Bölüm 31 : 'Ufak bir hata ölüm demektir'

2.5K 340 12
                                    

Kılıç Boynuz Öküzünün kaçmasının sebebi Mozo'nun yanından büyük bir hızla geçen canlıydı. Bu canlı deydiği ağaçları parçalayacak derece güçlüydü. Bu canlı Kristal Tüy Kartalı idi.


Kristal Tüy Kartalları yetişkinliklerinde 10 metre uzunluğunda 5 metre yüksekliğinde ve 4 metre genişlikteydi. Bunun yanısıra bebek Kristal Tüy Kartalları direk Temel Ruh Alemi 5. Seviyede güce sahip oluyorlardı. Yetişkinleri ise Temel Ruh Alemi 9. Seviyeye kadar ilerleyebiliyorlardı.


Kılıç Boynuz Öküzü hızla kaçarken önüne gelen ağaçların çoğunu deviriyordu. Ama hızı Kristal Tüy Kartalına göre çok azdı. Birkaç saniye içinde Kristal Tüy Kartalı Kılıç Boynuz Öküzünü yakalamayı  başarmıştı.


Kılıç Boynuz Öküzüne yetişen Kristal Tüy Kartalı keskin pençelerini Kılıç Boynuz Öküzünün sırtına savurdu. Kılıç Boynuz Öküzü kaçamayacağını anlayınca kafasını çevirip kılıç gibi olan boynuzları ile keskin pençeleri karşılamaya çalıştı. 


Kristal Tüy Kartalının pençeleri Kılıç Boynuz Öküzünün boynuzlarıyla çarpışınca kıvılcım benzeri bir ışık ortaya çıktı. Ardından Kristal Tüy Kartalının saldırı gücünden dolayı, kafasını çevirmiş olan Kılıç Boynuz Öküzü dengesini kaybetti ve yerde yuvarlandı. Yuvarlanırken bir kaç küçük canlıyı da ezerek ya da çarparak öldürdü.


Mozo 150 200 metre ötesinde gerçekleşen olayları heyecan içinde izliyordu. Aynı zamanda içinde bir korku da vardı. Yüksek seviyeli sihirli canavarlar buraya gelebilirlerdi. Bunun farkında olan Mozo yine de savaşı izlemeyi seçti.


Kılıç Boynuz Öküzü onlarca metre yuvarlandıktan sonra sonunda büyük ve güçlü bir ağaca çarparak durabildi. Kristal Tüy Kartalı Kılıç Boynuz Öküzünün ağaca çarptığı sıradaki sersemlemesini bilerek saldırıya geçti.


Güçlü bir çığlık atan Kristal Tüy Kartalının pençeleri parladı ve Kılıç Boynuz Öküzünün ensesine saldırdı. Pençeler Kılıç Boynuz Öküzünün ensesine saldıran pençeler ufak bir miktar eti parçalayabilmişti. Bu saldırıdan Kılıç Boynuz Öküzünün savunmasının ne kadar güçlü olduğu çok iyi anlaşılıyordu.


Kılıç Boynuz Öküzü ensesine saldırı olunca oluşan acısan dolayı böğürdü ve ayağa kalktı. Arkasını ağaca veren Kılıç Boynuz Öküzü bir kaç metre ötesinde olan Kristal Tüy Kartalına kırmızılaşmış gözlerle baktı. O sırada burnundan oldukça yoğun
buharlar yükseliyordu. Yükselen buharlar Kılıç Boynuz Öküzünün sinirlendiğinin göstergesi idi.



Kılıç Boynuz Öküzü bir kaç saniyelik bakışmanın ardından ayaklarını yere vurmaya başlamıştı. Bir kaç saniye ayaklarını yere vuran Kılıç Boynuz Öküzü hızla ileri fırladı. Cüssesinden bekleyen bir hızla saldırıya geçen Kılıç Boynuz Öküzünü gören Mozo şaşkın bakışlarla bakmaya başladı.


Kristal Tüy Kartalı saldırının tehlikesinin farkına vararak doğal saldırı ortamına, havaya, yükselmeye çalıştı. 3 metre civarı yükselen Kristal Tüy Kartalı Kılıç Boynuz Öküzünün saldırısından tamamen kaçamadı. Sağ kanadı hafif yaralanmıştı.



Sağ kanadı yaralanan Kristal Tüy Kartalı dengesini kaybetti ve yere düştü. O sırada Kılıç Boynuz Öküzü ikinci saldırısını gerçekleştirdi. Kılıç Boynuz Öküzü  hızla ileri fırladı ve keskin boynuzlarını Kristal Tüy Kartalının boynuna savurdu.


Kristal Tüy Kartalı boynuna yapılmak istenen saldırıdan kurtulmak için kendini geri çekmeye çalıştı. Ancak Kılıç Boynuz Öküzü hedefinden şaşmadı ve Kristal Tüy Kartalının boynunu parıldayan boynuzlarıyla yardı.



(Tamamlandı✔) İmparator: Kara Elf (İKE) Serisi 1. Kitap #Kaderin Gösterdiği Yol#Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz