Vloog de hond door het raam

7.6K 186 34
  • Opgedragen aan Suzanna Nijboer
                                    

Previously:

‘Lise, jij komt nu terug naar beneden!’ Roept mijn moeder naar boven. ‘Uuuhhhmmm..’ Wat moet ik zeggen, wat moet ik zeggen. Als ik nu niet snel iets verzin komt ze naar boven. Oh nee, ik hoor haar voetstappen al. ‘Uhhmmm, Ikkuh, Ik ben naakt! ‘Oh sorry, uhm je moeder vraagt naar je.  Maar ik zeg wel dat je uhm, bezig bent?’ Wooow, wow, sinds wanneer heeft mijn moeder zo’n lage stem. Ik trek de deur open. Wooooow, wacht ho stop. Sinds wanneer draagt mijn moeder een spijkerbroek en een G-star shirt en heeft ze bruin kort haar? ‘Oh, dus je bent uhm.’ De jongen die dus NIET maar ik herhaal dan ook NIET mijn moeder is, laat zijn ogen even over mijn lichaam glijden. ‘Je bent dus niet naakt.’ ‘Nee,’ snauw ik. ‘ik denk dat je anders huilend weg zou zijn gerend.’ De jongen trekt een wenkbrauw op en schud zijn hoofd. ‘Oke,’ zegt hij. ‘Right, je moeder vroeg of ik je even wilde halen. Ik ben Jake by the way.’ ‘Oh ja, tuurlijk. Ik ben Lise.’ ‘Dat had ik al gemerkt ja.’ Zegt hij droog en hij draait zich om en loopt de trap af. Tuurlijk Lise. Geweldig. Mam kan nu wel naar haar promotie fluiten. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

'Oh god oh god oh god.' Keep it calme, Lise. Denk aan de yoga. Haaammmmmm, Het helpt niet. 

Ik zit op mijn kamer en vervloek mezelf. Tuurlijk kon ik weer niets anders bedenken dan naaktheid. 

Ik grijp naar mijn mobiel en druk op een sneltoets. 'Neem op, neem op neem op!' 'Hoi met Selena!' 'Aahhh nee,, voicemail! STOM! SELENA! Neem op ik heb je nodig!! Jij kluns! Help me aub, ik ga hier doooood. Je kunt je vriendin niet dood laten gaan van schaamte!!!'

Ik slaak een kreetje als een stem aan de andere kant van de telefoon zegt. 'Uhm Lise, gaat het helemaal goed?' 'Selenaaa!!' Roep ik blij uit. 'Oh god wat er nu weer gebeurde, je gaat het echt niet geloven!!' "Lise, ik wacht op een belangrijk telefoontje, dus houd het kort aub!.' 'Aha, dus vandaar de opgewekte: Hoi met Selena, inplaats van de dode, met Selenaahhh.' Ik spreek de laatste a heel laag uit en ik zie al voor me hoe Selena beledigt met haar ogen rolt.

Ik heb gelijk. 'ALs je alleen hiervoor belt, dan hang ik nu op!' Zegt ze geërgerd. 'Oh sorry hoor, maar het gaat hier echt om een hamburgerzwijn bere botje kwestie!' 'Een wattus?' Ik zucht. 'Spreek ik dan echt Chinees. Ik bedoelde Code Rood.' 'Lise, ik ga nu ophangen.' 'Nee wacht Selena!'

Ik vertel haar snel wat er aan de hand is en ze geeft me het nuttelooste advies ever. 'Ga naar beneden, Lies, laat je niet kennen.' Ik wou haar net bedanken voor haar geweldige goede super hulpzame advies *uch uch uch*  als ze zegt: 'Ik moet nu gaan, ik krijg een tweede gesprek binnen. Tuut tuuut tuuut.' 'Uhm, Selena. Ik heb heus wel door dat je dat geluid zelf maakt hoor.' Ik hoor Selena aan de andere kant ongemakkelijk slikken en hoor dan de pieptoon.

Ik druk geërgerd het gesprek weg en kwak het mobieltje naast me op bed. Ik laat me dramatisch op mijn knieën vallen en gooi mijn handen in de lucht. 'Waaroommm Ikkkkkk!!!' Roep ik wanhopig. Ik wil net opnieuw deze vraag stellen als ik een schaterlach hoor.

Verbaast kijk ik naar het plafond. 'Bestaat God dan echt?' Denk ik bij mezelf. 'Als je mij een God wilt noemen dan wel.' De deur, die al die tijd op een kiertje stond, gaat nu helemaal open en er staat alweer een jongen in de deuropening. 

'Voor een God heb je wel een belachelijke naam, Jaakee.' Zeg ik en ik kijk hem boos aan. Hij trekt een wenkbrauw op. 'Wat sta je daar nou stom te kijken,' snauw ik hem toe. 'ik kan dat ook wel hoor.' En ik wijs naar zijn opgetrokken wenkbrauw. Jake leunt gemakkelijk tegen mijn deurpost en kijkt me vermakelijk aan. 'Laat maar zien dan.' Zegt hij grinnikent. 

Het zweet breekt me uit. Wat moet ik nu doen? Mijn handen gaan automatisch naar mijn gezicht en duwen de ene wenkbrauw omhoog en de andere wenkbrauw omlaag. 'Zie je wel,' zeg ik, mijn woorden gedempt door mijn handen. 'Ik zei toch dat ik het kon.' Jake loopt mijn kamer in en kijkt op zijn gemak rond. 'Dat heet privacy hoor!' Hij draait zich weer naar mij en steek zijn hand uit. Ik kijk hem aan. Hij verwacht nu zeker dat ik zijn hand aan pak en me aan hem omhoog trek. Dacht het dus niet!

Ik sta langzaam op en en werp hem een wantrouwende blik toe.  Jake steekt zijn hand weer in zijn zak. 'Dan niet', mompelt hij. 'Wat kom je doen in MIJN kamer?' Vraag ik.

Hij doet zijn mond open om wat te zeggen, maar ik onderbreek hem. 'Het is echt MIJN kamer, want ik ga er vanuit dat JOU kamer niet roze gekleurd is en dus is het MIJN kamer.' 'Jaja, dat had je duidelijk gemaakt. Je moeder vroeg me om nog een keer naar boven te lopen, want je kwam niet.' Nee tuurlijk kwam ik niet. Ik had daarnet tegen een jongen gezegd dat ik naakt was. Is het dan zoo vreemd dat ik ga stressen en van wanhoop bijna de hond uit het raam gooi?

Jake kijk me grijnzend aan. 'Nou, ja, ik zou geen hond uit het raam gooien, maar het is inderdaad niet zo heel vreemd.' Met grote ogen kijk ik hem aan. 

'Dat zei ik toch niet hardop hè.' Zijn grijns wordt nog groter. Ik kreun. Kan het nog genanter? 

'Kom we gaan naar beneden.' zegt Jake en hij draait zich om. Als ik geen aanstalte maak om hem te volgen zegt hij zonder om te kijken: 'Heeft het trouwens nog geholpen?' 'Huh wat?' Die wanhoopskreet, heb je nog een antwoord van God gehoord?'

Hij kijkt me over zijn schouder spottend aan. 'Het heeft wel degelijk wat opgeleverd.' Nu kijkt hij verbaast. 'Ohja wat dan?'

Ik loop hem voorbij. Nu is het mijn beurt om over mijn schouder naar hem te kijken. 'Blauwe knieën.' Ik betrap Jake erop dat hij moeite moet doen om zijn lach binnen te houden als we naar beneden lopen. Ik blijf stok stijf stil staan als ik beneden kom.

Ook Jake trekt een wenkbrauw op en kan zijn lachbui nu niet beheersen. 'Dit is niet grappig!' Roep ik wanhopig uit. En ik heb gelijk. Want in de keuken staat mijn vader met een kilt en zijn doedelzak. En inderdaad, je voelt hem al aankomen.

Zonder ondergoed. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hoi Peeeps, weer een nieuw hoofdstukje erbij :) 

Hopelijk is het wat. Laat me even weten wat jullie ervan vinden door gewooon hieronder  op het balkje waarop staat: COMMENT, te klikken. Je kunt het niet missen :) En je maakt mij er heel blij mee en dan krijg ik nieuwe inspiratie om een nieuwhoofdstuk te schrijven. Of je klikt gewoon op de vote, als je geen zin hebt om te schrijven :) dat kan ook. Of je doet niets, maar ik vind de vote en de comment toch leukeer :) 

Kus moi

Tja en Toen..Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu