Bölüm 17 : Hainlikte Sınır Tanımamak

2.7K 313 2
                                    

Alkış sesinin sahibine bakmak için başını çeviren Mertan Su'nun yüzü soldu. Aynı zamanda yerdeki oğlunun da yüzü kül rengine geldi. Alkışlayan kişi onların sonu gibiydi. O Ayberk Su'ydu yani Klan Lideri.

Mertan Su Ayberk Su'yu gördüğü sıradaki yüz ifadesini hemen sakladı ve kayıtsız bir ifade giydirdi yüzüne.



"Buyur kardeşim. Bir isteğin mi vardı?" diyerek salaklığa yattı. Yanındaki Selan Su ise vücudu zangır zangır titrerken başını öne eğdi.



"Evet abi. Klanımızda hainler varmış diye duymuştum. O yüzden seni ziyarete geldim." diyen Ayberk Su onun oyununu sürdürdü.

Mozo'nun serbest bıraktıktan sonra Ayça Su ve diğer 2 kişi hiç durmadan klanlarına koşmuşlardı. Klana koşar koşmaz Ayça Su babasıyla konuşmak istemişti. Ama o sırada toplantıdaydı babası. Babası toplantıdan çıkar çıkmaz Ayça Su 2 dakikada olayları kara elfi içinden silerek anlatmış ve diğer 2 kişiyi de getirtmiş onlara anlattırmıştı.

Ayça Su babasına anlatmaya başladıktan birkaç dakika sonra babası da hemen abisini, Mertan Su'yu, toplantı odasında kendisini beklemesi için çağırmıştı. Abisi onu beklerken o anlatılanları dinlemişti. Daha sonra toplantı odasına giderek abisiyle havadan sudan konuşmuş arada sırada klanın problemlerinden bahsetmişti. Sonrada abisine çekilmesi için izin vermişti.


Abisi çekildikten sonra Ayberk Su Klan Büyüklerini yanına alarak onu evine kadar takip etmiş ve hep birlikte konuşulanları dinlemişti.

"Kim hainmiş kardeşim? Hemen söyle gideyim kellesini alayım." diyen Mertan Su endişelenmişti.

"Abi oğlun hainmiş diye duydum. Biraz önceki konuşmalarınızdan ne olduğu anlaşılmıyor mu sence?" diyerek bağırdı Ayberk Su abisinin pişkinliği üzerine.



"Ne benim oğlum mu hain? Ne yapmış oğlum? Senin kızını korumak zorunda mı? Senin kızının koruması mı benim oğlum?" kozunun olmadığının farkında olan Mertan Su kardeşinin üzerine giderek onu bastırmaya çalıştı.

"Oğlun kızımın koruması değil ama kızımı orada bırakarak klanımıza hainlik etti. Eğer yanlışlıkla bırakmış olsaydı bir şey demezdim. Ama senin oğlun utanmadan anlattı ne yaptığını sana hala onu mu savunacaksın?" diye karşılık verdi Ayberk Su.



Bunun üzerine Mertan Su'nun yüzünde sinsi bir ifade belirdi. "Kızın öldüğüne göre senin soyun devam etmeyecek demektir. Öyleyse artık Klan Lideri benim He he he. Senin gibi itler beni sorgulamaya mı kalkıyor!?" dedi Mertan Su pis bir ifadeyle sırıtarak.

Mertan Su pişkin şekilde sırıtırken Klan Büyüklerine emir verdi:


"Bu iti yakalayın ve zindana atın Hemen." dedi. Bunu duyan Klan Büyükleri Klan Liderine, Ayberk Su'ya, başlarını çevirdiler. Onların bu hareketlerini gören Mertan Su hiddetle bağırdı.

"Siz benim emirlerime uymuyor musunuz? Siz soyunu devam ettirecek biri olmayan birini mi Klan Lideri olarak bırakacaksınız?" dedi ağzından tükürükler saçılarak. O sırada Selan Su da olanları tedirgin bir şekilde izliyordu.

(Tamamlandı✔) İmparator: Kara Elf (İKE) Serisi 1. Kitap #Kaderin Gösterdiği Yol#حيث تعيش القصص. اكتشف الآن