Bölüm 16: Nikah Heyecanı

9.4K 492 45
                                    

  Büyük anın yaklaştığı her dakika, Zeynep'in heyecanı kat be kat artıyordu. En büyük üzüntüsü yanında sevdiklerinin olmayışıydı ama bu bile heyecanını bastıramıyordu, verdiği kararın pişmanlığını aklına bile getirmeyi hiç istemiyordu.

Nikah otelde özel misafirler için hazırlanan VIP SECRET salonunda yapılacaktı.Otelde bulunan bir kaç saygın misafir de bu ana şahit olmak istediklerini söyleyince, onlarda kırılmadı davet edildi. Ailelerinden kimsenin yanlarında olmaması yüreklerini burksa da bugün onların günüydü.

Zeynep heyecanla boğuşup verdiği kararı sorgularken Mert'in içini büyük bir korku ve endişe sardı. Az sonra nikah kıyılırken memur onun adını söylediğinde Hakan değil de Mert dediğinde Zeynep ne yapacaktı? Kesinlikle evlenmeyi kabul etmezdi kandırılmış hissedecekti, bu durum için bir şeyler yapması gerekiyordu.

Ve Mert araya hatırı sayılır dostlarını da katarak nikah memuruna evleneceği kızla aralarında özel bir şaka olduğunu, bu yüzden nikah kıyılırken kendisine Mert Hakan diye hitap etmesini rica etti, bunun karşılığında otelde istediği herhangi biriyle misafir edelim dedi.Nikah memuru otel yetkililerininde ricasıyla bunu kabul etti, Mert daha sonra otel müdürü Ahmet bey 'e '' yardımlarınız için çok teşekkür ederim, bu iyiliğinizi hiçbir zaman unutmayacağım, her şey için çok teşekkür ederim, eğer bu nikahı sorunsuz atlatırsak bende mutlusu yok ''dedi.

''Rica ederim Mert bey, sizin gibi özel müşterimizi memnun etmek görevimiz, merak etmeyin, nikah için her şey hazır, her şey tam da istediğiniz gibi olacak.''

Çok teşekkürler, benimde son hazırlıklarımı tamamlamam lazım, lütfen şu nikah bitene kadar hem memurları, hem misafirleri rahat ettirelim, salonun boş olması Zeyneb'i gerebilir,

''Merak etmeyin , siz lütfen rahat olun her şeyle bizzat ben ilgileniyorum.''

Nikah Saati.......

Her şey o kadar çabuk ilerliyordu ki, Zeyneb'in içinde pır pır kelebekler uçuşuyordu resmen, elini kolunu nereye koyacağını şaşırmıştı özellikle az önce gelen gelin çiçekleri heyecanını kat be kat arttırmıştı. Ahh... yanında gelen notu da unutmamak lazım '' saat 5 'de aşağıdaki VİP SECRET odasında seni bekliyorum , Seni görmek için sabırsızlanıyorum."

Off...Daha saçı yapılacaktı makyajını oldum olası kendi yapardı.Bir an önce her şey olup bitse diye düşünürken, işte o an gelmişti bile.
Kapı da otel görevlisi bir çift onu bekliyordu."Hazır mısınız Zeynep hanım?"
O an zaman durmuş gibiydi.Zeynep. cevap veremedi, dışarıdan tekrar sorduklarında tam ''evet "diyecekken boğazının kuruduğunu hissetti .Masadan bir bardak su doldurdu kendine , ama daha suyla boğazını yeni ıslatırken , bu kez daha ısrarlı kapı vurulmaya başlayınca telaşından elindeki bardağı düşürdü.
" Zeynep hanım iyi misiniz?" dediklerinde.
Evet iyim, merak etmeyin, geliyorum hemen " deyip yerden aldığı bardağına son kez suyunu koyup bir dikişte suyunu bitirdi.Hemen kapıya yöneldi içinden " Allah'ım bir an önce bitsin bu işkence" dedi. Aslında hayatının en güzel günü olmalıydı bugün, ama ne gelinliğini seçerken ne de hazırlanırken tanıdık kimse yoktu yanında.Neyse dedi içinden bugün benim günüm ve ben bunu mahvetmeyeceğim. Ama kapıyı açınca dışarıda kimse yoktu kapıda ki not "işaretleri takip et" yazıyordu. Yerdeyse kırmızı gül yaprakları yol boyu serpilmişti.

Kapıya yaklaştığında kapının, kurdelalarla güllerle süslenmişti ama içinde sadece kendi baş harfi vardı.Buna anlam veremedi ama çok üzerinde kafa yormak istemedi Zeynep, çünkü yaşadığı heyecan stres duygu karmaşası her şeyi bastırıyordu o mantıklı düşünmeden hareket etmeyen kız yoktu sanki...

Kapıyı açınca, salonun güzelliği karşısında ağzı açık kalmıştı resmen her yer kristal avize ve apliklerle ışıl ışıldı,Salonun sağ tarafı beyaz güllerle , sol tarafı ise kırmızı güllerle çevriliydi. İçerideki konuklardan neredeyse hiç birini tanıyordu, ama boş olmasındansa bulunmaları daha iyi diye geçirdi içinden Zeynep,Aklından bu düşünceler geçerken bir anda yanına gelip elini tutan yavaşça dudaklarına götüren yakışıklı adama baktı, Aman neredeyse tanıyamayacaktı, gözlerini alamadı siyah smokin içindeki adamdan.

Gönül Hırsızı  AŞK-I CEHENNEM...Where stories live. Discover now