné miesta vydrancovali spolu s démonmi. Táto svätyňa však nesmie padnúť. Za žiadnu cenu."

Medzi SvetmiWhere stories live. Discover now