Κεφάλαιο 1

2.9K 244 35
                                    

"Πιστεύεις πως θα τους κάνει μεγάλη εντύπωση;" με ρώτησε η Άλισον καθώς περπατούσαμε προς την έξοδο από το σπίτι. Το ταξί θα πρέπει να είναι εδώ από στιγμή σε στιγμή, έτοιμο να βάλει πίσω τα πράγματα και να φύγουμε για το αεροδρόμιο..

Σε αντίθεση με το ταξί, ο Ντέιβιντ θα έπρεπε να είναι ήδη εδώ. Ακόμα και εχθές το βράδυ του τόνισα πως σήμερα το πρωί στις έντεκα θα πρέπει να είναι εδώ. Μερικές φορές μπορεί να γίνει πολύ ξεχασιάρης και ασυνεπής και άλλοτε δεν θα με πείραζε αλλά δεν μπορώ απλά να φύγω, χωρίς να τον αποχαιρετήσω. 

"Τι να τους κάνει μεγάλη εντύπωση;" την ρώτησα αν και μάλλον κατάλαβα που το πάει..

"Ξέρεις.. Η όλη... Εμφάνιση." είπε και ναι. Ήμουν σίγουρη πως θα έλεγε αυτό. Την ξέρω αρκετά καλά για να καταλάβω που το πάει, σύμφωνα με τον τόνο της φωνής της, και την έκφραση του προσώπου της.. Δεν είναι παράξενο ωστόσο.. Το αποκαλούν «παρατηρητικότητα»....

"Να πω την αλήθεια, ίσως." είπα μη θέλοντας να κρίψω τις σκέψεις μου. Πιστεύω πως κανένας δεν θα πίστευε πως αποχωρίστηκα τα φαρδιά t-shirts που αποτελούσαν τα μοναδικά ρούχα που φορούσα. Φυσικά τα σορτσάκια μου είναι μέσα στην βαλίτσα μου.. Θα ήμουν τρελή να τα αποχωριστώ. Ρίχνοντας μια ματιά στα ρούχα μου δεν ένιωσα τίποτα πέρα από οικειότητα. Ένα τζιν, μια άσπρη χαλαρή αμάνικη μπλούζα, μια γκρι ζακέτα γιατί δεν είναι και καλοκαίρι, και μια καφέ τσάντα για τα απαραίτητα. Κινητό, μουσική και τα υπόλοιπα κλασσικά.. Τελειώνοντας με μια ματιά στα μαύρα all star μου κοίταξα την Άλισον που έδειχνε να με κοιτά προσεκτικά.

"Δεν θα εντυπωσιαστούν από τα ρούχα. Νομίζω πως θα τους παραξενέψει ο συνδιασμός τους..." αποκρίθηκε και δεν νομίζω πως κατάλαβα τι εννοεί.

"Θες να πεις ότι δεν ταιριάζουν;" την ρώτησα.

"Όχι.. Το αντίθετο. Θα περίμενε κανείς να μη τα έχεις συνδιάσει εσύ τόσο καλά." είπε. "Εκτώς από μένα και τον Ντέιβιντ φυσικά.." πρόσθεσε και μετά από αυτό ολοκλήρωσε.

"Είναι ηλίθιος που δεν ήρθε. Απορώ πως μπόρεσε να ξεχάσει πως σήμερα φεύγω." πέρασα πίσω από το δεξί μου αυτί την μικρή τουφίτσα που πάντα συνηθίζει να ξεφεύγει από την αλογοουρά μου, πόσο μάλλον σήμερα που είναι πιο χαλαρή απ' ότι συνήθως. «Πιο μοδάτο» λέει η Άλισον, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι το πρακτικό υπάρχει σε αυτό το χτένισμα. Ωστόσο μπορώ να πω πως φαίνεται αρκετά όμορφο και... δεν μπορούσα να της χαλάσω το χατήρι από την στιγμή που σήμερα θα την αποχαιρετήσω.

She's not afraid 2: H επιστροφήDonde viven las historias. Descúbrelo ahora