• Deel 2 ; Hoofdstuk 38 - Grote verandering

49 5 0
                                    

'Perspectief Nirmine'

Er is nu een jaar, 12 maanden om precies te zijn, voorbij gegaan, en er is ongelooflijk veel gebeurd. Als ik er nu aan terug denk, vraag ik me af hoe ik nog leef..
Waar moet ik beginnen? Er gaan zoveel beelden door mijn hoofd heen, en zit ook bij een psychiater. Ja,.. zo ver is dat gegaan..

Het begon 6 maanden geleden toen Diar & Saber in mijn leven tevoorschijn kwamen. Nietswetend dat het alles kapot maken zou?
En de dag van m'n bruiloft..

8 maanden geleden

Iedereen was er al, en ik zat bij de negaffa die mijn haar, jurken en makeup deed. Ik hoorde de luide muziekboxen door het kamertje bonzen. Ik had er zin in, al had Amir mij uitgelegd dat hij met Diar een relatie had, mij had angelogen, heb ik het hem vergeven. Tenslotte is Chahid nu met Diar. Al weet niemand dat ik het weet. Amir heeft mij tenslotte gevraagd het niemand te vertellen, ik het raar vond maar akkoord ging.
Saber en ik hebben een rare vriendschap. Hij doet wat met zn ogen wat niet te weerstaan is.. ik heb geen gevoelens neeee absoluut niet, ik trouw vandaag met Amir! Maar hij doet wat met me als ik naar hem kijk.
Toen Amir mij ten huwelijk vroeg, vertrok Kamal. Ja je hoort het goed,.. hij heeft zijn spullen ingepakt zonder wat te zeggen en is weggegaan.. niemand weet waarnaartoe, zelfs zijn ouders of Nour niet! NIEMAND. Wat het meest pijn doet? Hij heeft niet voor mij gevochten. Al trouw ik met Amir,.. hij kon voor mij vechten, maar nee, nee ik moet dit uit mijn hoofd zetten. Amir is en word bijna mijn man, hij is gegaan, hij is vertrokken.. Hij is niet de enige waarmee het contact verbroken is en niet op mijn bruiloft komt..
Ook Karim en ik hebben geen contact meer, en tussen mij en Reviv ook alhoewel we soms appen, maar nu ze met Karim verloofd is, gaat dat moeilijk.. ook hun zijn nummer 2 en 3 die niet komen.
Evelina heb ik vertelt over hun relatie, en dat ze Karim maar moest vergeten, ze vond het eerst zo erg en heeft bijna met mij ook het contact verbroken.. maar al snel vertelde ze me dat ze een Mert leren kennen heeft; 21 jarige van turkse afkomst, en ons contact is weer zoals vroeger. Zij komt nog wel maar op het laatst, haar oma ligt in het ziekenhuis dus ze moet er voor haar zijn.
Diar was jammer genoeg niet tevreden met het nieuws van mij Amir, wat ik eigenlijk niet kan begrijpen, want al is het haar ex, ze waren geloof ik niet pas samen maar lang geleden, zoiets moet je loslaten, ieder heeft zijn leven toch? Ook zij heeft niet meer met mij gepraat en is nummer 4 en met Chahid nummer 5..
Ook saber klonk niet tevreden maar anyway, het gaat om mij en Amir VANDAAG. Ik ben gelukkig, maar ergens is mijn hart ontbreekt iets, als het goed is..
"We gaaaan kom op opstaaaaan" zegt Negaffa Dunya. Mijn moeder heeft haar geregeld en ze is een schaaaat!
"Is goed" zeg ik zonder een glimlach op te trekken terwijl ik aan het verleden denk.
"Alles goed?!" Vraagt ze en ik knik met een klein glimlachje.

Ik sta op en de deur gaat open. Ik zie Amir met blote tanden lachen en probeer niks te laten merken en lach ook.
Hij loopt naar me toe en heeft me een kus op me voorhoofd. Natuurlijk niet op me mond want me moeder is in de kamer haha!
Hij geeft mij zijn arm en ik doe mijn arm in de zijne. Zo lopen we de zaal in, en iedereen bewondert ons. Zoals het altijd gaat in de Marokkaanse Bruiloften komt eten word er eten weggebracht komt er nog meer eten enzovoort.
Ik heb me 2e jurk aangehad en ik loop nu terug zodat ik mijn laatste jurk aan kan doen.
Ik krijg een raar gevoel in mijn buik, ik voel het heel zwaar worden en hou hem kort vast, zo een pijn doet het.
"Weyo is ze nu al zwanger of waarom houdt ze haar buik vast" zegt een meisje van ongeveer 18 haar, bruin gestylde haren bij een tafel met een groepje meisjes die giechelen.
Ik kijk haar met een doodblik aan maar besluit het te negeren en loop verder naar mijn kamertje. Alleen ik en Negaffa Dunya zijn er, mama zit bij mijn oma en schoontantes.
Nog steeds voel ik de pijn en voel 'm steeds zwaarder en zwaarder te worden. Wat is dit?
Ik trek me laatste jurk aan en Negaffa Dunya doet mijn laatste makeup bijwerkingen.
Opeens hoor ik een klap.
Het is de deur, en, ik kan niet geloven wie daar staat..
Ik zie dat Negaffa Dunya ook schrikt en mij met grote ogen aankijkt.

De Verborgen Liefde Where stories live. Discover now