speelde ik voor kruk en hielp een mankepoot

4.7K 125 12
                                    

´Geef mij is een broek aan!´ Zeg ik tegen Selena terwijl ik mijn hand boven het wc hokje uit steek. Ik sta in mijn ondergoed. Van de HEMA. Misschien moet ik toch maar eens volwassen ondergoed gaan dragen. Niet dat ik geen volwassen ondergoed heb, maar dit zit gewoon lekkerder. Selena geeft me mijn spijkerbroek aan en ik prop mijn benen erin. 

´Sweater.´ Selena gooit mijn sweater over het hokje en het beland op de grond. Net naast de WC pot. Ik haal opgelucht adem en bedank Krishna. Als beschermheilige doet ze het heel goed. Of doet hij het heel goed. Ik trek mijn sweater aan en de bel gaat. Pauze afgelopen. 

Ik prop mijn lelijke schotse schoonmaakjurkje in mijn rugtas en stuif het hokje uit. ´Kom we gaan weer met de lift.´ Zeg ik tegen Sel die me aangaapt. ´Wat?' 'Niets.' Zegt Sel. Ik haal mijn wenkbrauwen op en stuif verder naar de lift. Selena achter me aan hollend. Dan beseft Sel dat we niet samen les hebben. Ik heb nu Informatica en zij heeft Cultuurwetenschappen. Ze roept dat ze niet mee gaat en stuift dan de andere kant op. Naar het alfa gebouw. Wij hebben twee gebouwen. Het alfa en het beta. Het alfa worden talen etc gegeven. Het beta exacte vakken. 

Bij de lift aan gekomen druk ik als een gek op het knopje. Maar de lift komt niet. Ik druk nog harder op het knopje en mijn nagel breekt. Mijn perfecte drakenklauw nagel. Beteuterd kijk ik naar mijn nagel. Ah daar baal ik nou echt van. 

De liftdeuren gaan open, maar ik reageer niet. Ik kijk nog steeds verdrietig naar mijn nagel. 'Kom je nog of niet?' Hoor ik iemand zeggen. Ik kijk op en daar staat een hele groep mensen. Allemaal op krukken. Ik probeer te ontdekken wie dat zei. Ik denk de chagerijnige zweterige jongen die me boos aankijkt. Ik stap in en de lift gaat omhoog. Ik kijk ongemakkelijk om me heen. En ga zo ver mogelijk van de bezwete jongen afstaan. De lift stopt op de 2de verdieping. De deuren gaan open en ik  ben blij dat er mensen uit stappen. Maar helaas blijft iedereen staan. Er komen alleen mensen bij. Ik wordt tegen twee mensen gedrukt. Een meisje, met rossig haar dat me verontschuldigend aankijkt en een jongen. Ik til mijn hoofd op en kijk ik het lachende gezicht van de jongen van vanochtend. 

Ik ga wat verder van hem afstaan, maar de mensen zijn nog niet klaar met komen. Er stappen nog vijf mensen in en ik wordt nu helemaal tegen hem aan gedrukt. Ik sta met mijn rug tegen zijn borst aan. 'Waar is je mooie jurkje gebleven?' Vraagt hij. Ik probeer me om te draaien, zodat ik hem kan zien. Het lukt, het lukt en... Ik sta nu tegen over hem. Met mijn gezicht naar hem. Hoewel ik omhoog moet kijken kan ik hem wel aan kijken. 'Gewoon we..' Ik word geduwd en ik wordt tegen hem aan gedrukt. Mijn borst raakt nu zijn borst. Ik zucht. Waarom ik? 'Gewoon uit getrokken, wilde ik zeggen.' Zeg ik tegen hem terwijl ik langzaam rood word. Dit is genant. Ik sta tegen een vreemde jongen aangedrukt.

'Oh oke, maar uhm.' Hij laat zijn kruk los en zijn hand glijd naar mijn rug. Ik schrik. Ik word aangerand in een lift vol met mensen!!! Zijn hand is warm op mijn rug dan grijnst hij.

Hij trekt zijn hand terug en daar aan hangt. 'WC PAPIER?' Vraag ik geschrokken. De jongen knikt en ik sla mijn handen voor mijn gezicht. 'Ik ben zo'n triest geval.' Hij haalt mijn handen weg. 'Dat valt wel mee hoor.' Ik kijk hem verbaast aan als hij het wcpapier in zijn broekrand stopt. Zodat het eruit hangt. 'Ik ben ook zielig.' Ik lach hardop.

Dan kucht de jongen ongemakkelijk. Ik kijk achter me en merk dat de helft van de mensen er al uit zijn. Alleen de bezwete jongen, het meisje met het rossige haar en drie brugklassers staan nog in de lift. Ik kuch even opgelaten, als een soort van antwoord. Hij kucht naar mij van: je kunt een stap van me vandaag, ik kuch naar hem, ja is goed, en zet dan snel een stap achteruit.

We zijn nu op verdieping 6. Op verdieping 7 stappen het rossige meisje en de bruggers uit. Ik staar naar de cijfers die verandert op de 8. Hier moet ik eruit. De liftdeuren gaan open en ik stap uit. Net zoals de vieze bezwete jongen en de jongen op krukken. Hij heeft nog steeds wc papier in zijn broek hangen. Ik grinnik even. Ik mag die gozer wel.

Dan voel ik een hand op mijn kont. Verschrikt kijk ik op en zie de bezwete jongen naar me grijnzen. IEUW. Ik maak een of ander vreemd sprongetje en knal vol tegen de jongen met de krukken aan. Hij probeert zijn evenwicht te bewaren maar met een meisje met een enorm achterwerk en een gebroken been gaat dat nogal moeilijk. Met zijn tweeën vallen we op de grond. Ik schiet in de lach. Ik lig. Op de grond. Boven op een jongen. Met een gebroken been. En op een of andere manier vind hij het ook grappig.

Hahaha, giegel ik. auw haha auw haha auw. Lacht hij. De tranen schieten in mijn ogen en ik begin nog harder te lachen. 'Haha, je moet huilen.' Lacht de jongen zonder naam. 'Hahaha, klopt. Mijn hahaha traanbuizen haha staan in directe hahaha verbinding haha met mijn lachspiehiehiehie.' Ik kan niet meer stoppen met lachen net als de jongen. De bezwete jongen is weg gelopen. 'Hij zat hahaha, aan je kont hahaha.'

Ik kijk hem nep boos aan maar het mislukt omdat ik het uitproest. 'Hahaha, niemand haha, zit ongestraft aan mijn kont. Haaha, mijn kont is heilig. Haha.' We proberen overeind te komen, wat nou niet bepaald perfect lukt. Telkens als de ene stil is schiet de ander in de lach.

Uiteindelijk lukt het en we staan samen op. Ik geef hem zijn krukken aan. Maar hij pakt er maar een aan. 'Die ander is voor jou.' Giegelt hij. Hij wordt een beetje rood. 'Gaat dat wel?' Vraag ik aan hem. Hij knikt en pakt mijn hand. 'Wel als jij mijn andere kruk wilt zijn.' Ik lach en knijp in zijn hand. 'Tuurlijk wil ik dat.' 

Hand in hand lopen we verder en ik moet grijnzen. Als ik opzij kijk zie ik ook de jongen van de krukken grijnzen. Het gaat zo'n 3 meter goed en dan struikel ik. De jongen probeert me op te vangen alleen valt boven op me. 'Auww.' Zegt hij jammerend. Ik lig weer helemaal dubbel. 'Je had me wel eerst kunnen waarschuwen dat met krukken lopen zo moeilijk was.' De jongen lacht nu ook.

'Jij brengt ongelijk.' Zegt hij. 'Door jou ben ik nou al twee keer gevallen.' Ik trek een pruillipje naar hem. 'Aah, dat is gemeen.' De jongen grinnikt even. 'Jij bent gemeen.' Zegt hij. We krabbelen overeind. Nog maar 5 meter en dan zijn we er.

'Weetje, je bent officieel benoemt naar tot mijn nieuwe beste vriendin.' Grinnikt de jongen zonder naam. Ik lach. 'Hoi beste vriend.' Hij strompelt verder en blijft voor een lokaal deur staan. 'Hier moet ik zijn.' Hij buigt zich voor over. 'Tot snel beste vriendin.' Dan drukt hij een klein kusje op mijn wang.

Op het zelfde moment gaat de deur naar de WC's open. De lippen van de jongen zonder naam laten mijn wang los en ik bloos. 'ASH!' Hoor ik dan. Verschrikt kijkt de jongen op. 'HOE KAN JE!' De jongen die dus Ash heet, kijkt geschrokken richting de wc's.

Ik weet al wie er staat, maar ik draai me toch om.

Daar in de deur opening staat,

Jake.

=========================================================================================================================================================

Haaaj,

Hier een nieuw hoofdstuk,

Dikke zoen, 

Yaan.

p.s thankyou for alle lieve comments! 

p.p.s sorry voor de spelfouten

p.p.p.s ik heb een lise gevonden, hiernaast is de picture! :)

Tja en Toen..Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt