3.BÖLÜM ~İKİZİM~

2.8K 2.4K 428
                                    

"Herşey karanlık olur ya senin dünyan da aydınlık aramaya başlarsın. Ama etrafta bir sessizlik olur. Bakışların değişir nefessiz kalmışsın. Kimsenin umrunda bile değilsindir. Bilmezsin ki seni koruyup kollayacak kişiler olacaktır. Sadece umudunu yitirmeye başlamışsındır. Şu gerçek varki umudunu kaybetmeye değer kılma! Seni sen kurtarabilirsin ancak..."

~~~~~~~

Gözlerimin içine bakıyordu ve bana 'sen' demişti. Neden bana bu kadar yakın durmak zorundaydı ki kahverenginin siyahın da kayboluyordum. Biraz daha bu halde durursam kesin kalpten gidecektim. Kalbim ilk defa bu kadar hızlı atıyordu. Neden ? Benim kalbim daha önce hiç böyle atmamıştı ki... Of Biray gerçek dünyaya dön artık herkesle olur böyle şeyler. Sadece çok yakın sana anlasana.

Gözlerimi ondan kaçırdım. "Evet ben nolmuş yani?"dedim cırlayan sesimle. Gözlerimi onun üzerinde tutmamak için etrafa bakmaya başladım şapşal şapşal.

Ah kahretmesin şuan da bu tarafa doğru gelen benim sosyopsikopat yontulmamış odun olan ikizim bu tarafa doğru mu geliyor aman tanrım(!) Ya ama bu olmadı ki tam da zamanında of Ayaz of gelme git 5 10 15 20 25 dakika sonra gel hadi canım ikizim git. Bu çocuk neden olur olmadık zamanlarda karşıma çıkıyordu ki. Ben kendimle konuşurken. Ayaz'ın sesini duydum.

"Hey ne oluyor orda lan?"dedi benim canım uyuz ikizim. Bu kendini kabadayı filan mı zannetmeye başladı ne ?

Evet benden sadece 5 dakika önce doğduğu için bana artistlik taslayan bir ikizim var. Evet doğru duydunuz benim erkek bir ikizim var. Adı mı? Ayaz. Kendisiyle pek anlaştığım söylenemez. Ama bu onu sevdiğim gerçeğini değiştirmiyor. Ha bu arada ne kadar ben tipsiz sayılsam da onun gideri vardı şimdi hafif kası da vardı bak ha! Kızlarla sadece tek günlük takılır ertesi gün bir mendili çöpe atar gibi çöpe atardı. Ben ne diyorum ya şimdi burda size ikizimin kirli çamaşırlarını ortaya dökemem çünkü çok önemli bir sorunumuz var ki şuan gerizekalı ikizim yanımda duran yakışıklı çocuğa bağırıyordu. Hangi hakla hizmet bağırıyor onu da anlamış değilim de işte mal benim ikizim azıcık bana çekmemişte. Beyni de kas olmuş belli ki ikizimin.

Yanımda ki yakışıklı mı yakışıklı duran adını yeni öğrendiğim ve adını bastıra bastıra söylediği 'Tamay Arıkan' ikizime "Sana mı soracağım lan asıl sen ne ayaksın. Hadi bas git şimdi başıma bela açma derim ya da açabilirsin de sıkıntı yok zaten benim de ellerim kaşınıyordu. Demek bunun içinmiş bak sen."dedi küçümseyen bakışlarla Ayaz'a sinirli sinirli bakıyordu.

Birbirlerine kötü kötü bakıp derin derin nefes alıp soluyolardı. Benim canım ikizim benim kolumu tuttu. "Bu adam kim lan sen napiyorsun hem burada çabuk söyle. Ve bu adamı dövmemem için bana bir sebep söyle ki döveyim her halükarda dövmek istiyorum da canım."dedi alaylı ve bir o kadar da sinirli ikizim.

"Kes şunu artık Ayaz o benim sadece bir arkadaşım."dedim cırlayarak. Resmen iki öküzün ortasında kalmıştım.

Ne o be bana öyle tip tip bakmayın ne deseydim kusura bakma ikizim aslında o benim arkadaşım değil daha yeni yolda karşılaştık. Kafasına bir darbe aldığı için sağlık ocağına getirdim dememi bekliyorsanız çok beklersiniz canım çünkü ben demem kolaysa siz deyin. Zaten ispikçi bir ikizim var gitsin anneme desin olmaz öyle şey. Bir de anne azarı yemek istemiyorum.

Benim yakışıklı kovboyum bana ve yanımda ki uyuz ikizime baktı. "Sen kim oluyorsun lan oğlum bana onu bir desene sen."dedi dişlerinin arasından tıslayan bir şekilde konuşarak.

Ayaz ona baktı bir de bana bakıp konuşmaya başladı." Bana artistlik yapan sen ve şuan yanımda duran şu sarışın baş belası şeyin ikiziyim ve sen sinir bir o kadar ukala herif."der demez yumruğunu tam indirecekken benim yakışıklı kovboyum ikizimin gözüne yumruğu çaktı.

İkizim diye demiyorum yerde 2.80 yayılmasını iyi becerir. Ben ne diyorum ya tamam tamam yerde şuan burnunu tutmakta olan bir ikizim var benim. Hemen yanına gittim yani yere doğru eğildim.

"Ayaz iyi misin?"dedim kırık bir tebessümle. Bana sinirli bir bakış atarak "Benim gerizekalı ikizim sence şuan iyi durur gibi bir halim var gibi mi görünüyor."dedi burnundan soluyarak. Hışımla ayağa kalktı. Tam Ayaz yumruğunu hazırlamış karşımızda duran yakışıklı çocuğa vuracakken hemen hareketlendim.

" Hey! Durun durun çocuklaşmanın alemi yok. Beni sinir etmeyin yoksa burda başlarım cırlamaya Ayaz bilirsin çok güzel cırlarım. Ve beni kimse susturamaz."dedim göz devirerek karşımda duran ayının yanına gittim.

"Sen bay ukala bir daha ikizime yumruk atarsan senin o koca kafanı dağıtırım ona sadece ben yumruk atarım tamam mı?"diyerek sinirli bir bakış attım.

Bana döndü. "Sen bana gene 'ukala' mı dedin?"dedi tahammül edemez bir haliyle. Tam o esnada benim gerizekalı kardeşim yapacağını yaptı ve yüzüne yumruk attı kovboyumun of ne diyorum ben benim bunları durdurmam gerek yoksa kızgın boğalar gibi birbirini öldürecek bunlar.

"Ayaz canım benim sen benim dediklerimi idrak edemedin galiba. Gerizekalı ikizim benim git şu öte de dur geleceğim ben hemen hadi gerzek ikizim benim."dedim delirmeye başlamış halde. Ayaz'ın kolundan çekiştirmeye başladım.

Oda yeni idrak etmiş olacak ki fazla ses etmeden sadece "5 dakika içinde gelmezsen beni durduramazsın ona göre. "dedi ve birkaç adım geri gitti.

Bende 5 dakikam olduğunu var sayarak bay ukalaya döndüm ve gözlerimi kahvelerinin içine sabitledim. "Evet sana gene 'ukala' dedim ama seninle bunları tartışamayacağım çünkü karşımızda kızgın boğaya dönmüş bir ikizim var. Şimdi sen de tam tersi yola dönüp yürümeye devam ediyorsun. Sözümü ikiletmiyorsun. Ben sizle uğraşmak istemiyorum anladın mı beni bay ukala (!)"dedim bıkmış bir halde.

Ona bakmadan Ayaz'ın yanına koştura koştura gittim. Çünkü Tamay'a gözlerini dikmiş pis pis bakıyordu. Arkamdan bağırdı.

"Görüşeceğiz baş belası geveze."dedi ve ağır adımlarla aksi yöne yürümeye başladı. Ne yani biz daha sonra da görüşecek miyiz? Aman tanrım (!) Of Biray ne diyorsun sadece az yakışıklı olan tamam tamam taş gibi olan bu yakışıklı sana hesap sormak için tekrar gelecek yanına. Evet çok sakinim. Fazlasıyla.

Kendimi toparlayıp canım ikizimin yanına doğru gittim. Bana tip tip bakıp "O tipsiz süt çocuğu da kim hem?"dedi alaycıl bakışlarla sırıtarak.

Çantamdan bir peçete çıkardım ve Tamay'ın attığı yumruk yüzünden burnu kanayan ikizimin burnuna peçeteyi dayadım. Sonra dudaklarımı araladım. "Süt çocuğu dediğin uyuz insan şuan seni bu hale getirdi bana kalırsa sana göre çok yakışıklı bir tipi var kıskanma canım ikizim ve ayrıca SA-NA-NE kim olduğundan(!)" dedim alaycıl bir tavırla.

Ayaz bana baktı sinsice sırıttı. "Bunu anneme dediğim de de bana 'sanane' diyebilecek misin? Doğrusu merak ediyorum canım ikizim."dedi pis pis gülerek. Pislik beni tehdit ediyor bide ya salak aptal mal gerizekalı ikizim ama şimdi zekayı benden almış baksanıza tehdit de ediyor beni. Of be Biray'ım. Sade , sıkkın bir hayatın şu bir kaç gün de nasıl da değişti değil mi ? Kim bilirdi benim böyle bir genç adamla karşılaşacağım.

Ayaz'ın hemen yanağını öptüm. "Hiç ben canım ikizime 'sanane' der miyim? Sen yanlış duymuşsundur canım ikizim benim."dedim bir daha yanağına ıslak bir öpücük kondurarak.

"Aman be yeter ki ıslak ıslak öpme demeyeceğim anneme. Ama şu varki tek bir şartla."dedi ve kolunu omzuma attı. Beraber yürümeye başladık.

~~~~~~~

Vote ve yorumlarınızı bekliyor olacağım...🌸

BERCESTEHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin