Útek z Azkabanu

1.9K 127 7
                                    

„Od kedy si hore?" opýtal sa ma Al hneď ma uvidel beztvárne sedieť na posteli. Aj on vstal dosť skoro, v jeho prípade určite.„Od pol 5." zamrmlal som neprítomne.„Ideme na raňajky?" opýtal sa a ja som len prikývol. Čo iné som mal robiť. Vo veľkej sieni sa všetci tvárili akoby sa nič nestalo, ako môžu.

„Ako mohlo prehrať Bulharsko so Španielskom? Tí Bulhari sa hrozne pokazili odkedy odišiel Krum." konštatovala Kai sama pre seba a čítala denného prorok, Lexi sa rozprávala s Ianom a Albus vedľa mňa po tichu jedol, prvý krát po 7 rokoch.

„Daj to sem!" skríkol som a hodil som sa cez stôl po Kaine noviny. Okamžite som ich schmatol a ona sa vyľakala.„Scorpius čo to robíš?!" rozčuľovala sa Lex pretože som nechtiac prevrhol pohár s tekvicovým džúsom priamo na ňu. Nevšímal som si ich a absolútne som nepočúval čo hovoria, len som hľadal prednú stranu pomotaných novín. Na titulke sa pod veľkým nápisom hýbala fotka šialenca, ktorého som nikdy pred tým nevidel no poznal som ho až príliš dobre.

„Brácho si v poriadku?" neuvedomoval som si ako vyjavene zízam až kým sa neozval Albus.„Počúvajte." ani som sa na nich nepozrel, cítil som sa divne, priam príšerne pri tej hanbe.„V piatkových nočných hodinách ušiel jeden z najstráženejších väzňov Azkabanu, Lucius Malfoy." prečítal som hlavný oznam a všetkým spadla sánka.

„Scorpi to..." začala Kai milo ale ja som ju zastavil, nemám čas toto počúvať. „Nechcem počuť žiadnu ľútosť ja s tým mužom nemám nič spoločné." medzi tým sa Al natiahol po noviny:„Ministerstvu zatiaľ nie je známe ako sa mu to podarilo, no s najväčšou pravdepodobnosťou by to nezvládol sám. Vzhľadom na jeho posledný súd sú v najväčšom ohrození jeho manželka a syn Narcissa a Draco Malfoyovci ktorý sa priamo podieľali na jeho uväznení. Rozhodol sa po vyše 20 rokoch pre osobnú pomstu svojej vlastnej rodine?" dočítal článok a nikto z nás nepovedal ani slovo.

„Poďte! Ihneď!" rozkázal som a okamžite som zamieril preč zo siene. Neobzeral som sa či ma ostatný nasledovali len som proste kráčal chodbami k soche chrliča.„Scorpius čo sa deje?" prosila Lex. Prudko som sa otočil.„Musel nás vidieť, musel nás sledovať, ak jej ublíži, zabijem ho!" vykríkol som zúfalo a všetci na mňa pozerali ako na blázna, keďže som im vlastne nič nevysvetlil. „Verte mi." otočil som sa predovšetkým na Ala, on je jediný pri kom viem že ma určite podporí aj keď to nedáva žiadny logický zmysel.

Nemal som čas zahadzovať sa s formalitami a rovno som vrazil do riaditeľne so svojimi priateľmi v pätách. Bol som pripravený a v hlave som mal jasný plán no keď som zbadal návštevu, ostal som len nemo stáť.

„Mama? Otec?" spamätal sa ako prvý Albus. Okrem nich tam boli aj ministerka mágie Hermiona Weasleyová, jej manžel a ďalší 4 aurori.„Teraz nie, prosím dajte nám chvíľu." povedala milo Mcgonagallová.„Viete niečo? Viete niečo o Lily?" Al sa tváril akoby ju vôbec nepočul.„Zlatíčko snažíme sa zistiť čo sa stalo, nevieme o nič viac ako vy." upokojovala ho jeho mama.„Vlastne je dobré že ste tu, niečo sme našli." pán Weasley zobral zo stola prívesok, srdce mi začalo biť a neovládol som sa: 

„Odkiaľ to máte?" vykríkol som a všetci na mňa pozreli ako sa blázna.„Videl si to už predtým?" opýtal sa ma pán Weasley, len som prikývol, došlo mi že teraz budú chcieť vedieť kde som to videl a odkiaľ viem že je Lilyn, toto nemohlo dopadnúť dobre.„Je Lilyn, má ho odo mňa, kúpil som jej ho k narodeninám Scorpius bol vtedy so mnou." bol som vďačný že Alovi došlo čo môže nasledovať a vzal to na seba.„Našli sme ho na začiatku zakázaného lesa." okamžite sme si vymieňali šokované pohľady, čo by do pekla robila naša Lily v lese?„Lily by do lesa nikdy nešla." pokrútila hlavou Lex.

„Otec robte niečo!" Al zase začínal panikáriť, les bol sám o sebe nebezpečný nie je dôvod tam chodiť dobrovoľne to Lily vedela.„Prečo ste vlastne tu?" ozvala sa prvý krát pani ministerka, ako inak všetci "nenápadne" pozreli na mňa.„Pán Malfoy?" vyzvala ma Mcgonagallová.„Myslím že by ste mali zavolať môjho otca." navrhol som ignorujúc nie veľmi spokojné pohľady Lilynej rodiny.

Nočná mora Lily a ScorpiusaWhere stories live. Discover now