Bölüm 58 : Zifiri Kılıç Sıçanı

2K 339 11
                                    

NOT : Oy oranı düşmeye mi başladı yoksa ben mi yanlış görüyorum? Oy vermeyi unutmazsanız ( daha doğrusu üşenmezseniz :))) ) süper olur. Beni motive ediyor böyle şeyler. Küçük Gezgin e yb geldi.  Hayırlı sabahlar.

Kırmızı Kaz Müzayede Evinin içinde dolaşan Mozo gözüne kestirdiği onlarca şifalı bitkiyi parasının azımsanmayacak bir kısmını harcayarak almıştı. Elinde 10 kırmızı ve 15 sarı altın para kalmıştı. Bu paralarla kendisine birkaç büyülü eşya almayı planlıyordu.

Gözüne kestirdiği bir büyülü eşyanın özelliklerini okuduktan sonra üzerinde 1 kırmızı ve 10 sarı altın para yazan etiketi görünce içi kan ağlayan Mozo bir miktar indirimle 1 kırmızı altın parayla onu aldı. Bu büyülü eşya ışınlanma özelliğine sahipti. Kullanıldığı zaman 500 kilometre çapında bir alan içinde istenilen yere ışınlanmayı sağlıyordu. Aynı zamanda 3 kez kullanılabilirdi.

Mozo gezerken kalkan görevi üstlenen bir büyülü eşya gördüğünde oldukça mutlu oldu. Bu büyülü eşya Bilge Ruh Aleminin zirvesinde bulunan birinin yüzlerce saldırısına dayanabilen bir büyülü eşyaydı ve fiyatı 6 kırmızı altın para idi. Mozo 5 kırmızı ve 15 sarı altın para harcayarak bunu da aldı.

Elinde sadece 4 kırmızı altın para kalan Mozo Kırmızı Kaz Müzayede Evini terk ettiğinde Mühür Ustalığı üzerinde çalışması gerektiğini kendisine hatırlattı. Eğer Acemi Seviye  Mühür Ustası yerine daha yüksek seviye olsaydı büyülü eşya alırken bu kadar zorlanmazdı. Yaptığı silahları onlarca sarı altın paraya satabilirdi. Iç çeken Mozo ustasını bulana kadar en kötü ihtimal Kalfa  Seviye Mühür Ustası olmayı planlıyordu. O zaman Temel ve Üstün Seviye silahları rünleyebilecek seviyede olacaktı.

Silahlar güçlü ve azimli gelişimciler tarafından yapılıyordu. Mozo'nun aklına bu gelince kendisi de bir silah yapma fikrine kapıldı. Güçlü bir silah yapmayı ve silahın durmadan  güçlenmesini istiyordu. Iç çekerek yanındaki muhafızlarla Su Ejderi Klanına doğru ilerlemeye başlayan Mozo üzerine toplanan bakışlara artık alışmıştı. Ustasının gitmesinin üzerinden 1 ay kadar bir süre geçmişti ve Mozo başarıyla Temel Ruh Alemi 6. Seviyeye geçmişti. Aynı zamanda yaklaşık 1 yıl Su Ejderi Klanına ve satılmaya yetecek kadar Iyilestiren ve Enerji Veren Hap yapmıştı. Bu arada elindeki sihirli çekirdeklerden şifalı haplar yapmıştı.

Şifalı hap yapımından kazandığı paralarla onlarca sihirli çekirdek almıştı. Bunları da genellikle Enerji Veren Hap yapımında kullanmıştı. Şuanda elinde Temel Ruh Alemi 5. Seviye 25, 6. Seviye 18, 7. Seviye 11, 8. Seviye 8, 9. Seviye 5 ve 10. Seviye 2 sihirli çekirdek kullanılmış 69 şifalı hap vardı. Bunlardan Temel Ruh Alemi 6. Seviye olanlar Iyilestiren Hap, geri kalanı ise Enerji Veren Hap idi. Mozo'nun sahip olduğu bu şifalı  haplar Küçük Mavi'nin Temel Ruh Alemi 8. Seviye olması için verdiği şifalı haplar hesaba katılırsa 100 olabilirdi.

Küçük Mavi Temel Ruh Alemi 8. Seviye ulaştığı için Mozo onu arada bir eskiden kaldığı mağara ile şehir arasındaki ormana götürüyordu. Orada gözüne kestirdiği sihirli canavarlarla savaşmasına izin veriyordu. Küçük Mavi şuanda bir kedi boyutuna ulaşmıştı. Bir kertenkele derisi gibi olan derisinde tüyler çıkmaya başlamıştı. Mozo Küçük Mavi'deki bu değişimi görünce uzun araştırmalar sonucu onun şu anda dünyada çok az miktarda bulunan Griffon türünün yaşayan üyelerinden biri olduğunu öğrenmişti.

Mozo Küçük Mavi'nin soyunu öğrendiği zaman pek şaşırmış değildi. Gelişim yoluna girdiği ilk anda olağanüstü özelliklere sahip ve Simyagerlik ile Mühür Ustalığı özelliklerinin yanısıra zihinsel enerjiye sahip olmasını sağlayan koyu mor ve sarı renkli parsomenlerin yanında bulunan mavi kürenin içinden çıkan sihirli canavarın basit bir sihirli canavar türünden olacağını aklına dahi getirmemişti. Bunun sonucu Küçük Mavi ile her zaman ilgilenmişti ve onu kendine bağlamıştı. 

Mozo Kırmızı Kaz Müzayede Evinden çıktıktan sonra Su Ejderi Klanına yönelmek yerine yönünü Küçük Mavi'nin eğitim alanına çevirdi. Ormana 20 dakika süren bir yürüyüşün ardından varmayı başaran Mozo o sırada omzunda uyuklayan Küçük Mavi'yi sarstı. Küçük Mavi ise tatlı uykusundan uyandirilmaya çalışılan her canlı gibi kafasını diğer yöne çevirerek uyumaya devam etti. Mozo bunu görünce etrafa kötücül gülümsemeler atmaya başladı ve birkaç saniye sonra bu kötücül gülümsemelerin nedeni Mozo'nun önünde belirdi.

Mozo önündeki kucağına zar zor sığan ve içinde şu bulunan kavanoza göz attıktan sonra Küçük Mavi'yi sarsmadan eline aldı ve birdenbire içinde soğuk su bulunan kavanozun içine bıraktı. Ağzından ve tatlı burnundan içeri giren su yüzünden nefes alamayan Küçük Mavi kavanozun içinde çırpınmaya başladı.

Mozo Küçük Mavi'nin sudan kurtulma çabalarını bir süre boyunca izledikten sonra Küçük Mavi'nin attığı kırgın bakışlara dayanamayarak onu sudan çıkarttı. Küçük Mavi sudan çıkar çıkmaz Mozo'nun elinden kaçtı ve ormanın derinliklerine doğru kendisinden beklenmedik bir hızla ilerlemeye başladı.

Mozo Küçük Mavi'nin yaptığı ani hareket karşısında ufak bir şok yaşasada birbirlerinin duygu ve düşüncelerini hissettikleri için onun içindeki kırgınlığın yerini öfkenin aldığını hissedince onun peşine düştü. Küçük Mavi'nin ona duyduğu öfke yüzünden kendisini terk edeceği düşüncesine kapılan Mozo onu durdurmaya çalıştı.

"Küçük Mavi dur! Küçük Mavi nereye gidiyorsun, gitme. Lütfen bunu bir daha yapmayacağım."

Küçük Mavi'yi gözden kaçıran Mozo bağırarak ormanın derinliklerine doğru ilerlerken güçlü sihirli canavarların bölgelerine girdiğinin farkında değildi. Bir süre boyunca ilerlemeye devam eden Mozo Küçük Mavi'yi bulma ümidini kaybedince bir ağaca tutundu ve soluklanmaya başladı.

Mozo dinlendiği sırada gözlerinden yaşlar akmaya başladı ve bunu hıçkırık sesleri takip etti. Mozo ağlarken bir kaç yüz metre ötesinde bir canlı onu izliyordu. Bu canlı bulunduğu bölgenin efendilerinden biri olan Zifiri Kılıç Sıçan'ıydı.

Zifiri Kılıç Sıçanı türü sihirli canavarlar fare ırkının en tehlikeli üyelerinden biri sayılıyordu. Ruh Alemi seviyelerinin oldukça üstü bir hız sahip olabilen bu sihirli canavarlar ön ayaklarında kılıç şeklini almış tek pençeye sahiplerdi. Hızlarının müthiş olması ve düşmanlarını tek temiz bir darbeyle öldürmeleri yüzünden Zifiri Kılıç Sıçanı olarak adlandiriliyorlardi.

Zifiri Kılıç Sıçanları Temel Ruh Alemi 8. Seviye bir gelişime sahip olarak doğuyorlardı. Yetişkinliğe eriştikleri vakit normal bir Zifiri Kılıç Sıçanı Köken Ruh Alemi 5. Seviye bir gelişime sahip olabiliyordu.

Mozo'yu sinsice izleyen Zifiri Kılıç Sıçanı da Köken  Kaynak Alemi 3. Seviye gelişime sahipti. Sahip olduğu gelişim ile Mozo'yu kendisini fark etmeden öldürebilecek olan sihirli canavar 3 metreye yakın devasa bedenini 20 metre yükseklikten aşağı saldı. Zemine hızla çarpan Zifiri Kılıç Sıçanı Mozo'nun ayakta durmakta zorlanmasına neden oldu.

Mozo orman zemininin titreşmesi ve bir kaç yüz metre öteden ses sayesinde nerede bulunduğunu fark etti. Şuanda ormanın derinliklerindeydi ve sahip olduğu gelişim göz önüne alındığında burası onun için ölüm anlamına geliyordu. Hızla arkasına dönen Mozo kaçmak için harekete geçecekken yan tarafından gelen sesi duyunca hareketsiz kaldı.  

(Tamamlandı✔) İmparator: Kara Elf (İKE) Serisi 1. Kitap #Kaderin Gösterdiği Yol#Where stories live. Discover now