Bölüm 41

1.4K 32 19
                                    

İsteme heyecanından beri 2 hafta geçmişti ,Zeynep  bu geçen 2 hafta boyunca neredeyse hiç görüşememişlerdi Mert ile , Mert ise yurt dışında bir ihale için inanılmaz çaba ile bütün dikkatiyle bu anlaşma için çalışıyordu, özellikle ilişkilerinin resmiyete doğru adım attıkları bu zamanlarda her iki ailenin de gözü Mert 'in üzerindeydi, sanki her an bir hata yapması bekleniyordu, aslında bu durumu bu hale getiren Mert 'in ikizi Hakan dı. Hakan iş konusunda abi kardeş dinlemiyor kimseye taviz yok diyordu kendini şirketin beyni olarak görüyordu. Aile üyeleri de her ne kadar durumun fakında olsalar da  bu durumu tartışacak kadar önemsemiyordu. Sonuçta aile için yapılması gereken her ne varsa herkes işe hazırdı. Ama arada işi bitiren keskin vurucu ise Mert di ama asla kendini ortaya atıp asla ben demezdi, Sonuçta her şeyi ailesi ve bizim için yapıyordu, bu yüzden ondaki bu tutkuyu çok yakından görebiliyor , bunu biliyor ve ona çok güveniyordum.

Son zamanlarda Mert iş konusunda pek çok pürüzü çözmüştü, kendisinden beklenmeyecek zekice hareketlerle şirketin adının piyasada övgü ile bahsedilmesine sebep olmuştu, sadece son iki firma ellerindeki tasarımlar için karşı karşıya kalmışlardı, hangisi kendi tasarımlarını kabul ettirecek her şey son kozlarını paylaşacakları son toplantıda belli olacaktı. Herkesin gözü Mert in yapacağı son hamlelerde idi, böylesine büyük bir anlaşmayı şirket adına almak büyük bir zafer niteliğindeydi. En büyük gayesi de Avrupa pazarına açıldıktan sonra yurt dışında açılacak şubenin başına Zeynep ile beraber geçip, bundan sonraki hayatlarını gözden uzak geçirmek. Tabii Mert' in bu planlarından Zeynep bihaberdi.

En büyükleri Semih de toplantıya katılmak için çok ısrarcı oldu , ama Mert buna şiddetle karşı çıktı, Duygunun hamileliğini sadece Mert biliyordu, ağabeyi semih ne babaannesi Zahide hanıma ne de Hakan' a tek kelime etmişlerdi, durumu tek sezen Mert olmuştu , ağabeyinin son zamanlardaki keyifli hali hiç gözünden kaçmamıştı, aileye gelen ilk yeğen olunca haliyle ailesi genişleyeceği için Mert de bu duruma çok sevinmişti, şimdiden Avrupadaki seyehatinden yeğenine ve yengesine alış veriş bile yapmıştı geri döndüğünde onları verdiğinde ki yüzlerinin ifadesini görmek için sabırsızlanmaya başlamıştı bile. Geri döndüğünde abisi Semih ve Duygu bir ev partisi verip bütün aile üyelerine herkez bir aradayken bu güzel haberi vermeyi planlıyorlardı. Dolayısıyla ben de Mert ile katılacağımız ilk aile yemeği için bende çok heyecanlıydım.

Toplantı...

Mert, füme renkli takımı ve aynı renkle uyumlu gri kravatıyla ve elindeki sunum dosyasıyla bu ihale için çok çalışmış günlerini tasarımları nasıl daha cazip hale getirebilirim diye saatlerce kafa patlatmıştı, ama nihayet kararın açıklanacağı o büyük gün gelmişti Yasin amcanın da desteğiyle Zarin ve Akdemir şirketleri ortak olarak hazırlanmışlardı bu ihale için, Yasin beyin kızı Alin de sunum için oradaydı, aileler ne kadar bu iki genci bir birlerine yakıştırsalar da Mert in gözü onu gördüğü o ilk andan beri Zeynep den başkasını görmüyordu, yıllarca hayatını amaçsız, anın tadını çıkarırcasına duygusuz bir hayat yaşadıktan sonra özellikle çevresindeki kadınlarla. şimdiyse kimse alışkın değildi Mert'in bu denli azimli hırslı çalışmasına, bu durum Alin için de çok yeniydi,  bir kez olsun ümidi kesmemişti Alin, her zaman Mert'in onu fark edeceği günü bekledi, onun bu hislerine elbet eninde sonunda oda karşılık verecekti . Mert sosyete kızlarının bir gece olsun beraber olabilmek ve magazinde onunla boy göstermek için sıraya girmişlerken , şimdi bu durum Mertin bu çalışkan halleri  Alin de dahil herkesin garibine gidiyor, o da diğerleri gibi bu durumun geçici olduğunu düşünmesine sebep oluyordu yada öyle umuyordu. Bütün ilgisi hala Mert in üzerindeydi. Tasarımları göstermek için sunum mankeni aradıklarında babasını ikna edene kadar resmen ecel terleri döktü,  babası her ne kadar bu sevdadan vazgeçmesini söylese de,  Yasin bey , Alin ' e bu durumu umursamaması gerektiğini onun artık evli bir adam sayıldığını annesi vasıtasıyla kızına iletse de Alin kararından vaz geçecek gibi değildi. Mert konusuna gelince onun için akan sular dururdu, bütün dünyadan vazgeçecek olsa da onda asla vazgeçmezdi. Bu yönde yapacağı hain bir plan bile hazırlamıştı. İhaleye ve toplantıya katılmak istemesinin asıl nedeni ihale de Mert i hüsrana uğratmak , o herkesin gözünden düştüğü anda bütün iyi kalpli tavırlarıyla Mert in yanında olup onun zor zamanlarını oun sevgi dolu kucağında teselli bulmasını sağlamaktı amacı. Bu yüzden ihalede en büyük rakiplerinin oğlu Ender ile kolejden yakın arkadaş olduklarından ona yardım eli uzatması ailesine ve tüm servetine ihanet anlamına  gelse de  bu uğur da Mert için onu elde edebilmek adına çoktan gözünü karartmıştı bile. Ender için de bu ihaleyi almak ailede işlerin başına geçebilmek için büyük bir sınavdı, onun için Alin in bir önemi yoktu ona göre sonuca giden her yol mübahdı . 

Toplantının yapılacağı salona girildiğinde herkesi büyük bir gerginlik ve sessizlik kaplamıştı. Basit gibi görünse de bu ihale Avrupa pazarına açılan yolun kapısıydı. bu anlaşma olmazsa Mert ve Akdemir ailesinin Avrupa maceasının ya başı yada sonu olacaktı.

Herkesin kendi çıkarları için yaptığı planlar olsa da , kaderin herkes için bam başka planları vardı.
   Neyse ki toplantı saati gelip çatmıştı, Mert her detayla pürüzsüz olacak şekilde, bire bir ilgilenip , ne kadar ince eleyip sık dokusa da bütün detayları, her an bir olumsuz sonuç almaktan çok korkuyordu, üzerindeki baskı ve sorumluluk çok fazlaydı, eğer bu işi başaramazsa aile işinden tamamen geri çekilmeyi planlıyordu.

Ai ajuns la finalul capitolelor publicate.

⏰ Ultima actualizare: May 16, 2018 ⏰

Adaugă această povestire la Biblioteca ta pentru a primi notificări despre capitolele noi!

Gönül Hırsızı  AŞK-I CEHENNEM...Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum