VIDA ♥💫

610 31 13
                                    

Za nesto_cudno

...

Mazim se po trbuhu dok se lagano smješkam. Pitanje je dana kada ovo malo čudo izl... Jebote!

Vrisnem kada osjetim kako se kauč namače vodom. Počelo je...

Smirim se, jer po onim vježbama do pravog poroda ima oko četiri sata... Taman da se... "Aaah!" Vrisnem kada me oštra bol presječe u donjem dijelu kreveta. "D... D... Vida, sunce ti jebem gluho!" Vrisnem dok se uvijam od bolova. Trudovi su... O Bože, ne mogu ni razmišljati!

Domagoj p.o.v.

Na katu sam i vadim veš iz sušilice. Zabrinut sam, Antea je ušla dveti mjesec i ne želi u bolnicu. I taman kada ja izvadim i zadnju majicu pa ih pođem slagati, čujem je kako vrišti. Sletim u prizemlje i kada shvatim da je porod počeo, krenem panično vrištati. "Smiri se, smiri se, diši..." Antea me pogleda ko da sam ludm "Smirena sam odi gore po v..."

"Ne govorim tebi! Vida, smiri se..."

...

Sjedim u čekaoni, i sve što čujem je ona kako vrišti. Izludi me čekanje, pa ustanem da joj pružim podršku. Uletim u salu ko furja, a ona sestra me zadrži. "Morate obući ovo odijelo!"

Vrisne na mene da mi privuče pažnju, a onda mi ga pomogne zavezati. Priđem svojoj ženi, pa je primim za ruku. Suosjećajno je pogledam, a ona mi laaaAAAAAAA "Jebote, popusti!" Vrisnem kada mi stegne ruku. "Vida, usmrtiću te ti si mi ovo napravio! Neš više jebat' Domagoj!" Nastavi mi stezati ruku, a ja se podsjetim da odem na traumatologiju kasnije.

...

Tri sata iza, nakon mnogih pretrpljenih prijetnji i bolova... U rukama držim mini verziju sebe. "D...daj mi ga." Antea pruži ruke i primi Luku. Sanjivo se nasmije, pa ga poljubi u glavu "Dobrodošao, sine... Na koga ti liči?"

Ja ga pogledam pa mi neugodno bude da kažem kako ružniju bebu nisam vidio, s toga se nasmijem pa ga pogledam pobliže.

"Mene."

"Daj, nije uopšte ružan! On je na mamu..." Kaže, a je zagrlim oko ramena. "Je, sunčice, na mamu je..."

Ona me trkne laktom.

"Odrasti će on, ne brini."

Uzdahnem.

Toplo se nadam i da će biti ljepši...

IMAGINES /vatreni/حيث تعيش القصص. اكتشف الآن