Bölüm 2

948 266 127
                                    

                Kayıp 2.bölüm

Prof. Hambert ve Rudolf gemiyle Mısır'a doğru yola çıktılar. Üç gün yolculuk yaptılar. Yolculukları genel olarak sakin geçse de bazen okyanusun tehlikeli oyunlarına tanıklık ettiler. Soğuk gecelerde fırtınalar sessizliği bozuyordu. Göklerde çakan şimşekler herkesi korkutuyordu.

Prof. Hambert yorgunluğunu üzerinden atmak için kendi odasına uyumaya gitti. Sıcak yatağına yatıp yorganını üzerine çekti. Gözlerini kapattı. Uçsuz bucaksız bir karanlığın içine düştü. Sonra karanlığın içinden hırıltılı bir ses geldi.

-"Profesör! Yolundan geri dön! Yolundan geri dön!"

Prof. Hambert gözlerini açtı ve yataktan kalktı. Dışarı çıkıp biraz hava aldı.

Mısır'a vardıklarında ilk işleri buradaki arkadaşları Muhammed'i bulmaktı. Muhammed bir otel işletiyordu. Prof. Hambert ve Rudolf sık sık Mısır'a seyahat ederlerdi. Ve o seyahatlerin birinde Muhammed'in otelinde kaldılar. O gün Muhammed ile arkadaş oldular.

Bir gün de burada dinlendikten sonra Prof. Hambert artık acele etmelerinin gerektiğini söyledi. Rudolf hazırlanmaya başladı. Gidecekleri yer tehlikeli olduğu için eski S&W markalı tabancasını da aldı.

Otelden çıkıp Anubisin Piramiti'ne doğru yola çıktılar. Mısır'ın sıcak havası nefeslerini kesiyordu. Rüzgarlar altın renkli kumlardan başka hiçbir şey getirmiyordu. İki saat sonra piramitin yanına vardılar. Piramitin kapısı kapalıydı. Kapının üzerinde üç tane küçük çark vardı. Prof.Hambert ve Rudolf bir taşın üzerinde oturup kara kara kapıyı nasıl açacaklarını düşünmeye başladılar. Birden Prof. Hambert yanındaki taşın üzerindeki rakamları gördü. Büyük bir sevinçle ayağa kalktı.

"Kapıyı nasıl açacağımızı buldum, Rudolf !"

Üzerinde üç, yedi rakamları ve on sayısı yazılan taşı gösterdi.

"Bu rakamların sırrı ne, profesör?"

"Eski Mısırlılara göre üç tanrısal gücün bütünlüğünü, yedi tanrının dünya ile birleşimini ve on ise sonu olmayan yeni bir hayat anlamını veriyor."

"Yine harikasınız !"

Rudolf ilk çarkı üç kere, ikinci çarkı yedi kere ve üçüncü çarkı da on kere çevirdikten sonra kapı açıldı. Ve onlar için yeni bir macera başladı.

Piramitin içine girdiler. Her yer karanlık ve ürkütücüydü. Duvarlardaki resimler ve bazı yerlerdeki çürümüş insan cesetleri buranın ne kadar tehlikeli olduğunu gösteriyordu. Rudolf bir elinde silahıyla, diğer elinde de meşalesiyle yürüyordu. İkisi de sakin sakin giderken hırıltılı bir ses geldi. Bir anda etrafı toz dumanı kapladı. Prof. Hambert dumandan Rudolf'u kaybetti...

KAYIP   Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin