Bölüm 80

45 7 29
                                    

Kayıp 80.Bölüm

Profesörün sözlerinden sonra Rudolf Marry'i kafeteryaya, kahve içip sohbet etmeye çağırır. Orada durumu anlatmaya çalışır. Gizli görev olduğu için asıl gideceği yeri söylemeyip iş için bir süreliğine Kanada'ya gideceğini söyler:

"Ben bir iş için Kanada'ya gitmek zorundayım, Marry."

"Ne işi?"

"Bir toplantıya katılmam gerekli. Bir süreliğine orada olacağım. Beni merak etme. Vakit bulursam mesaj atarım sana."

"Tamam. Kendine iyi bak. Ne zaman müsait olursan yaz bana."

Kahveleri içtikten sonra vedalaşıp odalarına geri dönerler ikisi de. Rudolf radyasyonun etkisinden koruyan özel kıyafetleri almak için otelden çıkar biraz sonra. Bu kıyafetler Las Vegas'ta sadece bir yerde bulunur: Şehrin merkezinde iş kıyafetlerinin satıldığı mağaza. Rudolf oraya gitmeden önce havaalanına uğrayıp Ukrayna'ya gitmek için bilet alır. Sonra mağazaya gidip kıyafetleri alır. Otele geri dönme vakti gelmiştir artık. Bir taksiye binip otele geri döner.

Prof.Hambert'e haber verir:

"Kıyafetler hazır. Bileti de aldım. Bu akşam Ukrayna'ya giden uçakla Kiev'e gideceğim."

"Oradan arkadaşım Vasili arabayla gelip seni alır ve Pripyat'a götürür. Kendine dikkat et, Rudolf! Karşımızdaki insanlar tehlikeli. Senin canın görevden, yarışmadan önemli değil."

Rudolf "Tamam, profesör"-dedikten sonra çantasını hazırlamaya başlar. Çantasını hazırladıktan sonra havaalanına gidiyor.

22 ekim saat 22:35/Kiev

Uzun yolculuktan sonra Rudolf havaalanının önünde onu bekleyen Vasili'nin yanına gidiyor. Vasili ile selamlaşıp arabasına biniyor.

"Bu gece benim evimdesin, dostum."

"Hayır, bu gece Pripyat'a gitmeliyim. Boşuna zahmet etme, Vasili. Beni oraya götür!"

"Peki, tamam. Ama geri döndüğünde mutlaka bekliyeceğim."

"Kısmetse, o da olur."

Rudolf telefondaki konum bulma programını açıp profesör Morgan'ın numarasını yazıyor. Verilere göre onlar çoktan varmışlar Pripyat'a. Peki, ne arıyorlar o terk edilmiş şehirde?

Buraya çok değerli bir hazineyi bulmak için gelmişler. Radyasyondan korunmak için özel kıyafetleri giyinmiş şehirde geziyorlar. Hazinenin olduğu yeri arıyorlar.

Rudolf yoldayken son defa prof.Hambert'i arayıp konuşuyor. Şehirdeyken telefonu çok az kullanacığını ve iyi olduğunu söyleyip kapatıyor telefonu. Sonra kafasını koltuğa yaslayıp uyumaya başlıyor.

İki saate yakın yolculuktan sonra Vasili arabayı durduruyor.

"Burdan yaklaşık beş yüz metre ötede Pripyat. Ben burada seni bırakıp gitmek zorundayım. Malum orası radyasyonlu bölge. Ben gidersem sağ salim geri dönemem."

"Yok, senin gelmene gerek yok. Sağol, buraya kadar getirdiğin için."

"Bir şey değil. Kendine dikkat et."

"Tamam."

Orada Rudolf arabadan inip özel kıyafetlerinin olduğu çantasını açıyor. Kıyafetleri çıkarıp giyindikten sonra Vasili arabayı çalıştırıp geri dönüyor. Rudolf ise Pripyat'a doğru gidiyor.

KAYIP   Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin