Avslut

1.3K 70 53
                                    

Känns som att 35 kapitel räcker för en bok och det här kändes som ett bra ställe att hoppa över till nästa bok, som förstås kommer att utspela sig under året med ”Den flammande bägaren”.

Stort tack till alla som visat intresse, läst och röstat! Riktigt roligt att kunna intressera andra som säkert har ett lika stort intresse för Harry Potter som jag har själv. :)

Och ja – alla karaktärer tillhör J.K. Rowling (utom familjen Devltree och deras husalfer förstås), ifall nu någon vill att jag nämner det.
Hade inget ”intro” då jag ville hoppa in i berättelsen med en gång utan att bromsas av en massa förklaringar, men här kommer lite ”trivia” för den som är intresserad...
(Och om inte kan man bara hoppa vidare till del 2 av Ormens Dotter)

Kan börja med att nämna att jag mest följt böckerna i mitt skrivande och för den som inte märkt det så försöker jag skriva om ”andra sidan” av händelserna, för vad som händer med Harry och hans kompisar är vi alla medvetna om, så tyckte det var lite roligt att se det ur en annan synvinkel, vilket är Evelines perspektiv.
(T.ex. vad som händer med professor Lupin efter att han som varulv springer in i skogen.)
Har försökt att vinklade det lite så att de som bara sett filmerna ska hänga med också, men själv föredrar jag böckerna (även om filmerna inte i något som helst avseende är dåliga).

Gryffindor kändes också som något många ville använda i sina egna fanfics, så genom att sätta Eveline i Slytherin kan jag dels placera henne i qudditchlaget utan att peta bort en annan spelare, men också undvika att härma någon annan för mycket. Dessutom vill jag framhäva att inte alla i Slytherin är onda – även om många blev det.
Och så kan hon ju umgås mycket mer med Draco... ;)

Omslagsbilden har jag gjort själv på alla böcker i den här serien, så de borde vara lätta att känna igen.. ;)
Samtliga är skapade med AI.

Jag är lite av en faktanörd, så jag tänkte nämna mina källor som jag använder för att komma så nära Rowlings fantastiska original som möjligt

Hoppsan! Denna bild följer inte våra riktliner för innehåll. Försök att ta bort den eller ladda upp en annan bild för att fortsätta.

Jag är lite av en faktanörd, så jag tänkte nämna mina källor som jag använder för att komma så nära Rowlings fantastiska original som möjligt.
Förutom böckerna hittar jag det mesta på:

The Harry Potter Lexicon
(hp-lexicon.org)

Pottermore (pottermore.com)

Factinate (factinate.com)

Den sistnämnda har jag lite svårt att hitta rätt på, men den förstnämnda är den jag använder mest och den kan jag varmt rekommendera. Mycket lätt att söka på och allt har faktakoll och källor nämnda.

Sen kan jag bara nämna en extra nördig grej; i de sista kapitlen letar Eveline efter rötter till prästkrage, vilket i boken nämns som ”tusensköna” när Draco kommer tillbaka till trolldryckslektionen med armen i paket och ber Ron skära rötterna åt honom. På engelska nämns växten som ”Daisy”, vilket man felaktigt översatts till Tusensköna. På HP-Lexicon är det tydligt en bild på en prästkrage, så jag har valt att skriva prästkrage och inte tusensköna i min version.
Bara ett bevis på hur fruktansvärt nördig jag är... :P

Har märkt att Eveline påminner mycket om sina ”systrar” – Amber i ”Häxmästarens arv” och Tora i ”Trollkarlsflickan”, men så länge som jag härmar mig själv så ska väl ingen klaga. ;)
Skriver gärna om starka tjejer och det lär jag fortsätta med...

Tack så mycket för visat intresse 💜
//Anna

🎉 Du har läst färdigt 𝙾𝚁𝙼𝙴𝙽𝚂 𝙳𝙾𝚃𝚃𝙴𝚁 (HP-fanfic) 🎉
𝙾𝚁𝙼𝙴𝙽𝚂 𝙳𝙾𝚃𝚃𝙴𝚁 (HP-fanfic)Där berättelser lever. Upptäck nu