Staroveká zábava

3K 149 2
                                    

Hneď ako som sa zobudila ma Malfoy hnal k Merlinovi. Odniesli sme mu ten kameň a dali si čaj. Zdá sa že Merlin má rovnaký názor na Malfoyovcov ako ja. Aj keď on ich má istým spôsobom rád, ja nie. Bolo okolo obeda keď sme sa vracali späť.„Poď tancovať."„Tak na to zabudni." odmietla som hneď. Na námestí hrala hudba a všetci veselo tancovali. Bolo to milé ale ja som tancovať nevedela takže to nepripadalo do úvahy.„Povedala som že nejdem!" bránila som sa keď ma ťahal za ruku do davu.„Smola už sme tu." uškrnul sa a zatočil ma. Tancovali sme a úprimne sme sa smiali a zabávali. Po dlhej dobe som cítila aká som uvoľnená.„Pozri máš nápadníčky." mykla som hlavou smerom k skupinke dievčat, ktoré sa na Sco...Malfoya zamilovane vyškierali.„Majú smolu ja už partnerku mám."„Akoby to mal byť zrovna pre teba problém." povedala som neveriacky.„Za koho ma máš?" nahodil urazený výraz.„Za sviniara ale to už 6 rokov." žmurkla som úprimne.„Práve si ranila moje city."„Ale nehovor. To by si sa malo zapísať do histórie. Lily Potterová prvé dievča ktoré sa dotklo váženého Scorpiusa Malfoya." prehlásila som slávnostne.„Prvé a posledné." opravil ma.„Tak o tom nepochybujem." rozosmiala som sa.„Čo keby sme im ukázali ako sa tancuje v budúcnosti?" To sa mi nezdalo ako dobrý nápad ale...celé to už bolo aj tak šialené tak prečo nie?„Na túto hudbu?" opýtala som sa ale Malfoy mal odpoveď na všetko.„Sú to muzikanti len im treba poradiť melódiu." žmurkol a na chvíľu odišiel za hudobníkmi.„Dobrý deň."„Zase vy?" prekrížila som si ruky na hrudi.„Mňa sa nezbavíte." no to si len myslíš, pomyslela som si.„Hej pozrite to je gróf!" zakričala som na tie dievčatá čo pred tým obzerali Scorpiusa a hneď sa rozbehli ku nám. On zdesene hľadel z jednej na druhú, všetky sa na neho lepili a falošne sa vyškierali. Prosebne na mňa pozrel a ja som len bezmocne mykla ramenami.„Vieš spievať?" ozvalo sa mi pri uchu.„Nebudem spievať šibe ti?" chcela som protestovať ďalej ale Malfoy sa už postavil do stredu medzi ľudí. Hneď som spoznal tú melódiu aj slová tej piesne. Čo iné mi ostávalo ako pridať sa?

Všetci na nás prekvapene zízali ale tlieskali a pískali. Keď sme skončili hlboko sme sa uklonili.„Poď sem!" zvolal Scorpius a zdvihol ma na ruky a zatočil. „Scorpius daj ma dole." snažila som sa aby to znelo aspoň trochu vážne ale vôbec sa mi to nedarilo.„Povedala si mi Scorpius?"„Tak sa predsa voláš čo sa čuduješ?" zábava sa opäť rozprúdila aj medzi ostatnými.„Nikdy predtým si mi tak nepovedala."„Ani ty si ma nikdy nevyzval do tanca." žmurkla som na neho.„Musíme prejsť 2000 rokov aby sme my dvaja dokázali spraviť niečo spoločne?" uvažoval. „Zdá sa." potvrdila som so smiechom.„Ale boli sme dobrí to musíš uznať."„Občas si to pokazil ale ešte že som to napravila." prekvapene a mňa vyvalil oči.„Čože si?"„Som proste lepšia ako ty to nemôžeš popierať."  prehrabla som si namyslene vlasy a kúsok mu ich švaclo po tvári.„Som lepší metlobalista." áno len škoda že ja metlobal nehrám. „Ale ja viem lepšie behať!" vykríkla som a rozbehla som sa dole ulicou. Netrvalo dlho a počula som za sebou kroky. Mala som výhodu, síce som bola menšia ako on ale to že na uliciach boli kopu ľudí rýchlejšie som sa medzi nimi predierala ďalej. Chcela som sa obzrieť ako ďaleko je no spoza rohu na mňa niekto vyletel a spadli sme do prepraviek. „Malfoy!" skríkla som po ňom. Ležali sme medzi jablkami a smiali sme sa ako blázni.„Decká šialené." smial sa na nás majiteľ. Keď sme sa postavili pozbierali sme mu všetky naspäť.„Tu máte na cestu." podal nám dva z nich. Boli skvelé, sladké a šťavnaté. Ani si nechem predstaviť čo by robili ľudia v našej dobe keby sme im niečo také vyviedli. „Vám dvom sa čo stalo?" divila sa Maria, najprv som to nechápala ale keď som sa na seba lepšie pozrela zhrozila som sa. Už tak som od blata mala spodok šiat ale teraz už som bola špinavá skoro všade.„Dám vám nejaké veci toto si vyzlečte, Lily pôjdeš to k potoku vyprať."„Áno Maria." Po chvíli sa vrátila s nejakými vecami.„Obávam sa že iné nemám."„Sú skvelé ďakujem." „Také chrabromilské." nevnímala som Scorpiusovu poznámku, páčilo sa mi že opäť budem vyzerať ako chrabromilčanka.

" nevnímala som Scorpiusovu poznámku, páčilo sa mi že opäť budem vyzerať ako chrabromilčanka

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

   

Nočná mora Lily a ScorpiusaWhere stories live. Discover now