Danijel (+ odjava)

694 29 18
                                    

"Miči. Jebenu. Igračku. Iz. Mog. Kreveta." Čula sam ga kako slovaka i naglašava svaku riječ dok je stajao kraj kreveta. "A daj... Kjut je." Na moje riječi, uputio mi je mrk pogled. "Žao mi je, ljubavi ta jebena igračka neće nikud. Zamisli, kako ti se kći osjećala da vidi kako Megi leti van? Lezi i šuti!"  Rekla sam mu zavlačeći se pod deku.

On je još stajao tamo, kao da mu nije bilo jasno zašto to činim. A onda je, poput malog ljutitiog djeteta skočio u krevet. Isuse, bio je gori od male Nore.

"Da ti nije palo na pamet da ju izbaciš iz kreveta, ljubavi." Rekla sam mu prijeteći prstom, a onda sam se nagnula ka njemu po pusu za 'laku noć'. On je to, naravno, izignorisao. "Goni se, Danijel." Promrmljala sam ispod glasa oktećući se na svoju stanu.

...

U neko doba noći osjetila sam kako mi se Danijel primaknuo. Rukom me je primio oko struka a glavu je ugnjezdio u moj vrat. "Mmm..." čula sam ga kako bunca u polusnu dok se uporno pokušava protrljati o mene. Podigla sam se i pogledom sam okrznula sat na ormariću.

3:59.

Polako sam se okrenula ka njemu što je on, čini mi se, jedva dočekao. Približio me je sebi pa me je, poput kakva djeteta, stao ljubakati (čitaj: baliti) i sisati. Uzdahnula sam pa ga lagano odgurnula sa sebe. "Šta?" Upitao je uvrijeđeno. "Nora je u sobi do." Konstatovala sam mu.

"Je li tako?" Kimnem. "Onda ovo ide vanka." Uzme plišanu ogračku ovce i baci je van. "Laku noć, ljubavi." Kaže pa se okrene od mene.

...

Jutro nas je dočekalo rastavljene. On je ležao na svojoj strani kreveta, ja na svojoj. Bila sam pomalo tužna, ako mi je ovako jutro počelo- kakav će mi biti dan? Poput malog djeteta primakla sam se Danijelu. "Dan... Spavaš li?" Lagano ga prodrmam. "Dan?" On se naglo okrene pa me priklješti između sebe i kreveta. "Ne spavam... Zvali ste, moje veličanstvo?" Upita me, a ja se nasmijem pa ga obgrlim oko vrata, noge omotavši oko njega. "Oprosti mi malena." Kaže, a ja znam da se ispričava zbog onog sinoć. "Oprošteno ti je, Danijel." Kažem, a on...

Ako se po jutru dan poznaje, ovaj će biti nevjerovatan.

...

A/N

Ovo sam počela sa Danijelom- bio bi red da sa njim i završim :)

Svakoj od vas, a posebno Lukicaaa, BBBfannn, _ledena_djevojka_, NinaChristprincess i mome suncu, britulin

Hvala što ste čitale, komentarisale.
Uz vas, još jedna priča je gotova.

Volim vas sve, a sad...

Na redu su Sara i Danijel ;)

IMAGINES /vatreni/Where stories live. Discover now