zeemeerminnenpret en bekentenissen

4.4K 124 17
                                    

'Omg, Selena, help.' Fluister ik. Ik zit op de badkamer in de badkuip. Met de deur op slot en met het mobieltje van Ash dat ik met grof geweld heb afgepakt en met mijn zogenaamde bijles leraren die op de deur staan te bonzen. Hoe is het zover kunnen komen? ´Wat is er?' 'Ten eerste, Jake is hier, Ten tweede Ash is hier, ten vierde Jared is hier en help!' 'Lise je hebt ten derde overgeslagen.' SELENA STOM MENS! 'SEL HOOR JE ME NIET, JAKE ASH EN JARED!!!!!!' 'Ja ja, je hoeft niet zo te schreeuwen hoor, ik hoorde je de eerste keer al.' 'Wat moet ik nu.' 'Wat doen ze daar.' 'Mij bijles geven.' 'Oh dan is het makkelijk, gewoon terug gaan en die bijles volgen, je hebt het nodig honey.' 'Maarr.' 'Piep piep piep.'Dit meen je niet!

 'LISE ALS JE NU NIET KOMT DAN TRAP IK DE DEUR IN.' Hoor ik Ash roepen. 'Ja joh, met een gebroken been zeker.' 'Moet jij eens opletten.' Dan hoor ik hem tegen Jared zeggen dat die zijn gang kan gaan. 'NEE WACHT IK BEN...' De deur klapt open, knalt tegen de muur aan en veert terug. 'Aah, shit.' Hoor ik een bekende stem zeggen. De deur gaat nog een keer open, dit keer voorzichtiger. 'Jared loopt naar binnen met zijn handen over zijn neus. Hij gaat voor de spiegel staan en bestudeert zijn neus in de spiegel. 'Tja dat is karma.' Zeg ik grijnzend. Man dit is leuk. Hahaha, ich liebe karma. Hej wacht is, Karma is toch een vrouw? Dan ben ik daarnet spontaan lesbisch geworden. Jared mompelt een paar scheldwoorden maar wordt onderbroken door Ash die me vraagt wat ik was.

Verbaasd kijk ik hem aan en hij rolt met zijn ogen. 'Je riep heel hard, nee wacht ik ben..' 'Naakt.' Het komt van de deuropening. Ik kijk op en vind Jake. Hij staat tegen de deurpost aangeleund en glimlacht. 'Dat wilde ik niet zeggen.' Protesteer ik. Jake krijgt een geamuseerde uitdrukking op zijn gezicht. 'Dat wilde je wel.' 'Dat wilde ik niet.' Hij doet een stap naar voren. 'Dat wilde je wel.' 'Nietes.' Nog een stap. 'Welles.' 'Nietes.' En een wel erg grote stap. 'Welles.' 'nietes.' Nog een stap. 'Welles.' Hij staat nu bij de badrand waar ik in zit. 'Nietes.' Hij knijpt zijn ogen tot spleetjes en kijkt me aan. 'Wat wilde je dan zeggen?' Shit, die had ik niet verwacht. 'Uh, uhm, oh, ik, uhm, ja, jeweetwel, uhm,' Stamel ik. Jake kijkt triomfantelijk naar zijn vrienden. 'Ik zei toch, ze wilde zeggen ik ben..''Lesbisch.' Floep ik eruit.

Ash en Jared beginnen te lachen. Jake draait zich met een ruk naar me om en ik kijk hem triomfantelijk aan. Moehahahaha, nu ben ik degene die triomfantelijk mag kijken. 'Ja, ik wilde zeggen ik ben lesbisch.' Jake wil nog iets zeggen maar weer onderbreekt Ash.

'Uhm Jake, is dat wel goed?' Hij wijst naar Jareds neus die helemaal is opgezwollen en blauw is. Hij staat scheef. 'Nou het ziet er niet goed uit.' 'Dat zie ik zelf ook wel.' 'Waarom vraag je het dan?' 'Man Jake doe niet zo moeilijk, ik bedoelde, moeten we niet naar het ziekenhuis.' 'Waarom zeg je dat dan niet?' 'JA OF NEE?' Vraagt Ash met zijn kaken op elkaar geklemd van irritatie. 'Ja. Maar we moeten ook bijles geven.' Ash denkt even na, kijkt even naar Jared en dan bedenkelijk naar de grond. Daarna kijkt hij naar Jake, dan naar mij en dan weer terug naar Jake. Een duivelse lach verschijnt op zijn gezicht, hij pakt zijn mobieltje uit mijn hand en knipoogt duivels naar me.

'Ash, je waagt het niet.'  Maar Ash lach wordt breder. 'Ash.' Zegt Jake waarschuwend maar Ash doet zijn mond open en zegt: 'Ik heb een idee, ik ga wel naar het ziekenhuis met mister ongeluk hier en dan geef jij Lise alvast les.' Jared grinnikt maar dat verandert als snel in auw auw auw. En toen waren ze weg.

'Ash, klootzak.' Fluistert Jake. We horen Jared en Ash hard lachend, of ja in Jareds geval, haha auwie hahah auwie, haha auwie de trap aflopen. Wat grappig, zo'n stoere gast die de auwie zegt inplaats van auw. 'Hij zegt helemaal geen auwie.' 'Welles.' 'Nietes.' 'Welles.' 'Nietes.' 'Oke dan niet.' Zucht ik geërgerd.

'Nietesssuhh, oh, grapje.' Jake kijkt me verbaasd aan. Dan legt hij zijn hand op mijn hoofd. Die daarna naar mijn wang glijd en daar blijft liggen. 'Gaat het wel goed met je? Voel je je wel lekker?' Vraagt Jake. Ik probeer met mijn ogen te rollen, maar het mislukt grotesk want zijn hand op mijn wang lijdt me af. 'Ik ben helemaal goed.' Jake trekt een wenkbrauw op, verdomme! WAAROM KAN IK DAT NIET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Maar hij laat zijn hand gewoon liggen. Oke ik mag me niet gek laten maken door deze freak. 'Ik ben geen freak, jij bent hier degene die in een badkuip ligt.' 'Je weet niet eens waarom ik in een badkuip lig.' Jake zucht. 'Waarom lig je in een badkuip schoonheid.'

Tja en Toen..Where stories live. Discover now