Bölüm 15: Kesik

9.5K 1.5K 860
                                    

İyi okumalar! Lütfen oylarınızı eksik etmeyin♥

Medya: Hayalet'in maskesi bu tarz ama tüm yüzü kaplayan hali. Bir de ışıktan tabi...

☀️

Hayalet, yüzünü tamamen kapatan maskenin arkasından sırıttı.

"Bu kadar ölümü sana bırakamam." diye fısıldadı. Sesine, gülüşünün etkisi yansımıştı. Yüzünü kaplayan bembeyaz maskenin ardından Sarahan'ın görüntüsünü izliyordu. Şehir hareketli ve parıl parıldı. Sıcak bir esinti saçlarını örten şapkayı havalandırıyordu. Birkaç güne seyyahlar ve tüccarlar buraya dönmüş olacaktı. İşte o zaman, asıl dansına başlayacaktı. Söylediklerinde ciddiydi. Bu kadar ölümü, eline çok yakışsa da Gölge'ye bırakamazdı.

Hayalet gözünü açtığı andan itibaren bir cellat olarak yetişmişti. Ruhu ölümlerle parçalanamayacak kadar kaybolmuştu.

Gölge'nin heybetli varlığı hemen arkasındaydı. Hayalet bakmadan bile onu hissedebiliyordu. Bunu sadece onu tanıdığı için fark edebiliyordu. Dışarıdan bakan biri Gölge'yi göremezdi. Kokusunu alamaz, adımlarının sesini duyamazdı. Adı üstünde, o Gölge'ydi. 

"Neden?" diye sordu Gölge. Bu soruyu daha öncesinde de defalarca sormuştu. Gölge'nin boynunu keseceği birinin önüne atlayıp kendi kesmişti. Neden, diye sormuştu Gölge. Neden Hayalet? Eh, Hayalet'in bunu düşünecek çok zamanı olmuştu. Gölge onu, bunu yapmaktan haz alan biri sanıyordu. Hayalet, Gölge'nin böyle düşünmesine neden oluyordu. Ölüme karşı Hayalet'in hâlâ duygular beslediğine inanması muhteşemdi.

Gerçekler ise karanlıktı.

Hayalet ölümlerden etkilenmiyordu.

O sadece Gölge'nin ruhunun daha fazla parçalanmasını engellemeye çalışıyordu.

"Çünkü kaybedecek çok şeyin var," diye fısıldadı Hayalet. Oysa benim kaybedebileceğim tek varlık sensin. Gölge'nin varlığının arkasında yok olduğunu hissettiğinde omzunun üzerinden geriye doğru baktı. Acaba Gölge ona kızmış mıydı?

Hayalet kafasını sağa sola sallayıp derin bir nefes aldı. Bir dansta, iki dansçı olmazdı. Bu yüzden ne kadar dans eşi olsalar da Gölge'yle birlikte dans ediyor sayılmazlardı. Onların dansı, tek kişilikti. Arada sırada müzik değiştirir gibi düşmanları değiştirirlerdi, o kadar.

Hayalet'in kulaklarında bir ritim vardı. Çocukluğundan itibaren ona söylenen şarkıya ait bir ritim. Uyumadan önce ona anlatılan kötü sonlu masallara ait bir ritim. Bu ritim, ölümün şarkısının melodisinden başka değildi.

Şarkının başladığını herkes duymuştu.

Devam ettiğini ise sadece Hayalet biliyordu.

Hayalet kolunu önünde savurduğunda ışık, bir koza gibi etrafını kuşattı. Bir an sonra, artık çatıda değildi. Işığın içinde küçük bir gezintiye çıkmıştı.

☀️

Zyre'nin görüntüsünden sonra en çarpıcı özelliği kuşandığı silahlardı.

GÜZ DANSIWhere stories live. Discover now