gaf de kabouterfamilie sambal aan de barbiepop

5.4K 120 7
                                    

'Lise?'  'Maham.' Kreun ik, net zoals ik gisteren avond heb afgesproken met Sel. Ik doe gewoon net of ik ziek ben en dan hoef ik niet mee naar het kamp. 'Ik ben ziek.' Kreun ik. 'Ik heb de griep, Selena had dat ook en die heeft me denk ik aangestoken.'

Mijn moeder legt haar hand op mijn hoofd en voelt eraan. 'Ach snoesje dan toch. Ben je misselijk?' Ik knik heel zielig. Het werkt echt! Het werkt echt! Ik ben uitermate blij van blijdschap, ik ben zo blij als een bij, oja geen kamp voor mij, aha, aha aha.

 'Dan kan je niet op kamp en niet eten.' Zegt ze glimlachend tegen me. Oh grote kamelengod, ze heeft dus gehoord dat mijn buik daarnet knorde. Ik ben niet zo blij meer. Ohnee, ohnee. Ik heb honger. Ik heb honger. Ik Moet eten! Anders ga ik dood. Goh wat zijn mijn gedachten weer dramatischhh.

Ik kreun even. 'Ik ben misselijk van de honger.' Kreun ik. 'Oke, dan maak ik wat eten, voor je.' Bam bam bam, dat heb ik toch weer goed geregeld. Daar moet iedereen een voorbeeld aan nemen. Ik ga snel rechtop zitten en grijp naar het spiegeltje op mijn nachtkastje. Ik zie er veschrikkelijk uit. Langleven make up! Die ik vanochtend heel snel even op heb gesmeerd. Ik bewonder mijn werk als ik de deur open hoor gaan. 'Lise?' Hoor ik zachtjes. Mijn moeder steekt haar hoofd om de deur. Ik moffel het spiegeltje onder mijn dekens en probeer ziek te kijken.  Wat volgens mij wel lukt want ze zegt: 'Kijk is kindje.' Mijn moeder loopt naar me toe met een dienblad. Ze legt een nat washandje op mijn ogen. 

'Uhm schatje? Horen je wallen uit te lopen?' Oh crab. Non Waterproof make-up!  Ik doe net of ik haar niet hoor en ik schrok de beschuitjes naar binnen.

'WOOOOAAAAAAH!' Ik spring uit mijn bed en ren naar de badkamer. 'Goedemorgen Lise!' Zegt Myrthe de feeks vrolijk. Iets te vrolijk.  'Heet Heet Heet!' Roep ik alleen maar en ik ren naar de wasbak. Ik spuug mijn mondinhoud uit, draai de kraan open en laat gulzig het koude water in mijn mond lopen. 'En zusje, wat vond je van mijn beschuitjes?' Zegt Myrthe.  Ze gaat op de wc zitten en kijkt me schijnheilig aan. 'JIJ TRUT!' Gil ik en ik grijp naar de bus met scheerschuim. Nee eerst nog wat water. Ik neem een grote slok en dan pas val ik aan. 'Beetje Sambal bij.' Zegt Myrthe en ik neem haar onderhanden. Het scheerschuim zit over haar hele lichaam .

'Jij BITCH!' Gilt Myrthe en ze trekt me aan mijn haar. 'Jij TRUT MET STINKVOETEN!' gil ik. DAMES! Gilt mijn vader die de badkamer binnen rent. Hij staat, hij gaat en hij sleurt ons uit elkaar. Ofcourse, waarom ook niet. Mijn vader is een getongpiercete geen onderbroekdragende schotse pizzapunterige dochter uit elkaar sleurder. 'Mag ik jullie eraan herinneren, dat jullie meiden zijn en geen sneewman en een barbiepop waarvan het haar gedaan moet worden?' 'Mag ik jou eraan herinneren dat jij niets moet zeggen omdat je een pizzapunt bent?' Sist Myrthe woedend. 'Als straf breng jij Lise naar het kamp.' Zegt hij boos. Wow, pap is echt woest nu. En Myrthe krijgt de volle laag. 

Grappiggg.

'Zo ziek ben je dus niet juffie.' Zegt mijn moeder lachend en ze verschijnt in de deuropening. Oh help, inderdaad. Ik was ziek.  'Maar Myrthe had sambal op MIJN beschuitjes gedaan. en' Probeer ik maar mama schudt haar hoofd en zegt: 'Dat had ze gedaan op mijn aanraden.' Wow wat? Was jij het duivelse brein? Tuurlijk, Myrthe is vals maar niet slim. 'En bedankt!' Roept Myrthe beledigend kijkend. Nu ren ik naar mijn moeder toe en geef haar een kabouterbaard. 'Zo nu kun je zien dat jullie familie zijn! Jullie zijn allebei draken, nog erger dan mij en ik heb zelfs drakenklauwen!' Mijn ouders inclusief Myrthe kijken me vreemd aan. Ik ren weg en laat me op mijn bed vallen.

Bel Selena! Maar mijn mobiel reageert niet. Oh Kamelengod ook dat nog. Nou moet ik op de knopjes drukken en daar heb ik geen zin in. Ik twijfel even maar klap dan toch dat ding open en druk op bel Selena. 'Dit is de Voicemail van Selena, spreek een piep in na de toon , hahahah.' Tsss wat een humor.'Met de president! Ik vind je niet aardig omdat je niet opneemt!' Gil ik in de microfoon en hang dan op. Tuurlijk Selena zit, ofcourse, op school. Wij mochten later komen omdat de vertrek tijd tien uur was. Boos plof ik op de grond neer. KRISHNA WAAR BEN JE ALS IK JE HULP NODIG HEB! Oja wacht, yoga en meditatie. Daarmee kan ik tot Krishna spreken. Ik laat me op de grond vallen en voer allerlei yoga bewegingen uit ondertussen zeg ik: hmmmm Krishnaa, hmmm hier spreekt de niet zo goddelijke godin Lisa, hmmm ik heb je nodig, hmmmm geef mij een ernstige ziekte, hmmmm HELP ME!!! Dat laatste schreeuw ik, ja sorry ik weet dat je niet tegen goden moet schreeuwen. Maar misschien is Krishna wel doof. Dus ja, ik moet het wel proberen. 'Lise? Alles goed?' 

Mijn moeder loopt mijn kamer in en treft me in een of andere yoga houding aan. 'Nee Mam, Alles slecht. Ik ben echt ziek.' Zeg ik met een rood hoofd en met een zielig stemmetje dat meer lijkt op een: help-ik-stik-maar-ik-wil-het-niet-toe-geven, stemmetje. 'Waarom doe je yoga?' Zegt mijn moeder alleen maar, mijn andere opmerking negerend. Ze heeft het scheerschuim van haar kin gewassen zie ik nu. ZE HEEFT ZICHZELF GESCHOREN! Ik begin te lachen want ik zie mijn moeder al voor me met een scheermachine. Dat gaat nooit goed. Ze heeft vast geen neus meer. Ik kijk naar haar neus, hij is inderdaad scheef. 'Ongeluk gehad met het scheren?' Vraag ik aan haar. Ze kijkt me vreemd aan. Ik begin nu echt te schateren maar helaas, omdat ik Lise de niet zo goddelijke godin ben, stik in mijn eigen speeksel en begin te hoesten. Het moet er bizar uit zien want mijn moeder kijkt me een beetje angstig aan. Nou ja, iedereen kijkt me altijd angstig aan, want ik ben nou eenmaal een jongensafstotende hondenkont, maarja. Als ik weer een beetje op adem ben gekomen weet ik eruit te persen: 'Nou ik doe yoga om volwassener te worden, dat zei jij weet je nog. Duhu!' 'Oh oke, en dat praten als een vrouw die aan het bevallen is hoort daar ook bij?' Ik wil een kussen naar haar hoofd smijten als ik besef dat ik al mijn handen nodig heb om niet om te vallen. Daar steek ik maar mijn tong naar haar uit. 'Ik zie het, het werkt heel goed.' Antwoord ze lachend en ze pakt mijn tassen op en loopt mijn kamer uit bij de deur zegt ze: 'En jij gaat gewoon naar kamp Jongedame!' Ik hoor haar van de trap afstommelen, haar bijna vallen en haar : oh god gelukkig, zuchtje als ze toch niet valt. 

Grrrr. Waarom zien ouders niet dat als hun kind liegt over ziek zijn, ze dan echt niet wil gaan! Ze zijn gewoon egoïstische apenkillers. 'Lise kom je?' 

Myrthe loopt mijn kamer in en kijkt me nog steeds boos aan. Ik zit nog steeds in een yogapose. Een been staat gebogen en mijn arm zit onder mijn knie door. Mijn andere been ligt achter in mijn nek. En ik steun met mijn andere hand op de grond. Als Myrthe mijn hopeloze blik ziet zegt ze: 'Je zit vast niet waar?' 

Zonder ook een keer te lachen helpt ze me en loopt dan chagerijnig naar beneden. Ik graai naar mijn Ipod en duw de oortjes hardhandig in mijn oren. 'Aauuuwww,' Ik geef een ruk aan het oortje maar het blijft zitten. ooooh, okselhaar. Ik geef nog een ruk aan het snoertje maar het enige wat het oplevert is pijn in mijn oor. Zuchtend stop ik mijn ipod in mijn jaszak en loop met het oortje in mijn oor naar beneden. De ergste week van mijn leven tegemoet. Twee dagen heb ik Meneer de arogantie zelf kunnen ontwijken. HIJ HEEFT ME GEWOON VERADEN! die stomme koe! Ik haat hem ik haat hem ik haat hem. Nouja, ik haatte hem eerst ook, maar nu haat ik hem meer! of meest, of super veel, of erger dan eerst ofweet ik veel. Het komt erop neer dat ik hem ontzettend haat. Dat ik moet kotsen als ik aan hem denk en ik haat hem. Oke nu heb ik mijn punt wel duidelijk gemaakt niet. Ik stap naast Myrthe in de auto en ze rijd weg. Opweg naar mijn dood.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bam Bam Bam

Wat zou er gebeuren op het kamp. Ik weet het jullie lekker niehiet XD :)

Oehh wat gemeen van me :o Maar ik weet het een kort hoofdstukje

Don't shoot me please vanwege het korte hoofdstuk, ik upload snel weer

dikke xxx yaan

p.s ik weet het niet zo'n leuk hoofdstuk, maar het volgende hoofdstuk wordt beter promise! 

Tja en Toen..Where stories live. Discover now