Ante ❤

1.2K 50 21
                                    

icequeen1912 evo i Antiše 🤗

Ella, što imaš u planu za večeras?" Punim osamnaest, a ova osoba koju ste čuli je moj najbolji prijatelj Ante. Stariji je od mene šest godina a mi se družimo nekih osam a najbolji prijatelji smo oko četiri godine. "Nemam ništa, standardno."  Slegnem ramenima, pa se navalim na njega.

Popodne je, jako je vruće i kiša nije padala danima. Trenutno smo u hladu moje sobe, rolete su spuštene, klima radi punom parom. "Uredu, onda." Kaže, pa me skine sa sebe. "Idem nešto smisliti. Može li kasno kupanje na plaži?"

Ovo je bilo novo.

Brbljao je sto na sat a leđima je bio okrenut ka meni. "Sve u redu?" Odmahne glavom. "Ne. Idem, čujemo se oko partya." Poljubi me u obraz, a ja ga uhvatim za ruku. "Ante. Reci, šta ti je?" Previše sam ga dobro poznavala. On krene, pa se vrati. Dvoumi se, krene pa stane.
"Prijatelji smo. Možeš mi reći sve." Kimne. "Znam." Potom me povuče nazad u sobu, pa zatvori vrata.

"Sjedi." Kaže, pa se uvali do mene. "Ipak ne." Potom ustane, a ja izludim. "Jebemu oca ludog, reci. Odmah. Ko je ona?" Znala sam ga isuviše dobro. Ovako se uzbudi samo kada je neka cura u pitanju.

"Ona... Ima najdivnije oči boje mora i najdivniji smješak. Znači mi, družimo se. Samo... Još uvijel je maloljetna i ne želin joj pravit probleme u životu. A volin je." Kaže, posve tužno. Ja ga zagrlim i uzdahnem. "Biti će bolje. Hoće. Mora. Kolika je razlika u godinama? Nisi se valjda u neku petnaestogodišnjakinju?" Nasmije se, pa odmahne glavom. "Uskoro puni osamnaest."

Kimnem.

"Glupača, pa nisi stariji od Isusa. Ja... Da imam takve probleme i da me takav dečko hoće... Ne bih se dvoumila... Odmah bi mu dala šansu." Osmijeh mu se pojavi na licu. "Bi li?" Kimnem, a on...

On se nagne ka meni, rukama mi primi lice pa me poljubi. Bila sam u transu, a u sledećem momentu ruke su mi bile ispod njegove majice. On je uskoro ostao bez nje a onda...

Čarolija se raspršila, poput balona od sapunice. Rukama naslonjen na svaku stranu mog tijela, on se lagano podigao od mene. Trenutak me je gledao u oči a onda je uzdahnuo.

"Ela, ovo neće ići."

Kaže, pa ustane. Obuče majicu pa zalupi vratima, dok odlazi. Ostavi me zbunjenu i polugolu na krevetu- šta se upravo desilo?

▫▫▫

Kada nešto iščekuješ i kada se nečemu nadaš, to obično dođe prebrzo. Evo, već je osam a ja potpuno sređena koračam ka plaži. Nigdje nikoga- oh, neko je tamo. Sa jednog odaljenog kutka plaže dopire svjetlost, pa se uputim tamo. Kako se približavam, svjetlost jača i uskoro mi se prikaže nekakav put obasjan svijećama.

Pratim ga, jer šta mi je drugo preostalo? Tri minute kasnije put se gubi pod vodom. Bez razmišljanja se skinem u kupaći pa uđem u tamnu vodu.

Plivam ka bovama, a kada dođem do njih, vidim kako se nešto mrda. "Ipak si došla." Kaže, i shvatim da je to Ante. "J... Jesam." Promucam, pa se naslonim do njega. On se naglo odmakne pa me ogradi rukama, a ja nemam kuda pobjeći.

"U koliko si sati rođena?" Podignem obrve, zašto bi me neko to pitao? "U 13:00h. Zašto?"

Nasmije se tiho, pa me povuče ka sebi. Noge isprepletem oko njegova struka pa ga zagrlim. "Neću biti osuđen za pedofiliju." Kaže, pa me poljubi.

"Ella... Hoćeš mi biti cura?" Nasmijem se, pa ga poljubim.

"To ti je odgovor."

Kažem, pa ga ponovo poljubim.

IMAGINES /vatreni/Место, где живут истории. Откройте их для себя