• Hoofdstuk 27 - Het antwoord op je vraag

57 4 0
                                    

Perspectief 'Nirmine'

"Ga je nog antwoordt geven?" Vraag ik terwijl ik opsta en met mijn rug naar hem toekeer.
"Nirmine, het spijt me" zegt hij terwijl ik harder snik.
"Alsjeblieft huil niet, ik wil niet dat je huilt, ik zal je alles vertellen" zegt hij terwijl hij ook opstaat en me probeert aan te raken maar ik het niet toelaat.
"Bismillah, van A tot Z" zeg ik dan als ik me tranen een beetje afgeveegt heb.

We gingen weer op het bed zitten terwijl hij het uitlegde.
"Jessi zat als eerst bij Kamal in de klas, en kende haar nog niet.. tot dat ze bleef zitten, en zij dus in mijn klas kwam.. we waren direct verliefd, maar onopmerkt, en we waren als eerst gewoon vrienden. Al snel merkten onze vrienden ook dat er wat tussen ons kan worden, en begonnen ons te koppelen.
En zo kwamen wij na ongeveer 2 jaar verliefd te zijn, samen, en ja, we hielden erg veel van elkaar. Maar toen.." zegt hij terwijl hij naar zijn handen kijkt.
"Toen WAT, Amir?" Zeg ik dan geschockt.
Hij kijkt op en glimlacht.
"Toen zag ik jou, elke dag aan de bushalte, elke dag met een glimlach. Na dat ik jou steeds vaker zag, waren ik en Jessi nog 2 maanden samen. Maar daarna maakte ik het uit. Ik wilde jou, alleen jou en nog steeds en voor altijd.. Het spijt me dat ik niks vertelt heb, Nirmine. Ik wilde dat met Jessi gewoon vergeten, en ik wilde jou ook niet verdrietig maken of dat je je zorgen maakt.. Ik hou van je, Nirmine" zegt hij en knuffelt me. Ik twijfel en wil hem aanbrullen maar ik kan deze lieve jongen geen pijn doen, hij houdt van me, en ik van hem. Ik heb hem het vergeven en hij gaf me een kus op de wang.
"Maar.. nu over Soukayna, wat had dat te betekenen?" Zeg ik dan met me armen over elkaar.
"Luister ik kwam onderweg, en ze wo.." ik onderbreek hem. "Weetje? Het maakt me niet meer uit.. heb je me niet wat te vragen?" Zeg ik dan met hem glimlach en hij kijkt me aan alsof hij dit niet verwacht heeft.
"Lieve Nirmine, ik wilde je dit als zo lang vragen, en als zijn we een jaartje te vroeg, ik wil je nu. Hier en daar, voor mn neus. Tahsahkhsham atas (ik hou veel van je) Nirmine. Azod at tmarshad akidi? (Wil je met me trouwen?"  Hij liet een prachtige ring zien, die in het licht weerkaatste, en ik had mn hand voor me mond, terwijl ik huilde en ja zei.
Hij kuste me, het leek wel uren..
Ik vergat zelfs de anderen.. en Kamal, ik ben hem helemaal vergeten..

Perspectief 'Amir'
Ik veeg haar tranen af en zeg haar dat we moeten gaan, dat de anderen genoeg gewacht hebben. Ze liep als eerst naar buiten en daarna ik, ik moest nog het doosje bewaren.

"Het is een ja" zeg ik en hou haar hand vast.
Nour en Alexa zijn de enigen die gingen klappen, en gingen dansen. Ik zag tot me verbazing Reviv alleen maar Nirmine aanstaren, je kon niet eens haar gezicht lezen.
Ook keek af en toe Reviv naar Karim die bezorgd maar Kamal en Nirmine kijkt.
Ik zie Kamal's ogen vuren, en veranderen naar een waterval. Hij loopt weg en na 2 minuten, voel ik dat de jacht zich omdraaid.
"Wats dit?" Zeg ik en Kamal komt naar beneden.
"Wat heb je gedaan?" Vraag ik dan weer aan Kamal dit keer en hij ploft op het hoekbankje.
"We gaan terug" zegt hij met een vies gezicht en ik gruwel van hem.
"Waaat terugg? Het feest is net begonnen?!" Zegt Nour terwijl ze met Alexa danst.
"Niks feest. Nirmine moet naar huis. En jij al helemaal" zegt Kamal met een stoere blik. Zo ken ik hem niet..
Ik draai me naar hem toe en voel Nirmine's handen aan mijn armen.
"Wat praat jij?" Vraag ik met een dreigende blik en hij doet zijn handen in de broekzakken.
Ik zie Reviv en Karim ook niks begrijpen en Nirmine kijkt alleen maar naar de grond terwijl ik haar adem in mn rug voel, ze is bang.
"Ik praat Nederlands" zegt hij stoer en ik probeer dichterbij te komen maar weer houdt Nirmine me tegen.
"Wat Nederlands?! Nirmine is nu van mij en ik bepaal wanneer ze gaat, bovendien ga ik nu direct naar haar ouders! En wat probeer je zo streng de baas over Nour te spelen ineens? Wat bezielt jou?" Zeg ik terwijl ik naar Soukayna kijk die van het uitzicht geniet.
"DAAR is je leven, als je niet met deze kunt leven, tsridaji (hoor je me) wat bezielt jou? We hebben het thema van Nirmine toch afgesloten? IK win, en dat weetje heel goed, Mohamed-Kamal Fattah." Zeg ik terwijl ik nasr Soukayna wees, en draai me om als ik bijna struikelde. Kamal heeft me bijna laten vallen en probeer me ook te duwen als Karim en Reviv hem tegenhouden, en Nour en Nirmine mij. Sinds wanneer is Reviv aan zijn kant?

En daar staan we dan. Oog in oog met mijn bloed eigen broer. Doodsblikken komen tevoorschijn. Ik hield van me broer heeel erg, maar dit is niet mijn broer, hij heeft rode ogen en kijkt me net als satan aan, wie is dit?

Perspectief 'Nirmine'

We zijn eindelijk uit de jacht gestapt, en iedereen ging zijn kant op. Het was stil, en niemand zei wat tegen niemand. Toen we afstapten, nam Amir me gelijk mee naar de auto met mijn hand in zijn hand.
Reviv en Nour en Alexa gingen met Karim en Kamal mee en Kamal racte weg voordat Soukayna in kon stappen.
Lekker voor haar dacht ik, zij is schuld aan alles. Als ze me met rust gelaten had, was ik inchallah gelukkig met Kamal..
ASTARFILULLAH, WAT HEB IK GEZEGT? Ik ben nu verloofd. Ik kan dit nu niet zeggen.. ik hoop dat Amir niks merkte, het was de hele rit stil.

En daar waren we.. voor mijn huis. Ik zag de lichten al aan en ik kon me adem zo inhalen.
Onderweg had Amir nog bos bloemen voor me moeder gekocht en hij nam me hand en belde aan.
Ik kon niet meer ademen, zo erg ging me hart kloppen. En jaaa mijn moeder deed de deur open.
"Heb je ge.." mijn moeder stond stijf als ze Amir naast me zag staan.
"Salam a khitji" zegt hij en kijkt me aan. Ik kan alleen maar rood worden en mijn moeder kijkt me vragend aan en gelukkig zag ze er goed uit, want ze kwam net binnen van buiten.
We gingen naar binnen en mijn moeder had natuurlijk duizende vragen maar Amir overhandigde als eerst de bos bloemen.
Ik en Amir legden me moeder alles uit dat we van elkaar houden enzovoort.. en daarna me stiefvader toen hij binnenkwam.
Ze konden alleen maar recht voor zich uitkijken, slikken en elkaar aankijken.
We waren eindelijk klaar en het was stil..
Zullen me ouders dit accepteren?

Wordt vervolgt..

De Verborgen Liefde Where stories live. Discover now