Odelina

140K 2.3K 476
                                    

'' Korktuğun ve incindiğin halde uyanacaksın..''

İçindeki yoğun mutlulukla merdivenlerden inip odasına girdi. Telaşsız ama heyecanlı hallerle günler öncesinden hazırladığı,gece gündüz demeden diktiği balo elbisesini eliyle havaya kaldırıp baktı. Bir volkan lavlarla nasıl kabarırsa, kızın kalbi coşkuyla öyle kabarıyordu.

Odasındaki küçük banyoya geçti. Hızlı sıcak bir duş aldı. Elbisesini büyük bir özenle üzerinden geçirirken yaşadığı hazzı kelimelere dökmeye çalışmak,çölü sel alması kadar olanaksızdı. Elbiseyi giydikten sonra aynanın karşısına geçip kendine baktı. Elbisesinin eteklerini tutup bedenini bir sağa bir sola hareket ettirirken eteklerinin havada küçük süzülmeler yaşamasını büyük bir keyifle izledi.

Makyaj masasına doğru yöneldi, bir kuyumcunun hurda kutusundan bulduğu üzeri koyu renkli taşlarla bezeli saç tarağını, saçını istediği şekle getirdikten sonra taktı. Kulaklarına ve boynuna sık,küçük inci tanelerinden oluşan takılarını özenle yerleştirdi.Pastel tonlarındaki farlarıyla gözlerini hafif renklendirip, bordoya kaçan kırmızı rujunu cüretkarca sürüp dudaklarına yedirdi.
Aynaya baktı.

Şimdi kendini her zamankinden daha diri,daha genç,daha dolu hissediyordu. Damarlarındaki kan bir çağlayan misali damarlarında dolaşıyor, kalbi; sesi kulaklarını dolduracak kadar sert ve hızlı atıyordu.
Hazır olduğuna kanaat getirdi.
Yaşadığı duygu yoğunluğu nedeniyle yer ayaklarının altından kayıp gidiyor gibiydi.
Salonda onu beklediğini bildiği genç,yakışıklı adamın yanına giden merdivenleri,adımlarını sert basmaya dikkat ederek çıktı.

''Diller lâl olduğunda, şeytanların içerisine melek kırıntıları dolduğunda,gerçek aşk denen illet yeşerip gözlerimizden aktığında, imkansız dediğimiz şeylerin bize bir nefes kadar yakın olduğunu farkedeceğiz.''

Çünkü; bu defa son yok!

Yazardan not :
"Hikaye, bilinmeyen bir zamanda, keşfedilmemiş bir coğrafyada ve hiç olmayan insanlar arasında geçiyor

Öykü, kurgu,karakterler tamamen kendi ütopyamın ürünüdür. Eskiler ağırlıklı modernize bir yaşam benim kendi içimde tasvir ettiğim.

Hikayenin ilerleyen bölümünde geçecek diğer her şey de hiç var olmamış varlıklar ve nesneler olacaktır.
Bu konuda düşüncelerimi göze alarak okumanız benim için çok önemli.

Tarihi-modernize kurgu olarak adlandırabiliriz.

Teşekkürler "

OdelinaWhere stories live. Discover now