Bölüm 3 : Esir Kara Elf ,

3.7K 392 26
                                    

Mozo ok başının yanına saplanınca irkilerek geri çekildi. O anda onlarca yayın ucu ona döndü.

"Hey sen pis kara elf bizim topraklarımızda ne geziyorsun?"
diye bir ses duydu Mozo. Sesin geldiği yöne başını çevirince sesin sahibini buldu.

Sesin sahibi 8, 9 yaşlarında bir elf kız çocuğuydu. Sürü lideri gözüken kurdun yanında ayakta duruyordu.

Mozo kıza cevap verecekken başka bir ses daha duyuldu.

"Ayça sen sus bakalım" diyen yeni sesin sahibi orta yaşlı biri gibi gözüken bir orman elfiydi. Diğerlerinin ona karşı saygılı davranışından önemli biri olduğu anlaşılıyordu.

Adam konuştuktan sonra küçük kıza baktı. Kız adamın sözlerinden utanmış ve başını yere eğmişti. Kızın o sırada çok tatlı göründüğünü fark eden adamın yüzünde ister istemez bir gülümseme belirdi. Adamı yüzü yeniden Mozo'ya dönerken sert bir ifadeye sahipti.


"Kara elf sen neden buralara geldin?"


Adamın sorusunu duyunca Mozo ilk başta ne diyeceğini şaşırdı. Işınlandığını söylese onu bir savaş birliğinin üyesi sanabilirlerdi. Bu yüzden en doğru olan yolu seçmeyi denedi. Yalan söylemeyi!


"Efendim ben gezgin bir kara elfim. Şehirler ve ülkeler geziyor ve kendime uygun bir usta arıyorum."

Mozo söylediği yalana kendisi bile inanacaktı neredeyse. Çünkü Kasırga Kıtasında kendisine usta arayan binlerce gezgin vardı.


"Kane amca o yalan söylüyor. O casus!"


Tam konuşacağı sırada küçük kız araya girince Kane diye adlandırılan kişi küçük kıza kızgın bakışlar attı. Ardından Mozo'ya dönerek konuşmaya başladı.

"Kara elf sen bizi o yalanlarına mı inandıracaksın? Biz sizin nasıl pislik bir ırk olduğunuzu bilmiyor muyuz sanıyorsun."


Mozo adamın sözlerine cevap vermek üzereyken adam yeniden konuştu.

"Muhafızlar hemen bu sahtekarı yakalayın." diyen adamın sözlerini duyan Mozo ona şaşkınlıkla bakakaldı. Bu yaptığı yargısız infaz değil miydi?

"Efendim gerçekten bir gezginim. Lüften beni serbest bırakın."


Mozo son çırpınışlarını yapmaya çalışırken muhafızlar ağaca doğru yaklaşmaya başlamışlardı. Muhafızlar yaklaşırken diğer kişilerde doğrulttukları yayları sıkıca germişlerdi. En ufak hareketinde kirpiye döndereceklerinden emindi Mozo.


"Kara elf aşağı inip teslim mi ol."

Mozo'nun hareketlenmediğini gören Kane sinirle sordu. Kane'nin sesini duyan Mozo ağacın dibindeki muhafızlara baktı. Muhafızların gergin bif şekilde ona baktıklarını görünce gülmesi gelmişti. O sanki bir canavarmış gibi muamele görüyordu.


Mozo aşağı inmek için yükselme büyüsünü kullandı. O sırada bir kaza oldu. Mozo'nun yaptığı harakete şaşıran Temel Ruh Aleminin 5. Seviyesindeki bir acemi genç muhafız yayın ucundaki oku salmıştı.

"Vın"


Okun çıkardığı sesle başını kaldıran Mozo'nun yüzünde korku ve şok ifadeleri yer alıyordu. Mozo ok onun göğsüne girdiği sırada Kane'ye sorgulayan bir bakış attı.

(Tamamlandı✔) İmparator: Kara Elf (İKE) Serisi 1. Kitap #Kaderin Gösterdiği Yol#Where stories live. Discover now