Furcsa páros

109 11 5
                                    

A barlangba ismét vizesen tértem vissza hajnalba. Olyan 3 körül. Alfred fogadott aki ijedten hátrált látva Harleyt. Megnyugtattam majd azt mondtam neki hogy Bruce-t szeretném látni. Azt válaszolta még nem ért ide. A liga miatt. Azokban a napokban folyton nekünk kellett vigyázni Gothamre illetve Blüdhavenre(ami csak a Grayson területe) mert ő Supermannel meg Wonder Womannal megmenti a világot. Kicsit ilyen szarkazmussal beszélek erről. Mivel mindenkinek kell valamit megvédenie. Superman-Metropolis, Flash- Central City , Zöld íjász - Starling City. Ezeket pedig hátra hagyva ők összeállnak és megmentik a világot akaró emberektől. Visszatérve a barlangba Dicket és Timet hívta le akik szidni jöttek. Harley miatt.
- Miért hoztad ide? - förmedt rám Grayson.
- Jól vagy? - aggódott Tim. Kérdések sokaságával álltam szemben. Végére idegesítőnek tartottam bármit is mondtak. Muszáj volt leállítanom őket.
- Hagyjátok abba! Harley itt marad velünk mert veszélyben van. Joker vissza fog térni! Na, gyere! - utasítottam szőke barátnőmet majd mutattam neki a szobámba vezető utat. Adtam neki ruhákat, gyors átöltözése után azonnal elaludt az ágyban. Mikor én is kezdtem levenni ruhámat Tim nyitott be.
- Jól vagyok. Köszi a kérdést. Fáradt inkább. - leültünk az ágy szélére, fejemet vállára hajtottam. - Elkapott ma egy növény. Fellógatott. Rejtvényt fejtettem meg mentettem egy őrültet. Ezeken felül Harley tudja hogy ki vagyok. - felegyenesedtem mire ő magához szorított. - Nehéz nap volt.
- Dicknek szerintem ne mond el!
- Brucenak nehezebb lesz! - próbáltam lekörözni de jobban bele gondolva tényleg ő nyert. Fel sóhajtottam majd az ajtó felé vettem az irányt. Becsuktam magam után le sétáltam az ebédlőbe ahol Jason majszolta szendvicsét.
- Téged mindig itt talállak meg? Ne válaszolj inkább. Graysont nem láttad?  - szavaimra ott termet a háttérben az éppen említett személy. Jason ahogy ránk nézett látta a vita szerűséget ami azt tükrözné őszintén hogy konfliktus volt kettőnk között. Kivándorolt az étkezőből egyenest a könyvtárig vagy a barlangig. Gondolom meg kellett tudnia mi is ez Grayson és köztem. Dick leült a velem szemben levő székre majd higgadtan(ami elég különösnek tűnt számomra) elkezdett kávézni. Jó hamar. Hajnali 5. Azért mégsem.
- Milyen veszélyben van Quinn? - mutatott az egyik székre körülötte. Elutasítottam inkább állva maradtam.
- Nagyban van, csak nincs még tisztában ezzel. Joker vissza fog térni. - látni lehetett rajta hogy megint felhoztam ezt a témát. Ami mindannyiunk gyengéje. Főleg az enyém és Brucé. Vele is elég sok szörnyűséget tett Joker. - Tudom hogy már eleged van ebből de higgy nekem. Dick, ha esetleg megtörne a bizalmad Harleyba, nekem megmentette az életemet. Ma! Én pedig Nygmának de az mellékes. - kissé különösen figyelte arcomat és lehet nem tudta hova tenni az előbbi információkat de mégis Hitt nekem. Hitt bennem.
- Meddig maradjon itt? - erre már mióta tudtam a választ.
- Ameddig Joker vissza nem tér. Nem akarom hogy megfertőzze Harleyt. Ő jó lány, bármennyire is kicsit dilis. - erre fel nevettem egy keveset. Grayson elismerte hogy igazam volt és megígérte hogy elmondja Brucenak ő. Persze én ki egyeztem vele egy Mi-ben. Mikor már 7 órát ütött az óra még mindig ott ültünk az ebédlőben és vártuk Batmant. Mivel rendkívül türelmetlen voltam így leráncigáltam Graysont a barlangba hát ha ott ülne a nagy képernyő előtt, de tévedtem. Egyedül Damien feküdt az egyik padon, látszólag aludt. Eszembe jutott egy fantasztikus ötlet.
- Megkeresem! - Grayson persze azonnal rám förmedt mondván reggel nem enged el. - Nyomkövető van rajta, észlény. - erre elszégyelte magát és meg volt rá az oka is. Azért már mióta itt lakik Bruce-nál és ezt nem tudja. A nagy képernyőre rá nézve mást vettem ki először.
- "A Macskanő és Méregcsók ékszerrablásból fognak megélni. Hol van ilyenkor Batman?" - elszörnyülködtem ezt olvasva meg hallva is.
- Dick hívd le Harleyt, Timet és Jasont. Ha Alfred is jön az is megteszi. - felfutott a lépcsőn én pedig Damient keltegettem. Fáradt szemeivel rám pillantott gondolom egész éjszaka edzett. Perceken belül mindenki lent termett és Harley új szerelésébe belebújt.

Joker véreWhere stories live. Discover now