• Hoofdstuk 26 - De kracht van de waarheid

43 4 0
                                    

(Veeg naar links voor dit hoofdstuks liedje)

"Wil je met me trouwen, Nirmine?" Herhaalde hij en ik legde mijn hand van de tafel af die daarop lag.
Ik wist niet wat ik moest zeggen of doen.
Ik kon niet eens meer wat zien of voelen, of. Ik dacht niet meer na, ik ben 17, en iemand houdt nu al zoveel van me?!
Ik zag dat Soukayna, Alexa en Nour hun hand voor de mond deden en Kamal met zijn arm in de zij zat toe te kijken terwijl Reviv en Karim elkaar aan zaten te kijken.

"Wat heeft dit te betekenen, Amir" hoor ik Kamal's stem opeens zeggen en draai me om naar hem terwijl Amir weer op zijn benen gaat staan.
"Wat, wat dit te betekenen heeft? IK vraag haar ten huwelijk?" Zegt Amir dan terwijl ik hem dichterbij mij voel aankomen.
Ik kan alleen maar toe horen hoe ze praten met open mond terwijl ik Kamal aankijk.
"Dit is een verjaardagsfeestje, Amir. Dit IS EEN FKING VERJAARDAGSFEESTJE, DIT IS GEEN VERLOVING TSRIDAJI (hoor je me)?!" Roept Kamal dan luider.
"WAAR DE FK HEB JIJ HET OVER? DIT IS MIJN CADEAU VOOR NIRMINE HOOR JE ME? IK WIL MET HAAR TROUWEN, ZE WORDT MIJN VROUW. NIKH (of) HEB JE ER WAT TEGEN HA? JE KUNT HET NU OPEN STELLEN, JE VRIENDIN STAAT ER OOK BIJ" zegt Amir dan ook op een harde toon terwijl hij naar Soukayna wijst en ik soms schrik van zijn hoge tonen.
Ik sta nu letterlijk tussen die 2, en ik weet niet wat ik moet doen.
"AMIR, HOU JE FKING BEK DICHT, WAT OPEN STELLEN" zegt Kamal terwijl hij naar Amir toe wou gaan als Karim hem tegenhoudt.
"Ewa saffi, Kamal. Doe normaal, heb geduld" feluistert Karim dan in Kamal's oor en sleurt hem langzaam naar achter.
Ik zie in mijn ooghoeken dat Nour en de anderen ook niet weten wat er aan de hand is, en houden ook hun mond.
Ik draai me dan naar Amir die me dan met een diepe blik in mn ogen kijkt.
Zijn ogen, zijn net een droom, zijn prachtige ogen, als ze je raken, saffi, kan je niks meer.

Toch word ik daar doorheen wakker en kijk naar de grond terwijl ik spreek.
"Amir? We moeten praten, voordat ik je een antwoord ga geven" zeg ik en ik merk dat hij niet weet wat hij moet zeggen en neem dus zijn arm en ga naar de trap waarmee je naar een kamer heen kan gaan naar beneden.
We zitten allebei op het bed en hij kijkt me nog steeds geschrokken aan heb zo een medelijden met hem, maar eig ook niet. We moeten praten over Soukayna maar al helemaal over Jessi. Hij pakt mn hand dan vast.

"Heb je een ex" vraag ik dan direct en hij doet zijn hand weg.
"Hoe bedoel je ex?" vraagt hij en ik kijk hem diep aan.
"Amir, ja of nee" zeg ik en hij kijkt naar de grond.
"Ja" zegt hij droog en ik kijk dan ook weg.
"Maar wat is er?" Vraagt hij er dan achteraan.
"Wat is er? Amir JE HEBT ME NIKS GEZEGT" schreeuw ik en hij sist dat ik stil moet zijn.
"Jessi. Jessi kahba." Zeg ik met een boze stem.
"Hoe ken je haar? Heeft ze met je gepraat?" Vraagt hij wanhopig.
"Bespaar je de details.. wa.. waarom Amir, waarom heb je niks gezegt? Dit alles doet zo erg pijn. Jullie hielden al een lange tijd van elkaar, en ik? Mij werd niks vertelt?" Zeg ik terwijl ik huil.
"Ik huil omdat ik je bijna niet meer kan vertrouwen, waarom Amir? Ik hou van je en maar hoe moet ik ja zeggen als ik je niet vertrouw?" Zeg ik en hij is stil. Dan begint hij

Perspectief 'Kamal'
Ik stond bij de deur. Ja ik verhoor ze. Dus Amir heeft Nirmine niks over Jessi vertelt? Amshoum (idioot).. Ik heb genoeg gehoord.. Geen kans dat Nirmine ja zegt, hij heeft haar niks vertelt over JESSI. Die duits-pools meisje. Echt nieeet knap man, maar ze vonden elkaar al sinds een jaar of 2 leuk..
En dan heeft hij nog Soukayna meegebracht, en daar is Nirmine duidelijk niet blij mee, of naja, wij. Wie wel? Ze begon daarnet de hele tijd over als iedereen weg is, ze me dan haar cadeau te geven.. ik weet niet wat het is, maar hoef het nu al niet. Vorig jaar, parfum, vies spul, nooit meer.

Perspectief 'Reviv'
Hoe had dit gebeuren kunnen? Dit is echt een hartaanvallende-actie. Ik bedoel, hoe kan Amir zoiets NU doen? Voor iedereen? Deed hij dit soms allemaal expres? Voor Kamal's neus? Ik hoor Nour ook de hele tijd schrikkend
Anyway.. Ik en Karim komen nog dichterbij elkaar sinds we dit voor Kamal en Nirmine doen.. hij ziet er ook prachtig uit.. zou hij op iemand als mij kunnen vallen? Ik hou van hem. Omg heb ik dat net gezegt? Jaaaaa, ik ben gek op hem, mensen! A L O T! Ik moet het nog Nirmine vertellen, na al deze problemen..

"Reviv? Dit is niet goed, heb je Kamal gezien? Hij wordt P A R A" zegt Karim tegen me en ik knik.
"Wolllahh ik heb dit niet zien aankomen" zeg ik en hij knikt ook.
"Wat doen we nu, Reviv? Als ze ja zegt.." zegt hij en ik onderbreek hem direct.
"Karim, denk niet zo" ik pak hem bij de arm en hij kijkt me diep in mn ogen aan.
"Ze zou niet durven, dat zal Nirmine binnen niet zijn als ze ja gaat zeggen. Ze zal dat niet. Haar liefde voor hem is sterk, zo sterk, dat het iedereen zal overwinnen. Ze houdt van Kamal, ze horen bij elkaar. Nirmine en Kamal.. ik heb nog nooit zo van vriendin gehouden als Nirmine, ze verdient Kamal zo hard, en hij haar. They're meant to be"
Zeg ik tegen Karim terwijl hij langzaam glimlacht. O M G, saffi, hij maakt me af.
"Inchallah Reviv, ik hoop het zo, ik weet niet wat ik moet zeggen" zegt hij en doet zijn jasje uit waaronder hij een wit bloesje aanheeft.
Hij strekt zijn bloesje totaan het midden en ik gil van binnen. HIJ IS ZO PRACHTIG, DIT JS EGELON. HALLO IK KAN NIET MEER SCHRIJVEN?!

Perspectief 'Kamal'
Ik sta al hier een tijdje buiten om af tekoelen, ik zag namelijk Reviv en Karim praten en wou het niet verbreken.. inchallah zal ook nog wat tussen hun komen, ze zijn prachtig mashallah.
Mijn beste broeder, en Nirmine's beste zuster.
Wat wil je nog meer?
Inchallah, inchallah zegt Nirmine nee, ik kan niet toestaan dat hun samen komen.

Het word koud en ik beslis dat ik naar binnen ga.
"Hey sahbi (vriend)" zegt Karim terwijl hij me op mn schouder klopt.
"KAMAL, psst, wat is hier aan de hand? Ik weet de hele tijd niet wat ik moet doen of zeggen.. ik ben zo in schock" zegt Nour me en dan gaan de deuren open.
Als eerst komt Nirmine eruit en ik zie dat ze dus veeel gehuild heeft. Is ze alleen? BETEKENT DIT SAFFI? Ik zie dan Amir ook uit de kamer komen en zijn hand in die van haar doen.
"Het is een ja, jongens" zegt Amir terwijl Nirmine hem aankijkt en hij haar.
Ik ben gebroken, dood me nu onmiddelijk.

Wordt vervolgt..

De Verborgen Liefde Where stories live. Discover now