leonardo dicaprio's geheime dochter en haar schizofrene bijles leraren

4.6K 130 27
                                    

Ik knarsetand terwijl ik voor over gebogen over mijn huiswerk zit. Ja dames en heren, ik, de niet zo goddelijke godin Lise Akkerman (applaus is toegestaan) zit aan mijn huiswerk. Nouja, niet op de vieze manier snap je. Want dat is gewoon vies. Dan moet je wel uber uber uber saai zijn. Als je verliefd bent op je huiswerk. Nouja ik ken wel iemand die verliefd is op haar huiswerk, ze heet MYRTHE AKKERMAN! (Als je nu applaudiseert kun je maar beter stoppen want anders krijg je een kras van mijn geweldige drakenklauw, die weer is aangegroeid, mwoehahakuchkuchkuch, sorry vuurbal)

De achterkant van mijn potlood tikt op de tafel terwijl ik naar mijn wiskunde kijk. Helaas was wiskunde een verplicht vak. Ik haaaaat wiskunde. Nouja, wie haat het niet, behalve mijn bloedeigen zus die dus niet zo bloed eigen is. Hoe kan iemand die van wiskunde houd familie van mij zijn. Niet dus. Hmm misschien ben ik wel geadopteerd. Weetje dat zou best wel eens heel goed kunnen.

O my gefileerde sokkenmand. Misschien ben ik wel een dochter van Leonardo Dicaprio! Maar dan wel in zijn jonge jaren. Toen hij nog knap was.

Ik laat mijn potlood vallen en hol naar de spiegel. Met mijn gezicht er bijna tegen aan gedrukt, tuur ik naar mijn spiegelbeeld. Hmm, weetje, mijn neus lijkt best wel op die van Leotje. En mijn ogen ook wel. Mijn huidskleur ook. En mijn haar. Ik graai mijn mobiel uit mijn zak en druk op de snel toets. De telefoon gaat heeel langzaam over. Terwijl ik sta te springen. En niet kan wachten totdat dit ding eindelijk eens, aah opgenomen.

'Met Jake.' 'SEL IK HEB GROOT NIEUWS IK HEB... Woow wacht Jake?' 'Uhm ja, gaat alles goed Lise?' Hyperventilatie. Dubbel hyperventilatie. Hyperhyperventilatie. op lichtsnelheid Hyperhyperventilatie. Nee nog sterker. Op lichtsnelheid hyperhyperventilatie met een extra ventilator. En opgehangen. Wow ik ben zo slim. Ik had even eerder moeten bedenken dat ik gewoon op had kunnen hangen. Nu heb ik eerst nog 4 minuten zitten hyperhyperventileren met extra ventilator op lichtsnelheid. Heel soepel. Nog een keer. nu wel het juiste nummer.

´met Selenaahhh´ ´Sel, met mij.´ ´Hoor jij niet aan je huiswerk te zitten?' Oja das waar ook. Ik bijt op mijn lip en kijk naar mijn huiswerk, Dan besluit ik dat die de pot op kan. Ik ben namelijk wel de dochter van leonardo dicaprio. 'Nee ik heb wat belangrijkers te bespreken.' 'Wacht even ik ga er even voor zitten.' Ik laat me achter over op het bed vallen en wacht totdat Sel zegt: 'Ja, ik zit.' 'Zeg Sel, vind je dat ik lijk op Leonardo DiCaprio?' Ik hoor Sel even na denken. 'Nou je hebt wel de wenkbrauwen van Leo.' 'SEL!' Roep ik beledigt. 'WAT?' Krijg ik terug. 'Iedereen weet dat Leonardo de lelijkste wenkbrauwen ever heeft!' 'Nou, ze lijken er toch op. Jij vroeg het.' Boos het gesprek weg gedrukt.

Man wat is zij gemeen zeg! Maar als mijn wenkbrauwen op leo lijken dan lijkt mijn neus misschien ook wel en mijn oren. Het zou best wel eens kunnen. Denk ik dan. Hmmm. Ja het kan wel. Nee het kan niet. 'Lise? Zit je aan je huiswerk.' Oeps ouders. Waarom moeten ouders altijd naar binnen komen als je NIET aan je huiswerk zit?

'Lise, je moet echt aan je huiswerk, Je punten zijn niet goed!' 'Mam, stop.' 'Nee ik stop niet. Als jij zo doorgaat zorg ik voor bijles.' oh mijn bedorven aardbeienjam. 'Zeg dat woord nooooit meer, dat woord brengt ongeluk!' 'Stel je niet zo aan. Alle woorden die te maken hebben met school brengen ongeluk in jou oren.' Ik leg mijn handen op mijn oren en begin heel hard lalalalalala te zingen. 'Lise stop nou is, ik probeer een gesprek met je te voeren.' Hmm, ze wil dat ik stop met lalalala dan ga ik toch over in blablablabla. Als zij een gesprek wil kan ze het krijgen. 'Blablablabla!' Zing ik. 'Lise! Doe niet zo! Ik wil het hebben over je cijfers, je school heeft gebeld en je hebt laatst ook gespijbeld! En dan nog wat je doet je huiswerk nooit.'

Ik stop met zingen en kijk haar vol verwondering aan. 'Wat?' Vraagt mijn moeder. 'Woow mam.' Antwoord ik. 'Je hebt zojuist de drie verboden woorden in een zin gezegd.'

Tja en Toen..Where stories live. Discover now