Oh mijn grote groenteboer

5.2K 108 14
                                    

´Dus waarom wil je niet naar het kamp?' Vraagt Myrthe aan me. Oh kamelengod, oh help, waaaarom moet ze hier over beginnen. Ik moet wat anders bedenken. Uhm. 'Myrthe?' 'Ja?' 'Hoe moet je zoenen?' WTF Waarom praat ik hier nu over? 'Nou weetje,' Oh kamelengod. Gaat ze er ook nog antwoord op geven. 'Het is een beetje het zelfde als voor de eerste keer zwemmen. Haal diep adem en spring in het diepe.' Het blijft even stil. 'Waarom wil je dat weten?' Oh kamelengod! Ik moet Krishna om hulp vragen. Yoga. 'Haaaaaam, Boterhaaaam, Visseneitjesss, bloemenzaag, oudenmannensnot. Haaammm.' 

'Oke, ik wil echt niet weten hoe jij zoent als zoenen en oude mannen snot met elkaar te maken hebben.' Myrthe kijkt een vies gezicht, grappig, ze is knapper als ze een gek gezicht trekt. 'Ach jij bent ook lelijk als je een gek gezicht trekt.' Zegt ze sarcastisch. Oeps, ik moet dus echt gaan oefenen op in mijn hoofd mediteren en in denk-dingen niet hardop zeggen.

'We zijn er.' Myrthe stopt de auto en stapt uit. 'Oaahhwww,' Kreun ik en ik trek mijn autogordel nog wat strakker. Dan wordt mijn portier open gerukt. Bang knijp ik mijn ogen dicht. Please laat het niet mister arrogantie zijn, please niet Jake de mosselman!' 'Sukkel! Je moet er wel uit!' Gelukkig Myrthes stem. 'Ik ga niet!' zucht ik. 'ENOF JIJ GAAT.' Zegt Myrthe dreigend en ze begint aan mijn gordel te trekken. 'Laat los!' Gil ik. 'JIJ LAAT LOS!' Gilt Myrthe. Klik. 'NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!' Gil ik. 'JAAAAAAAAAAAAAAAAAA!' Gilt Myrthe. Schreeuwend grijp ik me vast aan de armleuning terwijl Myrthe mijn benen pakt. 'Laat Die Armleuning Los NU!!' Gilt Myrthe en ze trekt aan mijn benen. 'Laat Mijn Benen Los NU!' Gil ik terug. 'Aaaaaaaaaaaaaaaaah!' Gilt Myrthe. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAH' Gil ik harder. 'Stom wijf!' Gilt Myrthe. 'Jij bent stom!' Schreeuw ik. 

'Hoi Dames?' Oh kamelengod, ik herken die stem. 'Jake!' Ik draai me om. 'Wat zit je haar mooi, schoonheid.' Ik grom naar hem. Om my Groenteboer! Ik gromde naar hem. Ik GROMDE naar hem! Dan blijft mijn blik hangen op de weerspiegeling van zijn zonnebril. OM MIJN GROENTEBOER! Mijn haar! Mijn lange bruine haar zit helemaal door de war! Snel probeer ik mijn te fatsoenneren, waardoor ik mijn reddende armleuning los laat en Myrthe hier gebruik van maakt. Ze sleurt me uit de auto en gooit me op de grond. Dan rent ze op haar plateau zolen naar de bestuurderskant. 'NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!' Gil ik. Maar het is te laat. Myrthe rijdt weg. 

'Dus.' Jake steekt zijn hand naar me uit. Ik kijk hem aan zoals een moordenaar naar zijn slachttoffer kijkt. Alsof ik Jake ga vermoorden. 'So so, gaat het goed. Zit er een vliegje in je oog?' Vraagt Jake bezorgt. HOE DURFT DIE KAKKER BEZORGD OM ME TE ZIJN! Ik krabbel overeind. Schud dramatisch met mijn haar, verrek een nekspier en raap mijn tassen op die Myrthe uit de auto heeft gesmeten. 'Een vliegje in mijn oog is half zo erg dan mij online voorschut zetten, van de Borgh, dus houd je bezorgde gebrabbel maar voor Gretchen.' Snauw ik tegen hem. Oeh ik ben toch zo volwassen, die yoga oefeningen werken echt! 

Dan draai ik me op mijn hakken om en zie de steen niet liggen. En ik struikel. Val languit op de grond en hoor Jake achter me staan lachen. WOedend sta ik op en kijk naar Jake. pprrrlllll. Ik steek mijn tong naar hem uit en op zo'n manier dat ie een soort van scheet geluid maakt en dat er spuugspetters van af vliegen. Zoooo volwassen. Heel tevreden over mezelf stamp ik van Jake weg. Oke ik kan het niet laten om nog één keer om te kijken. Hij kijkt me glimlachend na en zwaait als hij me ziet kijken. AAAARGH STOM JOCH! 

Ik stamp het huisje in en loop naar de tweepersoonskamer waar ik moet overleven. Een bed is al opgemaakt. Mijn bed nog niet. Na mijn spullen in de kast te hebben gelegd en mijn bed op heb gemaakt, besluit ik de omgeving te gaan verkennen. Om 1 uur 's middags klinkt een bel. De lunchbel. Ik kijk naar mijn kleren. Die helemaal bemodderd zijn, door een paar ernstige val partijen. Oke niet ernstig enzo, maar wel bemodderend. Want mijn kleren zitten onder modder. 

Ik loop nog snel even naar mijn kamer en: 'DE DAILALLAMA"S ONDERBROEK!!!!! 

'Uhm je bedoelt de dalai lama denk ik.' 'Doet er niet toe! Wat doe je op MIJN kamer!!' 

Jake van de Borgh zit grijnzend op het andere bed. 'Oh weer de kamer kwestie, zoals je kunt zien is deze kamer niet roze, en is deze kamer dus niet van jou maar van ons.' 

Ik druk een van mijn wenkbrauwen omlaag en trek de andere op. 

Jake staat zuchtend op en loopt naar me toe. Hij pakt de hand die mijn wenkbrauw naar beneden duwt vast. Automatisch springt deze wenkbrauw ook omhoog. Grommend rol ik mijn ogen omhoog in een poging om mijn voorhoofd te zien. Ik frons als het me niet lukt. 'Waarom kijk je zo boos, brompotje?' Vraagt Jake aan me. 'Ik kan mijn eigen voorhoofd niet zien.' Zeg ik treurig. Jake schiet in de lach.

Ik trek een pruillipje naar hem en hij bloost. Wat ik persoonlijk heel schattig vind. O MIJN GROENTE BOER, ik dacht daarnet dat Jake schattig was! 'Wat probeerde je daarnet te zeggen.' Zeg ik, om ergens anders over te beginnen. Jake knijpt even in mijn hand die hij nog steeds vast heeft. Waarom heeft hij mijn hand vast. Stomme Arogante Varkensstaart dat ie is! 

'Oja tuurlijk.' Zegt hij lachend. 'Ik bedoelde eigenlijk te zeggen:

'We slapen samen op een kamer.' 

====================================================================================================================================================

Heeej PEEEPS :)

Dit is weer een kort hoofdstukje, maar dat komt eigenlijk omdat deze nog aan die andere hoorde.

Dus deze en die vorige horen bij elkaar :)

OOEEH EEN CLIFFHANGER, :D Spannend :P Wat ben ik toch gemeen :D

DIkke Zoen Yaan

Tja en Toen..Where stories live. Discover now