Ante ♥

725 33 21
                                    

Za moju icequeen1912 ne gledaj samo sliku, čitaj 😂😉

...

Dan je već bio na izmaku snaga, kada mi je zazvonio telefon. Lijeno se dignem i odem do sobe, skinem ga sa punjača pa se javim. "Da?" "Hej, Tea. Ovde Ante Rebić." U momentu porumenim pa se ispravin u sjedeći položaj. Jer sam se, naravno u međuvremenu, kao neka krava izvalila preko kreveta.

"D-da? Reci?"

Glas mi drhti, iako nije prvi put da pričam sa njim. "Večeras Mare pravi tulum. Hoćeš doći? Biti će i drugi dečki. A, ako budeš dobra djevojčica možda ti dopustim da se uslikaš sa mnom i da to objaviš?" Moja nervoza lako isplahne.

"Ma... Ko ti je dao moj broj? I ko si ti da mi dozvaljaš da nešto uradim? Uostalom, neću se slikati sa tobom!"

Izvičem se pa sjedem da uhvatim dah.

"Jesi gotova? Broj sam uzeo od Kate dok nije gledala. I, očekujem te ovde u šest. Okej?" Potom začujem jednu od sestara Rebić kako ga doziva. "Moram ić'. Vidimo se, pusa." Namršteno pogledam u ekran telefona i, dok ja smišljam opasku, začujem telefon kako tutuče.

Prekinuo je. Ali, šta mu je značilo ono 'pusa'? Uf, moran čekat' šest pa da saznam...

Potom pogledam u sat i shvatim da me je doveo pred gotov čin. Već je 17:10 i... Moram se spremiti.

Ustanem do ormana pa se stanem premišljati oko dvije haljine. Ipak, kako sam ja više dijete tamnih boja i jeseni, odlučim se za crnu haljinu do koljena, gležnjače i jeans jaknu koju obožavam.

Na brzinu se otuširam i nakovrdžam kosu i stavim laganu šminku. Potom uzmem telefon, slušalice i novčanik. Do kuće Rebić mi treba oko pola sata pješice, pa si stavim slušalice kad napustim kuću.

...

Pola sata iza, dođem pred dvokatnicu. Pažljivo dođem do vrata i začudim se tišini sa druge strane. Zar tu nije party? Pozvonim, a vrata mi otvori Kate. "Hej Tea. Odkud ti?" ,,Zvao me tvoj brat." Ona kimne sa smješkom. ,,Otišao je po ostale. Uđi."

Odmahnem glavom.

,,Neka. Nisam ni mislila do-" Nagla buka iza mene prekine dotok mojih misli. Okrenem se i vidim obećano društvo kako korača. Svaki od njih ima pratnju i... Svaka od njih je ljepša od mene. Ipak, iz pristojnosti, oni zastanu pa se pozdrave sa mnom.

Zadnji od njih je onaj koji me je pozvao. Ante. On me primjeti pa mi isuviše razdragano priđe. Potom me zagrli i poljubi u obra... Kut usne.

"Teić! Drago mi je da si došla." Primi me oko struka pa me okrene ka većini. "Momci, ovo je moja pratnja. Vi koji je nemate, ne motajte se oko nje. Ona je moja."

...

Satima iza, meni se pripiškilo. Popila sam dosta i stvarno bi bio red da si napokon olakšam mjehur. Znala sam gdje je toalet, stoga sam samo otišla ostavivši pripito društvo da vrti bocu izazova. Iskreno, i ja sam fasovala jedan škakljiviji. Morala sam poljubiti Antu dok mu miješam u krilu.

I jesam, a to se završilo sa kampom u njegovim gaćama. Rekla bih da mi je bilo neugodno...

Ali nije.

...

Obavila sam ono što sam morala pa sam lagano, blago teturajući, krenula nazad. Hodnik je bio dug a svjetlo je bilo isključeno i bilo me je strah. Opravdano, jer već u sledećem trenutku neko me je povukao u jednu od soba, rukom mi zatvorivši usta da ne bih vikala. Oči sam držala širom otvorene, pazeći da imam dovoljno vremena za pobjeći.

Osoba mi prodrma glavu pa upali svjetlo. U trenu me oslijepi, a moje oči susretnu se sa Antinim. "Isuse, šta si me pripa. Koji ti je?" Krenem čandrkati ko navijena, a on se rukama nasloni na zid iza mene, ne puštajući me nikuda. "Mislila si se izvući nakon onog izazova? Kako da ne..." Ruke preseli na moj struk, i u momentu se nađem ispod njega.

"A... Možda ne bismo trebali... Oni su dole i..." Migoljim se, a on uzdahne pa se pribije bliže. "Oni su otišli. Kasno je, imaju djecu. Obveze. Baš kao i ja..."

Srce mi luduje u grlu i sva se tresem. Od kad znam za sebe, volim ovog čovjeka. "Pusti me da idem. Neću ti biti za jednu noć." On se nasmije pa me napokon poljubi. Sve što se dešava nadalje ispunjeno je uzdasima. Uživanjem. Dahtanjem. Poljupcima. Sve što uslijedi kasnije potpuno je nevino, usporeno, lijeno. Potom, u naletu strasti, on pane po meni.

"Isuse..." Promumla u moj vrat, pa me povuče u svoj zagrljaj.

"Tea, ti nikada nećeš biti za jednu noć. Ti si za zauvijek."

Potom me opet poljubi.

IMAGINES /vatreni/Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt