40. Kapitola

129 8 0
                                    

Ako prvý s auta vyšiel Evan, pomaly pristupoval ku skupinke ľudí, ktorá stála pred ním.

„Dobrý deň, som Evan Bake, sme zo svorky severských vlkov, pán Haywood s vami telefonoval." Povedal veľmi pokojne Evan.

„Kde je môj James?" spýtala sa žena, Jamesova mama, ktorá sa nevedela dočkať keby opäť uvidí svojho syna. Evan jej podal ruku zo slovami.

„Teší ma, madam, Bake." Ona prešla pohľadom s auta na ruku Evana, potom sa mu pozrela do očí, gesto zopakovala.

„Aj mňa teší. Jesica Brienová." Ticho odvetila.

„Teší ma Evan, Simon Brien." Podal ruku Evanovi, otec Jamesa. Evan len prikývol, na znak zoznámenia.

S auta vystúpila Cara, s Thomasom. Cara neskrývala nadšenie s toho čo práve vidí, pomaly sa približovala ku strýkovi. Thomas nenasledoval Caru, išiel k zadným dverám auta, na ktoré hlasno zabúchal. Daniel vedel presne čo má spraviť. Postavil sa zo zadného vačku vytiahol čiernu šatku, ktorou zaviazal Murrayovi oči, následne mu odopol reťaz a potiahol ho za ňu. Murray sa musel pohnúť aj keď to nebol jeho plán. Vyšli s auta, Daniel bol chvíľu oslepený svetlom, no jeho oči si veľmi rýchlo zvykli, spolu s Thomasom išli smerom k skupinke ľudí a vlkov.

Jesica v momente ako zbadala Jamesa sa potešila, chcela sa za ním rozbehnúť ale manžel ju zastavil. Všetci sledovali ako mladý muž, trhá s reťazou na rukách chlapca. Simon a Jesica ostali len stáť a sledovali situáciu. Nikto nič nepovedal, nikto nevedel nájsť tie správne slová. Jeden s vlkov začal vrčať, pretože ucítil, inú alfu na jeho území, každý jeden vlk bol pripravený na boj, len čakali na pokyn od svojej alfy. Simon pristúpil k svojmu synovi. Pozorne si ho prehliadol, nevidel ani jeden škrabanec na tele svojho syna, čo ho potešilo, nikto mu za dlhý čas neublížil, aj keď v hrudi mu nebije srdce Jamesa. Murray nič nevidel len cítil pachy jeden veľmi výrazný. Trochu ho zabolela jazva po pazúroch. Vedel čo to znamená, pred ním stojí bývala alfa, no teraz je alfou aj on dokázal by ho poraziť a prevziať jeho silu, čím by mohol vládnuť dvom svorkám, nebol však v situácií aby mohol uskutočniť jeho plán.

Simon vytiahol zo zadného vrecka niečo lesklé a strieborné, nebolo to veľké ,no veľmi ostré. Zahnal sa s tým na Murraya. Cara sa zľakla a vykríkla, chcela zastaviť, otca svojej lásky, nechcela aby mu ublížil. Jesica odvrátila pohľad. Simon ostrí ale malí nožík zabodol Murrayovi medzi rebrá. Murray to vôbec nečakal a bolestne vykríkol. Od bolesti sa mu podlomili kolená no snažil sa byť statočný. Simon pozrel na Daniela, ktorý ešte stále spracovával čo sa práve stalo.

„To je kvôli bezpečnosti." Odvetil Simon na prekvapeného Daniela.

„Odveťte ho dole do žalára, do cely, ktorá je čo najďalej od vchodu a bez prístupu k oknu. Putá mu dolu nedávajte a reťaze pripevnite na háky v stene, všetko dobre zabezpečte. Nezabudnite celú celu posypať sušenou prilbicou a jasanom, toto ho oslabí určite." Rozkázal Simon, jeden s vlkov sa premenil za ním nasledovali ďalší, Daniel im podal reťaz a odniesli ho niekam za dom. Care sa po tvári gúli kvapky a mama Jamesa ich mala na krajíčku.

„Poďte dnu, určite ste unavený po ceste." Milo prehovoril Simon, na nové tváre. „Ostatný do práce!" dodal pre ostatných vlkov. Trochu ho trápilo čo spravil synovi, no uvedomoval si že James tam nie je.

***

Cara, Thomas, Daniel a Evan si sadli za veľký stôl v jedálni, na ktorom bolo množstvo jedla, ktoré nádherne voňalo. Jesica sa na nich pozrela a veľmi milo odvetila.

„Ponúknite sa určite ste hladný." Ukázala na stôl plný pochutín. Všetci sa pustili do jedla. Počas toho ako si vychutnávali dobroty čo pre nich pripravili, sa Evan a Simon pustili do reči.

„Nemal tu byť ešte pán Haywood?" Spýtal sa Simon.

„Áno pôvodne to bolo v pláne, keďže išlo o únos alfy usúdili sme že by bolo lepšie ak by niekto ostal vo svorke a upokojoval situáciu, pán Brien." Simon ostal trochu v šoku s jeho slov.

„Môj syn je alfa?" spýtal sa neveriacky.

„Nie je to úplne tak. Váš syn je podľa všetkého mŕtvy. Alfa je Murray, ktorý je teraz v jeho tele. No Cara ..." ukázal smerom ku Care; „ ... ho videla, v čase keď nebol pri myšlienkach, cítila prítomnosť vášho syna, pán Brien. Nevieme či skutočnosti žije." Simon nič nepovedal.

„Ak som to správne pochopil, môj brat je momentálne alfa ale vlastne to nie je on, pretože v jeho tele je nejaká odporná pásomnica, ktorá ho využíva?" do rozhovoru sa zaplietol Tristan.

„V podstate si to vystihol chlapče. Nevieme ako vrátiť späť tvojho brata. Muž, ktorému teraz patrí jeho telo je veľmi nebezpečný, už zabil jedného chlapca v našej svorke, ublížil tu Thomasovi a teraz si robí chute na Daniela." Smutne sa pozrel na synovca.

„Môj syn niekoho zabil?" zo slzami v očiach povedala Jesica.

„Nie, madam, váš syn nie ale človek, ktorý je v ňom. Robí to len preto aby mohol byť nesmrteľný, ale všetko vám to vysvetlím pán a pani Brienovci, len je toho veľmi veľa a máme veľmi málo času, pretože po splne odchádzam späť do svorky, necháme tu len deti."

„Dobre, ako poviete ale ste tu vítaný a hovorte mi Simon a moja žena nebude určite proti ak ju začnete oslovovať Jesica. Je tak zlatko?" objal svoju ženu, ktorá prikývla na súhlas a veľmi milo sa usmiala.

„Čo bude ďalej?" spýtal sa Tristan. 

Srdce vlkaWhere stories live. Discover now