Schoolbellen, heksentroela's, vliegende opstellen en teleurstellingen

4.1K 138 29
                                    

´Oke, vertel het nu nog een keer en dan zonder alle bzzz bams kaboef, tadadadaaaa, kebeng, waaaah, aaaah, en dan vooral zonder alle IK GA DOOODS!´ Ik en Sel zitten in haar, en nog een klein beetje mijn auto , en we staan op de schoolparkeer plaats. Ik zucht diep.

´Sel snap het dan. Ik ben Jake kwijt.´ ´Lies, doe is niet zo depressief, mag ik je er even aan herinneren dat je Jake nooit leuk gevonden hebt?' 'Gosh, Sel, heb je soms in de middeleeuwen geleefd ofzo?' Zeg ik verontwaardigt. Tuurlijk heb ik Jake leuk gevonden. Duhu. Wie kan Jake nou niet leuk vinden? Misschien een of ander vleesetende kerstman hulpelf, maar voor zover ik weet ben ik geen  vleesetende kerstman hulpelf.

'Nou, eigenlijk.' Nu kijk ik Sel boos aan. 'Hej, niet op de hoogte zijn van mijn innerlijke gevoelens oke, maar mij beledigen... Zoiets doen beste vrienden niet.' Selena rolt met haar ogen en wijst met haar vinger naar het raam.

Ik draai langzaam mijn hoofd om en kijk recht in het lachende gezicht van Ash. 'Oh dailai lama red me.' Bid ik. Ash trekt zijn twee wenkbrouwen op en kijkt me aan. 'Jij bent echt niet goed wijs, of wel?' Ik doe mijn mond open om me te verdedigen maar Selena is me voor.

'Please, Ash. Kom je daar nu pas achter?' Ik draai me om om haar te slaan met mijn huiswerk. Ik laat mijn arm door de lucht zwieren en een hand zonder blaadjes landt op Sels schouder. 'AUW LISE!'

'Shit waar is mijn huiswerk gebleven?' Mompel ik. 'Uhm Lies, ik denk uhhh. Ik had misschien het portier niet open moeten maken.'

Verschrikt kijk ik op naar Ash en dan naar de blaadjes die door de lucht vliegen achter hem. 'ASH!' Gil ik verschrikt. 'DAT IS MIJN OPSTEL!' 'Ja, ik wist toch ook niet dat die dingen uit je hand zouden vliegen.'  Mompelt hij.

Ik probeer mijn riem open te krijgen maar het lukt niet echt. 'GA LOS STOM ROTTE PAARDENPOEP GORDELINSLIK APPARAAT DING' Gil ik. Wat heb ik u nu weer aan gedaan, oh grote Krishna. Waarom nu net mijn opstel waar ik echt mijn best op heb gedaan. Eindelijk schiet mijn gordel los en ik klim struikelend de auto uit.

'Wat sta je daar stom! Help mee, dit is wel jou schuld he!' Roep ik tegen Ash terwijl ik naar mijn blaadjes graai. Ik ren erachteraan en schreeuw en knal tegen iemand aan. 'Wow, Akkerman, je maakt er wel een gewoonte van of niet?' 'Dankje Jared, laat me nu los want ik moet mijn opstel redden.' Jared laat me los en ik ren weg. 'Lise, waarom heb je trouwens niet gebeld?' Schreeuwt hij. 'Omdat ik mobiel arest heb!' Schreeuw ik terug. Mijn hoofd gedraaid zodat ik hem aan kijk en dus niet vooruit kan kijken en op mijn gezicht ga. En hard. Maar dat kwam niet omdat ik mijn hoofd gedraaid had. Hij was bijna 180 graden gedraaid. Wow man. Das echt vet. Ik lijk wel een uil. En een uil zijn is echt kicken dus dat is niet de reden dat ik gevallen ben.

Nee de reden was mevrouw Gretchen de verschrikkelijke heksentroela die haar in haar veel te grote pump voet voor zich uitstak en mij daarom op mijn gezicht liet gaan. En nu heel hard staat te kakelen.

'Lise, gaat het?' Die stem ken ik. En Gretchen zo te horen ook. Want ze is gestopt met kakelen. Ik krabbel overeind mijn haar zit in de war en voor mijn gezicht. Ik strijk het weg en kijk naar Gretchen die met open mond naar Jake van de Borgh staat te kijken die me bezorgd aan kijkt.

'Jake.' Stamel ik. 'Hej.' Fluisterd Jake terug. 'Hier.' Hij heeft een stapel blaadjes vast en geeft ze aan me. Ik kijk erna en kom tot de conclusie dat het mijn opstel is. 'Dankje.' Hij lacht een beetje verdrietig naar me en loopt dan weg.

Selena komt aan gelopen en kijkt me veel betekenend aan. Ga achter hem aan voordat de bel gaat. Lijkt ze te zeggen. Nouja dat zegt ze ook. Ze schreeuwt het over het schoolplein. Ze heeft gelijk. Ik wil achter Jake aan rennen maar Gretchen gaat voor me staan en grijpt me bij mijn schouders. Ze drukt haar nagels in mijn vel.

'waar dacht jij naar toe te gaan, natte hond.' Ik kijk haar vragend aan. 'Natte hond? Is dat het enige wat je kunt bedenken? Zielig.' Ik schud haar handen van me af. Ze lacht gemeen en zegt: 'Tss, honey. Ik spreek je alleen aan met je nieuwe naam.' Nu kijk ik helemaal verbaast. Ik wil net wat terug zeggen als Selena aan komt gerend.

'Luister is, je moet achter Jake aan!' Selena begint me aan mijn arm mee te trekken maar het is al te laat. TRIIINGGGG. Shit de bel. Waarom???? IK HAAT DE BEL! Als het nu een super vet muziekje was geweest. Maar nee hoor het is een stomme wekker achtige bel die je eraan herinnert dat je nog een hele dag vol marteling vol moet houden.

'Appelmoesdonuts.' Mompel ik en laat me door Selena mee trekken naar mijn eerste les.

Goodbye kans om het goed te maken met Jake. Hallo dag vol verschrikkelijke leraren.

===========================================================================

Hej allemaal, sorry voor de korte update, ik heb nog de rest van het hoofdstuk staan maar ik kan mijn word niet meer openen :O Echt super stom. Dus moest ik dit even heel snel typen. Er is trouwens zon zon zon zon zon zon zon!!!!!!!!!!!! I LOVE DE ZON! en het geeft me heeel veel inspi! Dus ik ben volop aan het schrijven over dit en dat en zus en zo in mijn schrijfschrift. Dus het enige wat ik moet doen is mijn  hoofdstukken uit het schrift over typen hierin en daar ben ik soms iets te lui voor. Maar ik beloof jullie dat ik minder lui zal worden en weer vaker zal gaan uploaden. Kus! Yaan

Tja en Toen..Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu