Bölüm 26 : İlk Yapılan Şifalı Hap

2.3K 291 2
                                    

"Nee, şifalı hap fiyatını 35 bronz paradan 50 bronz paraya mı yükseltmişler? Bunlar ciddi ciddi kaşınıyorlar." diyerek karşısındaki özel muhafızlarının başı'na bağırdı Ayberk Su. Ardından aklına genç kara elf geldi.

"Kara elf ne durumda? Dün aldığınız şifalı bitkileri kullanmaya başladı mı?"

"Klan Liderim, kara elf bu gün denemelere başlayacağını söyledi. Dün zihinsel ve bedensel yorgunluğunu tam atamadığı söylemişti." dedi özel muhafızlarının başı Ayberk Su'ya.

"Tamam çekilebilirsin."

:::: O sıralarda Mozo'nun bulunduğu evde::::

"Hişt ufaklık nasılsın?" diyen Mozo küçük mavi canavarın sırtını kaşımaya başladı. 2 gündür onunla neredeyse hiç ilgilenememişti. Bu yüzden küçük mavi canavar ona yüz asmıştı. Mozo onu sevindirmeye çalışıyordu şuan. Bir kaç dakika daha küçük mavi canavar ile oynayan Mozo daha sonra odanın köşesindeki ahşap kutuların içerisinde bulunan şifalı bitkilere yöneldi. Artık şifalı hap yapımına başlamalıydı.

Şifalı hap yapımı dışarıdan oldukça basit görünebilirdi. Ama göründüğü gibi değildi. Dışarıdan alev kontrolü ile şifalı bitki ve malzemelerin özünün çıkarılması gibi gözüküyordu. Ama bu çıkarılma normal alevler ile olmuyordu. Ateş elementine sahip kişiler sahip oldukları alevi kullanabilirlerdi ama öz çıkarmada sadece alev faktörü bulunmuyordu. Zihin enerjisi faktörü de vardı işin içinde.

Zihin enerjisi ile şifalı bitki ve malzemelerin sarılması ve alev ile arıtılmaları gerekiyordu. Şifalı bitki ve malzemeler arıtılırken üzerlerinde bulunan yararsız maddeler kül haline gelir ve ortada sadece öz kalırdı.

Doğal olarak hap yapmak Mozo'nun daha önce sihirli çekirdek arıtımına benziyordu. Orada Mozo Sarı Asma Kadim Gök Alevinin tam kontrolünü sağlayamamış ve zihin enerjisiyle beraber kullanamamıştı ve 8 adet sihirli çekirdeği heba etmişti. Daha sonra Sarı Asma Kadim Gök Alevi üzerinde olan kontrolünü sihirli çekirdekler düzeyinde ayarlamayı başarınca zihin enerjisi kontrolü ile 55 adet sihirli çekirdeği arıtmayı başarmıştı.

Derin nefes alan Mozo bir ahşap kutudan Kuzu Kulağı adlı bitkinin yüzlercesinin içinden bir tanesini çekip çıkardı. Elindeki Kuzu Kulağı bitkisine bakan Mozo yine derin nefes aldı ve zihin enerjisiyle elindeki Kuzu Kulağı bitkisinin önünde havada durmasını sağladı. Daha sonra sol elini bitkiye yakınlaştırdı ve Sarı Asma Kadim Gök Alevinin elinde belirmesine izin verdi.

Sarı Asma Kadim Gök Alevi Mozo'nun elinde belirdiği anda önünde havada duran Kuzu Kulağı bitkisi küle döndü. Bu olunca Mozo metanetini korumayı başardı. O ilk seferde başarabilmeyi becerebileceği ihtimalini düşünmüyordu zaten.

Bir kaç defa daha deneme yapan Mozo o denemelerde de başarılı olamadı. Bunun üzerine bir kaç dakikalığına ara verdi. Ardından bu sefer başka bir yöntem denedi. Bu seferde Sarı Asma Kadim Gök Alevini uzaktan yaklaştırdı.

Bu denemesi oldukça iyi gitmeye başladı. Bir kerede Sarı Asma Kadim Gök Alevinin belirmesine karşın bu deneme oldukça farklı bir boyuttaydı. Bu denemesinde oldukça başarı oldu ama son anda Sarı Asma Kadim Gök Alevinin kontrolünü sağlam tutamadı ve elindeki Kuzu Kulağı adlı bitki özü ortaya çıkarken yandı.

Mozo bir kaç kere bu yeni denemesinin ardından sonunda Kuzu Kulağı bitkisinin özünü çıkarmayı başardı. Ardından önceden hazır ettiği bir cam şişeye yerleştirdi.

Daha sonra yaklaşık 120 şifalı hap yapılabilecek sayıda Kuzu Kulağı bitkisinin özünü çıkarttı ve çam şişelere yerleştirdi. Daha sonra Deve Dikeni adlı şifalı bitkiyi arıtma işlemine başladı. Bu bitkinin hangi sıcaklıkta artırıldığını çözene kadar yaklaşık 50 Deve Dikeni bitkisini yok etmeyi başarmıştı Mozo.

Mozo Deve Dikeni adlı şifalı bitkiyi arıtma işlemini bitirmek üzereyken akşam karanlığı çökmeye başlamıştı. Tüm gününü 2 tür şifalı bitkiyi arıtmaya harcamıştı. Zihin ve ruh enerjisi tükenme noktasına gelmişti. Bunun üzerine Mozo çam şişeleri içlerindeki şifalı bitki özleri ile beyaz bilekliğe koymuş ve kendini yatağa atmıştı.

Mozo kendini yatağa attıktan 10 dakika sonra bir gölge evin penceresinde belirdi ve içeriyi kontrol etti. İçeride değişik bir şey bulamayınca geri döndü o sırada burnuna bir miktar silik yanık kokusu gelmişti. Kafasını salladı ve pencereden kayboldu. Ardından küçük mavi canavar saklandığı battaniyenin dibinden çıktı ve soğuk bakışlarla pencereye baktı.

:::: O sıralarda Kanlı Alev Klanında::::

"Ne Kuzu Kulağı, Deve Dikeni, İnci Çiçeği ve Manolya mı? Yanlarında birde cam şişeler mi almışlar?" duyduklarından dolayı şaşıran Kinto Alev kendi kendine konuştu.
Karşısındaki özel muhafızlarının başı ona dikkatle bakıyordu o sırada.

"Nereye götürmüşler o şifalı bitkileri ve cam şişeleri?" diye sordu Kinto Alev bir kaç dakika sonra.

"Efendim yeni gelen kara elfin evine götürmüşler." diye cevap veren özel muhafızlarının başı korkuyla titredi, çünkü o sırada Kinto Alev yüksek derecede bir öldürme arzusu içeren bir aura salmıştı. 

"Demek o yüzden bana vermediler. O kara elf bir Simyacı haa. Gözlemleri daha da sıkılaştırın. O kara elf ne yaparsa haberim olsun. Casuslara biraz fazla para verin, daha iyi ve doğru bilgiler versinler." kendine kendine mırıldanan Kinto Alev bir kaç saniye sonra özel muhafızlarının başına emir verdi ve odadan çekilmesini işaret etti.

"Emredersiniz Klan Lideri." diyen özel muhafızlarının başı odadan çıktı.

 

. . . . .

Sabah uyanan Mozo klanın kendisine yolladığı güzel yemekleri ağzının duyu akara yedikten sonra arıtıma yeniden başladı. Bu gün İnci Çiçeği ve Manolya arıtımını önceki güne göre daha erken bitirmişti. O bitirdiği sırada güneş yeni tepeye varmıştı.

Mozo 30 dakikalık bir yemek arası verdikten sonra Enerji Veren Hap yapmak  için gerekli olan özlerden gerekli miktarda önüne koydu. Ardından derin bir nefes alarak Kuzu Kulağı adlı şifalı bitkinin özlerinin bulunduğu 8 cam şişenin ağzını açtı ve zihin enerjisini kullanarak önünde havada asılı kalmalarını sağladı.

Kuzu Kulağı şifalı bitkisinin özleri Mozo'nun önünde durduktan sonra Mozo Sarı Asma Kadim Gök Alevini kullanarak onları topluca arıtmaya başladı.

İlk arıtım ile toplu arıtım oldukça farklı idi. İlk arıtımda bitkinin sadece özünün dışında kalan kısımlar arıtılıyordu. Toplu arıtımda ise özlerin birleştirilerek arıtılması sağlanıyordu. Bu ikinci arıtımı öz kaybetmeden yapan kişiler Çırak Seviye Simyager olarak anılıyordu.

Mozo bu toplu arıtımı yaparken özlerin içindeki yabancı maddelerle birlikte özlerin % 40 ını kaybetmişti. Bu da doğal olarak onun yarım hap yapmasına neden olacaktı. Mozo 1 hap için gerekli toplu arıtımları yaptıktan sonra akşam olmak üzereydi.

Toplu arıtımlardan sonra Mozo bu sefer hap yapımına başladı. Zihin enerjisi ile kaynaştırma çalışmalarına başladı. Yaklaşık 30 dakika sonra Sarı Asma Kadim Gök Alevi ve zihin enerjisinin  ortak çalışması sonucu Mozo ilk şifalı hapını yapmıştı.

Şifalı hap Yeşil renkli idi. Üzerinde hiç siyah çizgi yoktu. O sırada zihninde hapın yoğunluğunu belirten bilgi belirdi.

"% 100 yoğunluğa sahip ve yarım  Enerji Veren Hap."tı bu bilgi.

Hapın yoğunluğu ilk arıtıma bakıyordu. Tam ya da yarım olması ise toplu arıtıma bakıyordu. Hapın yoğunluğu ya da tam olması büyük klanlarda hiç problem değildi.

Büyük klanlar özel hap kazanları yaptırıyorlardı. Bu hap kazanlar daire şeklinde ve 1 metre yükseklikteydi. Bu hap kazanlarının  1 ateş girişi ve 1 hao çıkış yeri vardı. Bu hap kazanlarında normal alevler ile % 100 yoğunlukta şifalı haplar yapılabiliyordu. Ama yapılan şifalı haplar normalden 3 4 kat daha fazla süre alıyordu.

Mozo şifalı hapı yaptıktan sonra hemen bir cam şişeye koydu ve Ayça Su'ya gelmesi için haber iletti. Ayça Su gelince şifalı hap bulunan cam şişeyi eline verdi babasına götürmesini istedi.

::::5 dakika sonra::::

"Buuu. Bu gerçek mi?"

(Tamamlandı✔) İmparator: Kara Elf (İKE) Serisi 1. Kitap #Kaderin Gösterdiği Yol#Where stories live. Discover now