Bölüm 62

40 9 0
                                    

Kayıp(3.Sezon 62.Bölüm)

20 mayıs 2018

Ambulansların siren sesleri hiç susmuyordu. Ard-arda yedi-sekiz ambulans yola çıkıyordu her hastaneden. Ateş sesleri tüm insanlara korkulu anlar yaşatıyordu. Polislerin çoğu çatışmalarda ölüyorlardı. Tanklar insanların üzerinden geçip onları eziyorlardı. Tüm bu olaylar yaşanırken, Amerika tam bir cehennemi hatırlatıyordu.

Şehir hastanesinden çıkan iki ambulans yakınlardakı bir inşaata gidiyorlardı. İnşaat arazisindeki patlamanın sesini etraftaki herkes duymuştu. Kısa zamanda itfaiyeciler de olay yerine vardılar. Araba alev-alev yanıyordu. İtfaiyeciler hızla alevi söndürdüler. Az sonra ambulanslar da oraya vardılar. Dr.Elisa hanım ve yardımcısı sedyeyle beraber ambulanstan indiler. Baygın halde yerde yatan ve durumu çok kötü olan Jhonny'i sedyeye koydular. Öbür ambulansta gelen doktorlar da prof.Hambert'i sedyeye koydular. Jhonny kısa bir süre gözlerini kıpırdatıp kenarlarına baktı. Bu zaman sedyeyle ambulansa taşınan babasını gördü. Ağzını açıp zorda olsa konuşmaya çalıştı:

"Bitti ! Bitti herşey. Öldürdüler babamı!"

Bu zaman dr.Elisa onun konuşmasına izin vermedi:

"Konuşma! Kendini daha fazla yorma!"

Ambulanslar yola çıktılar. Hastanede de durum çok kötüydü. Odaların çoğu hastalarla doluydu. Her saatte hastaneye üç-dört ambulans hasta getiriyordu. Kan rezervi tükenmek üzereydi.

Ülke zor durumdayken havaalanı ve bir çok yerlerde çalışmalar durduruldu. Rudolf Çin'e gidemedi. Onun gibi yüzlerle insan o gece güvenli olduğu için havaalanı binasından dışarıya çıkartılmadı.

Prof.Hambert çok ağır durumda hastaneye getirildi. Doktorların hiçbir umudu kalmamıştı. Çinden Amerikaya bir seminere katılmak için gelen dr.Chi-sang bu olaylar nedeniyle ülkesine geri dönememişti. O gece o da hastanedeydi. Prof.Hambert'i görünce onun ameliyatını kendisi yapmak istedi. Bir kere onun hayatını kurtarmıştı. İkinci defada aynı şeyi yapmak istiyordu.

Dr.Elisa Jhonny'i ameliyata aldı. Onun durumu profesörden biraz iyiydi. Daha az hasar görmüştü. Bu tam bir mucizeydi.

Jhonny narkozun etkisiyle rüya görmeye başladı. Arabada olanlar geldi gözünün önüne:

"Baba, bugün belkide ayrılacağız. Belkide, ikimizde öleceğiz."

Prof.Hambert onu kötü düşüncelerden uzaklaştırmaya çalıştı:

"Hayır! İkimizde bu arabanın içinden sağ-salim çıkacağız oğlum. Bak evlat, insan hayatta hep dümdüz çizgi üzerinde ilerleyemez. Böyle hayatın manası olmaz. Bazen o kadar büyük zorluklarla karşılaşırsın ki, herşeyi bırakıp gitmek istersin. Ama sabırlı olup beklersen, sonda mutlaka iyi bir şeyler olur. Umudunu kaybetme hiçbir zaman. İnsan bir bombayla karşı-karşıya kaldığı zaman değil, umudunu kaybettiği zaman ölür..."

Jhonny'nin kalbi durdu. Dr.Elisa elektroşok cihazını hazırlamıştı. Kalbe ilk dokunuşu yaptı. Bir kaç saniye sonra kalp atışları normale döndü. Ameliyat devam etti.

Dr.Chi-sang prof.Hambert'in ameliyatına başladı. Bazı organları ağır hasar görmüştü. Ameliyata başlamadan önce doktor üç ünite kan istedi. Meslekteki tecrübelerine çok güveniyordu Chi-sang.

"Bir kere gözlerini açtın, şimdi sıra ikincide profesör. Sen yaşayacaksın profesör!"

Bu sözlerinden sonra çok riskli bir ameliyata başladı doktor.

KAYIP   Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin