Schotse okselzweet plekken

6.8K 153 7
                                    

Hoi Hoi Fooolks, Hier is dan deel drie, Hopen dat ie een beetje in de smaak valt :) Ik hoor het graag via de commentss :):) Ik ben ook nog bezig met twee andere verhalen: Van een afstand en Waves. Dat zijn meer wat serieuzere verhalen dan deze, maar misschien vallen die ook in de smaak :) Maar laat een comment achter over wat je ervan vind want dan heb ik gelijk een idee of het in de smaak valt en dan ga ik gewoon verder met schrijven. (: Want ik krijg er echt inspiratie van :)))  ) Haha, achja, ik hoop dat jullie het leuk vinden.

xxx Yaan

'Oh, Mijn, God! Pap doe een onderbroek aan! ' schreeuw ik. 'Oh, hoi Lise. Fijn dat je ook even langs komt.' zegt mijn moeder die met een ovenschaal in haar handen de kamer binnen komt. De ovenschaal aan mijn vader laat zien. Even overlegt en dan de kamer weer uit loopt. Mijn vader draait zich met een grijns om en kijkt me aan. ´Inderdaad , ik was bijna vergeten dat ik een dochter had.' Ik rol met mijn ogen. 'Heb je ook niet. Ik ben de dochter van Brad Pitt. Niet van een niet ondergoed dragende Schotse maniak.' 'Niet zo brutaal, juffie. Ik ben een verspreider van de prachtige eeuwenoude cultuur van de Schotse volkeren.' 'Oftewel een Schotse debiel.'

Ik ga zitten en Jake loopt naar de bank. Hij gaat zitten naast een man van rond de vijftig die me met een vriendelijke lach aan kijkt. Ik sta weer op en steek mijn hand uit. 'Hoi, hoi. Ik ben Lise.' zeg ik.

Mijn vader komt naast me staan en slaat zijn arm om me heen. Ik ruik een zweterige geur en slik even. 'Zoals je al gemerkt hebt, is ze een non-culturele nuchtere scholier.' De man knikt glimlachend. Maar ik ben beledigd. 'Ik ben helemaal geen non culturele nuchtere scholier. Flap ik eruit. 'Ik ben een sterke volwassen onafhankelijke vrouw.´

Mijn vader drukt me tegen zich aan. 'Een sterke onafhankelijk vrou in de pubertijd.'

Ik wring me onder mijn vaders arm uit, die helemaal dubbel ligt om zijn eigen opmerking  en plof weer neer op de bank. 'Ik ben meneer van de Borgh.' zegt de man. Nog steeds glimlachend. Krijgt die man dan geen pijn aan zijn lachspieren? Vraag ik me af. In gedachten natuurlijk. Mijn ouders kijken me vreemd aan. Maar meneer van de Borgh begint hard te lachen.

'Mijn lachspieren zijn verwijdert op mijn 5de.' zegt hij tegen me. Ik voel hoe ik rood word. Niet zo in gedachten dus. 'Oh uhm sorry' stotter ik waarop meneer van de Borgh nog harder begint te lachen. 'lise, lachspieren bestaan helemaal niet.' zegt Jake doods.Ik lach schaapachtig naar hem.

'En dit is mijn zoon Jake.' zegt meneer van de Borgh. ´Ja, wij hadden elkaar al ontmoet.' zeg ik en ik kijk naar Jake. Hij kijkt me vreemd aan. Ik kijk naar mijn handen.

'De appeltaart is nog niet klaar.' Zegt mijn moeder terwijl ze haar handen afvegend aan een keukendoek de kamer binnen loopt. 'Dat geeft niet hoor. Heeft u misschien nog koffie?' Ik kijk vanuit mijin ooghoeken naar Jake terwijl mijn moeder nog wat koffie inschenkt. Hij is druk bezig met sms'en dus sta ik maar op en loop de kamer uit. De trap op. Halverwege de trap blijf ik staan en kijk met open mond in de spiegel.

Op mijn schouder zit een grote vlek. Dit is toch niet wat ik denk dat het is? Snel loop ik door naar mijn kamer en trek mijn bloesje uit. Ik draai het zo dat de vlek boven op ligt. Breng het bloesje naar mijn gezicht en ruik eraan.

Een vieze weeïge geur dringt mijn neusgaten binnen. Ik laat het bloesje met een vies gezicht op de grond vallen. Daarom keek Jake me zo aan! Ik heb een zweet vlek van mijn vaders okselzweet op mijn bloesje. Mijn bloesje zit onder schots zweet. 'Ieuw ieuw ieuw.' gil ik. En ik schop mijn shirtje onder mijn bed.

Een nieuw truitje. Ik heb een nieuw truitje nodig. Ik trek mijn kast open en gooi een voor een de truitjes uit mijn kast op de grond.

'Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!' schreeuw ik. Wooooooow! Roept Jake. 'Jake wat doe je hier.' Schreeuw ik! 'Nou we hoorde je schreeuwen. En we dachten dat je misschien hulp nodig had.' Jakes blik glijdt over mijn lichaam en ik realiseer me dat ik alleen een jeans en een BH aan heb. 'JAKE!' roep ik uit. Jake kleurt rood. 'Ik ben nu wel naakt!' gil ik en ik grijp een truitje. In alle haast trek ik het truitje over mijn hoofd. Twee armen in de armgaten en je hoofd door het hoofdgat. Maar aangezien ik, Lise de niet zo goddelijke godin ben, gaat het mis en eindigt mijn hoofd in een armgat en twee armen in het hoofdgat.

'Uhm dat zie ik.' zegt hij blosend. 'Of je gaat weg of je helpt me!' Roep ik uit. Met een tomaatrood hoofd helpt Jake me met mijn truitje als de deur open gaat. 'Jake!' hoor ik. 'Lise!' hoor ik. We draaien ons gelijk om en in de deur opening staan meneer van de Borgh en mijn moeder. En meneer van de Borgh kijkt ineens niet zo vriendelijk meer.

´Het is niet wat het lijkt!´ Roep ik. Meneer van de Borgh komt mijn kamer binnen lopen en trekt Jake aan zijn oor mee naar buiten. ´Jij komt met mij mee.´ Schreeuwt hij tegen Jake. Ze stampen de trap af en ik hoor Jake wat roepen. Maar ik concentreer me er niet echt op. Ik kijk namelijk naar mijn moeder. 

Die me kwaad aan kijkt. ´Jij.´ Zegt ze woedend. ´Hebt huisarrest.´ 

Ze loopt mijn kamer uit en gooit de deur dicht. Ik laat me achter over op mijn bed vallen. Nog steeds half vast zittend in mijn truitje. 'Kan het nog erger?' Kreun ik met mijn ogen dicht. De deur gaat open en het woeste hoofd van mijn moeder verschijnt om de hoek. 'Voor een maand!.' Gilt ze en dan gooit ze de deur weer dicht.

Ik open mijn ogen en zeg tegen het plafond:  'Ja dus.'

Tja en Toen..Where stories live. Discover now