Bölüm 21:GERÇEKLER

10.1K 491 24
                                    

  " Bunu duymak ciddi anlamda biraz da olsa içimi rahatlattı. Hakan bizim evlendiğimizi duyduğunda, seni başka bir şeye zorlaması mümkün olmayacak bu söylediklerine bakılırsa. Onun yeniden aramıza girmesini istemiyorum."

Zeynep duyduğu sözlerden sonra bütün yüzü beyaza kesmişti neredeyse "İnanamıyorum sana benim dalga mı geçiyorsun? Ne yani bütün bu aramızda olanları ona karşı kullanmayacaksın değil mi?'' Farkında olmadan sesini yükseltmişti .''Sen ciddi olamazsın ,senin yerine onunla görüştüm diye, onun senin yerine geçtiğini düşündüğün için ona komplo mu kurdun , bütün bunların sebebi, Hakan'a karşı bir zafer kazanmak mıydı amacın?

Mert, ayak da durmuş, ilk kez bu yakışıklı genç adamın yüzünde öfke belirtileri vardı, sinirden yüzü kızarmaya başlamıştı bile. ''Bak Zeynep,senin Hakan'la olan yakınlaşmanın tek nedeni o sabah binaya ilk girdiğinde etkilendiğin kişinin o olduğunu sanmandı.

---Sadece basit bir selamlaşmaydı, el sıkıştık o kadar, neden bunu bu kadar büyütüyorsun anlamıyorum.

---ben seni gördüğüm o ilk anda cehennemi yaşadım, hatta beraber yaşadık...

Zeynep şaşkın şaşkın Mert'e baktıktan sonra '' Cahilliğime verebilirsin , sorun değil ama bir şey soracağım,bu cehennem dediğin şey de nedir?

Mert Zeyneb'in sorduğu sorunun cevabını ayrıntılı olarak anlattı ''bak Zeynep bizim ailemizde biz birini ilk gördüğümüzde ve ondan çok etkilendiğimiz de soluğumuz kesilir, konuşamaz nefes alamaz oluruz, bu çok nadir olur içimizde kanımız kaynar, vücudumuz alev alev yanar, işte o anda aşkın cehennemine düştüğümüzü hissederiz, bu bizim aile inancımız, büyük dedemde babaannem de, babam ve annemde hatta ağabeyim Semih bile bu duyguyu yaşadı.

---Ne yani sende sakın bu saçmalığa inandığını söyleme bana,

---Buna saçmalık diyemezsin, bizim aile de herkes inanır buna, tabii Hakan dışında. bu duyguyu yaşamayanlara göre saçmalık olabilir ama inan bana gerçek, ama sende göreceksin, inanacaksın .

Zeynep, Mert gibi modern ve yakışıklı eğitim bir adamın böyle bir şeye nasıl inandığını hiç anlam veremedi.Bütün bunlar yine de buraya Kıbrıs'a gelip bu adamla evli olduğu gerçeğini değiştirmiyordu.Tüm bu olanların tek sebebi, bu adamı hayallerindeki masal kahramanı gibi görmesi ve ona karşı hissettiği tutku ve heyecanın başını döndürmesiydi.

Zeynep, '' ne olursa olsun, artık sana inanmıyorum, zaten bugünden sonra seni bir daha görmeyeceğim için, bütün bunların bir anlamı yok artık.''dedi.

Mert'in bu sözlere tepkisi sadece gülümsemek oldu'' nedenmiş, söyle bakalım, biliyorsun değil mi biz evliyiz.Ayrıca dün gece sabaha kadar yaşadıklarımızın bir anlamı yok mu senin için?''

Zeynep, ne kadar kuyruğu dik tutmaya çalışsa da, göz kenarlarında biriken yaşa, çaresiz engel olamadı.

---Nasıl böyle bir şey söylersin tabii ki anlamı çok büyüktü, taaki senin bana yalan söylediğini öğrenene kadar, ben ben hayatımda ilk kez biriyle oldum, sana bütün benliğimi her şeyimi verdim, şimdi sen bana bunun bir anlamı yok mu diyorsun? Eğer sen bana en başta Mert olduğunu söyleseydin seninle buralara kadar gelip evlenmeyi bırak konuşmazdım bile.Ama sen bunu biliyordun değil mi? Sırf evlenebilmek için bana Hakanmış gibi davrandın, ve beni kandırıp benimle birlikte oldun. Sence hakim böyle yalanlarla yapılan evliliği yok saymaz ki.

Mert bir kaç adımla Zeynep'e yaklaşarak '' söylesene o gün iş yerinde arkadaşlarınla konuşurken Hakan ın sana parti de evlenme teklif edeceğini düşündüklerini söylediklerinde , yani eğer o partiye gitmiş olsaydın ve Hakan sana evlenme teklif etmiş olsaydı ona ne cevap verirdin?

---Ne saçmalıyorsun sen, bunun konumuzla ne ilgisi var.

---Onu kabul etmeyecektin değil mi? Ya da en azından ondan biraz daha zaman isteyecektin, hatta bana da aynı şeyi söyledin başta. öyle değil mi?

---Tamam öyle diyecektim ne var ki bunda.

---Benim anlamadığım da bu neden bana sonra evet dedin, fikrini değiştiren ne?

---Sanırım biraz alkol biraz salaklığımdan ikisinin inana yaptıramayacağı salaklık yok.

---Ahh...Zeynom ya yalan söylemeyi hiç beceremiyorsun biliyor musun.Dün ve bütün bu olanların alkolle yada başka bir şeyle ilgisi yok. Benimle buraya kadar geldin, evlenmeyi kabul ettin , bütün bu olanların tek bir açıklaması var, sen de benim senin için doğru adam olduğumu hissetmen ve buna inanman.

---Neden yalan söyledin ki bana?

---Çünkü hiç zamanım kalmamıştı, sen o akşam o partiye gitseydin Hakan sana evlilik teklif edecekti, daha sonra ben de teklif ettiğimde sen beni de kabul etmeyecektin,Sen onun seni gerçekten sevdiğine emin misin, buna inanıyor musun?

---Peki sen gerçekten beni seviyor musun?

Gönül Hırsızı  AŞK-I CEHENNEM...Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin