Toma Bašić ♥

513 34 11
                                    

Od sad pa na dalje, pišem vam sa kim god hoćete. Ly all. icequeen1912 hvala što čekaš.

....

"Iden ja. Dolaziš li na utakmicu?" Toma me poljubi u obraz, pa me pogleda u iščekivanju. "Ne." Njegove reakcije su urnebesne. "Ne?" Glas mu zadrhti a oči se ispune suzama. "Ali, znaš kako mi znači tvoja podrška..." Udahnem susprežući smijeh.

"Žao mi je. Dogovorila san se ranije sa curama." Poljubim ga u obraz, poželim mu sreću pa odem u sobu. Ubrzo zatim čujem vrata kako lupnu.

Ajme, majko, već ga zamišljan kako izleće iz stana u suzama. Ali, zar me tako malo poznaje? Ni za što ne bih propustila njegovu utakmicu! On mi je važna komponenta života. Bez njega ja nisan ja.

Nasmijem se samoj sebi pa se oden spremiti. Obučen duboki šorc, njegov dres upasan u šorc, našminkam se malo i nakovrdžam kosu. Obujen starke i ta-da! Spremna sam.

U svoj ruksak utrpan novčanik, vodu, telefon i slušalice. Obujem patike i napokon, krenem. E, a onda se sjetin da san zaboravila VIP ulaznicu i onda se moran vraćati sa pola puta.

Kada stignem na stadion, čuvar mi uputi kratak smiješak. "Oho, gospođo Bašić! Šta će biti pa vi kasnite?" Odmahnem glavom. "Zaboravila san ulaznicu." On se nasmije. "Pustio bih vas ja i bez toga. Ajte, brzo, dragi vam je utučen. Svima tvrdi da nećete doći."

Jedino što mi preostaje je nasmijati se, pa kročim na stadion. Stanem na svoje mjesto i, barem za mene, zabava može početi.

...

S obzirom da san stigla jako kasno, šezdeset minuta je proteklo brzinom svitlosti. Siđem sa tribina kako bih čestitala dečkima- sjebali su Irsku, samo tako. Želim što prije do Tome, da mu čestitam na golu koji je zapečatio francusku pobjedu. On stoji ispred mene okrenut mi leđima.

Nasmijem se pa mu skočim na leđa a on me skoro ispusti. Ali, kada vidi da san to ja, blene u čudu. "Isusa ti, šta si me pripala! Rekla si da nećeš doći..." Ruku stavi na srce, a ja ju smaknem. On ju položi na moj struk da mu buden bliže. "Ti mene stvarno ne poznaješ? Pa ne bih ti propustila utakmice ni za sto prijateljica." Potom ga, napokon, poljubin.

Sutradan, svi portali su nas bili puni.

IMAGINES /vatreni/Where stories live. Discover now